Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
e jbga,to nema šanse da čistiš...
probaj da dobro opereš pa da malo prosušiš,pa onda u fritezu ili duboko ulje cele pržiš...
one se koliko znam tako i jedu...

moze da se cisti
ja recimo i one male sardinice, papalinice ocistim kada treba da jede i neko ko se 'gadi' na glavu i neociscenu ribu
kad spremam za sebe, te male papaline i ne cistim, sve jedem :mrgreen:
15 cm nije malo, to ce jos lakse ocistiti

jao moram da se pospem pepelom
nisam lepo pogledala,kupio je ociscenu ribu :lol:
kad sam pocepala onu kesu i zasmrdelo ja sam odmah pobegla
:lol:
uglavnom dete je opralo,njoj nije gadno (ja sam heroj maaaajka :lol: ) ,ja sam spremila marinadu (klasika limun,maslinovo,so,biber ,vlasac i beli luk) pa smo sad to gurnule u rernu,a krompir se kuva
eto da javim da ne brinete :)
hvala svima koji su ucestvovali

jao moram da se pospem pepelom
nisam lepo pogledala,kupio je ociscenu ribu :lol:
kad sam pocepala onu kesu i zasmrdelo ja sam odmah pobegla
:lol:
uglavnom dete je opralo,njoj nije gadno (ja sam heroj maaaajka :lol: ) ,ja sam spremila marinadu (klasika limun,maslinovo,so,biber ,vlasac i beli luk) pa smo sad to gurnule u rernu,a krompir se kuva
eto da javim da ne brinete :)
hvala svima koji su ucestvovali

ja bih ti posavetovala da sto pre rodis jos jedno dete i to musko..
sta ako ti zmuu padne na pamet da ti donese kuci celo jagnje, ko to da opere?

Trenutno pečem batake i karabatake na soli Kuvala Leu jedan batak, pa ću u toj vodi zakuvati supu. I pravim pire krompir trenutno, a kupila sam i blitvu... I to ću nekako ukombinovati

Sinoć piletina sa pire krompirom i domaćom supicom. Bataci na soli ispali fenomenalno:

Danas podvarak sa piletinom :zjede:

I bela hleb-pogača:

:bye:

Pečemo pile al sa flašom :lol:

Pe%C4%8Deno-pile-na-fla%C5%A1i-piva.jpg

Zainteresovanima evo i recepta

Pile oprati, dobro prosušiti kuhinjskim papirom i nasoliti iznutra i spolja. Napraviti mešavinu senfa, ulja (1 kašika), aleve paprike i jednim delom premazati unutrašnjost pileta. Uzeti dublji pleh, na sredinu staviti opranu (skinuti etikete) i otvorenu flašu od piva i na nju navući pile. Krilca zavezati kuhinjskim koncem i premazati ostatkom mešavine sa senfom. Preko gornjeg dela staviti kapicu od folije kako pile ne bi izgorelo. Oko pileta raspodeliti isečeno povrće , posipati mešavinom soli, bibera, vode i ulja i staviti da se peče. Peći na 200°C (rerna s ventilatorom) 70–80 min u zavisnosti od veličine pileta i rerne. Posle 45 min pečenja skinuti foliju, premazati pile pivom koje je iscurilo u povrće, smanjiti temperaturu na 180°C i nastaviti s pečenjem dalje, kao što je gore opisano.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back