Sta kuvamo DANAS 2.deo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Onaj oslić Hek što ga ima na sniženju u Idei je jako dobar, probali smo danas, osim što je sitniji, ništa mu ne fali, čak je i ukusniji od onog redovne veličine. Toplo preporučujem, cena mu je oko 240 din po kg, nije vodenast i nema iznutrice, oko 6 komada ide u kg.
Uz to sam spremala čušpajz od krompira sa mirođijom i belim lukom, pa malo zakiseljeno...

Ne mogu da ti dam repku, Marge, pa moram ovako javno da te pohvalim. Tvoji saveti su baš na mestu (i za onaj džak instant pire krompira) i sad za ovu ribu. Baš ću da navratim i nju da kupim ovih dana, a uz to bih onda mogla i taj cušpajz. Dobra ideja.

danas sam pravila svašta al mi se ova pita najviše dojmila:D
sa pečurkama i kačkavaljem

ssa51581.jpg

e nasmejaste me ljudi sa komentarima za svinjsku glavu :lol:
a bilo je ovako:
stavim ja tu glavu na sto,sednem,pa mislim,sta cu s tobom da cinim?
pa posto nista nisam smislila,odlucim ja nju da pustim...
al ona ni da mrdne
e zato ce sutra da zavrsi u kiselom kupusu zajedno sa spic rebrima

što se recepta tiče za pitu, ovo mu dođe odokativno: ))))

500 gr kora za pitu
oko 400 grama pečuraka
oko 200 grama sira
recimo jedna čaša pavlake

za preliv kora, smesa ulja i kisele vode
a za preliv preko gotove pite čaša jogurta, dva jaja i malo kislele vode

na malo ulja propržiš crni luk sa pečurkama dok ne upije sok
kačkavalj narendam i pomešam sa pavlakom

onda ređam kore, jedna sa pečurkama, pa sledeća sa kačkavaljem, pa prazna i tako dok ima kora i fila....a svaku poprskam uljem i k.vodom :D

To je rinfuzno, na merenje, ali bitno je da je HEK a ne hoki, koji se češće prodaje i mnogo je lošiji, pun vode, gumenast kada se ispeče

...da taj hoki je katastrofa, a pogledacu ovde u maxiju bas da li imaju tah hek....ima ovde svasta nesto smrznuto riblje, mada ima i sveze i mnogo je jeftinije nego na koci ili pijaci,
skupa riba kao da je uvoze ne znam odakle....

inace danas svratim na pijac da kupim malo zelene salate, mladi luk, rotkvice

nije neka ponuda, ali ima, nego mi se prodavci nisu svideli. nekako su utuceni, a drze cene.

nisam kupio nista samo jaja, za salatu bio kiseli kupus. ekstra

Djuveč. Klasična varijanta s mesom, lukom, belim pirinčem, krompirom i Frikomovim povrćem za djuveč
Posna varijanta: sojini komadići, ječam, integralni pirinač, heljda, luk, praziluk, paškanat i povrće za djuveč + kurkuma, azijski začin. Jedva čekam da probam

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back