Sta kuvamo DANAS 2.deo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam pravila neke Bavarske posne mafine od piva, kaže u receptu, pivo ide umesto jaja i mleka. Ali bili su malo gorkasti, kako se to uklopi u slatke?

Evo kako bi trebalo da izgledaju pivski kolačići.

Pogledajte prilog 214944

Nisu bili gorki nikada, iako u testo ne ide šećer. Možeš dodati 2 vanilin šećera na primer. Pivčići se uvaljaju u prah šećer i to je dovoljno. I džem unutra je sladak, tako da nema problema. Javi kako je ispalo ako budeš pravila :ok:

P. S. Ne znam za te mafine, ali s obzirom da su bavarski, pretpostavljam da su trebali biti "jačeg" ukusa. Ovo je skroz drugačije.

:bye:

Prva tura vanila keksića- ššššššššššššššššššššššš
To se razlilo u plehu, kao palačinka.....moje dete ih je nazvalo pahuljicama... Tek toliko o obliku.
Nemam ja vremena da se zezam sa njima, ostala smesa ide u frižider , dok ne otkrijem gde je greška...

Danas pizza :zurka:

scaled.php

scaled.php

rszsam7925.jpg

Poslednja izmena:
:eek:

e gotovo , kasno Marko na Kosovo stize .... zahebo si stvar .... sad ce ti gacerone biti rojzle :mrgreen:

@
Pohovano belo meso
-------------- plavi patlidzan
krompirici
tursija
nema slatko :(

a ja karfiol kuvani sa junetinom :lol:

Poslednja izmena:
obican sporet, evo bas sad ga grejem na 260 pa cu da merim vreme :)
e boki, bila mi danas sveki, ali nešto sam bila loše, i zaboravila je pitati za ono.
Moja vecera.topli sendvici

attachment.php
Prelepi su... obožavam t.sendviče...
tako i juce, nista kuvali nismo, kada smo stigli, ukljucili neke filmove, ja stavila 2 krompira u rernu prepolovljena sa malo maslaca odgore, i uz to smo jeli rotkvice i kulen :)
i to nam je bio obrok :)
pre toga smo samo neko voce njopali, nar i mandarine... ni danas nece biti nista bolje, uopste nemam apetit

Uploaded with ImageShack.us
Baš lepo izgleda...
Uh, što ovo izgleda ukusno... super!
Bi, kako ti se dopada nugat torta?

Moji vanila keksići su uspeli super, sada ću ih uslikati, ako ih nisu pojeli. :D

Ovo je ostalo.

308gnet.jpg
Lepi su.

Bi, kako ti se dopada nugat torta?

Moji vanila keksići su uspeli super, sada ću ih uslikati, ako ih nisu pojeli. :D

Ovo je ostalo.

Ostalo taman za slikanje. Domaćice, pravo da ti kažem, nešto nisam oduševljena nugat tortom. Juče kad sam je pravila pala mi je. I pitala sam ovde zašto, ali tebe nije bilo. Lepo se ispekle kore, bile vazdušaste i narasle i kad sam ih istresla iz modle za tortu na dasku, lepo se videlo kako se smanjuju i padaju, kao da su se izduvale. Pošto u onom receptu ne piše koliko dugo i na kojoj temperaturi se peku, ja sam ih pekla kao za Moskva tortu, nekih 45 minuta na 160-170.
Doduše, gledala sam danas slike te torte na google, neke izgledaju kao moja, kao da su pale kore. Ali nešto mi je i ukus prejak. Previše mi je to fila. Inače, lepo izgleda.

Proja od belog brašna:

2 jaja, 5 šoljica belog brašna, 5 šoljica kukuruznog brašna, 5 šoljica mleka, 3 šoljice ulja, prašak za pecivo i so po ukusu. Možeš dodati komade sira iloi šunke, naravno. Sve zamešati varjačom, ne brini lepo se umeša testo. Peći na 220 stepeni dok ne porumeni. ;)

Proja od belog brašna:

2 jaja, 5 šoljica belog brašna, 5 šoljica kukuruznog brašna, 5 šoljica mleka, 3 šoljice ulja, prašak za pecivo i so po ukusu. Možeš dodati komade sira iloi šunke, naravno. Sve zamešati varjačom, ne brini lepo se umeša testo. Peći na 220 stepeni dok ne porumeni. ;)

...imala sam ja nesto ovako, ali mi se cini da je bilo manje solja brasna i jednog i drugog...i da je bilo kukuruznog vise nego
belog....ala sam ovo srocila....:lol:
...hvala:)

Ma, ništa ;) Meni je ovo najlepša proja i stalno tako pravim. Nadam se da će ti se svideti. :bye:

P. S. Male šoljice koristi, one za kafu. Ako nemaš te male šoljice onda koristi velike ali ne 5 šoljica nego 2 i po i sve tako po pola ;)

Ovo mi se bas dopada :D

Jel samo to u receptu ?

Da + bela glazura od 150 g prah šećera, par kapi limuna i 2-3 kašike kipuće vode.

Špinovati šećer sa malo vode, dodati mlevene orahe, malo prokuvati pa skloniti s vatre. Izmešati rendanu čokoladu i lomljeni keks. Na pravougaonoj tacni (isprati je hladnom vodom) formirati masu pravougaonog oblika, debljine oko 1 cm. Prekriti folijom, poravnati i ostaviti u frižideru da se stegne.
Prah šećer umutiti s dve kašike kipuće vode i par kapi limuna. Mutiti dok se ne dobije gusta masa. (Ja mešala kašikom). Preliti kolač, a kad se preliv stegne isći na štanglice.

Kolač za nekoliko minuta.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back