Sta kuvamo DANAS 2.deo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Samo da izjavim za televizor da uzasno zavidim dečku-mužu od Gaye Barr.
Zamišljam, dođem s posla, a svaki dan neka perefktna đakonija me čeka:zjede:
Ženo svaka ti čast!:worth:
Podrzavam u potpunosti... Ja sam vec pravila par recepata,koje je ona postavila... Ja onu n jenu strudlu sa sljivama pravila vec tri puta..... :) A slikama koje postavi,da i ne pricamo....

Spopao me neki virus - prvo grlo počelo da grebucka, a sad sam sva slinava i bole me kosti i sve mi je...Juče sam se jedva dovukla sa posla...tresla me groznica.A grizla me savest zbog nekuvanja ove nedelje, pa sam ustala i skuvala onu moju čorbu od povrća u loncu od 6l - to mi je već standardna mera - jes' da sam jedva to odradila,ali bilo mi je žao da mi svo ono divno povrće propadne...Pa pošto sam se ugrejala kraj šporeta, uzeh brdo starog hleba, pa sam ispohovala, da overim novi tiganj....
Stalno mi se vuče stari hleb...A je l' može od njega kao neka podloga, namočena u nešto -jaja, sir npr, pa onda nadev kao za pizzu i sve u rernu?Uvek mi bude žao da bacam hranu...

Samo da izjavim za televizor da uzasno zavidim dečku-mužu od Gaye Barr.
Zamišljam, dođem s posla, a svaki dan neka perefktna đakonija me čeka:zjede:
Ženo svaka ti čast!:worth:

Podrzavam u potpunosti... Ja sam vec pravila par recepata,koje je ona postavila... Ja onu n jenu strudlu sa sljivama pravila vec tri puta..... :) A slikama koje postavi,da i ne pricamo....

isti slučaj..:( 'mesto da je pristala da joj jednom pomognem, pa da mi se sad lepo oseća dužnom i da me svaki dan (dobro mož i svaki drugi:p) zovne na ručak i ja da pristajem, samo se on nabotkava i omrsuje brke:besna:

Spopao me neki virus - prvo grlo počelo da grebucka, a sad sam sva slinava i bole me kosti i sve mi je...Juče sam se jedva dovukla sa posla...tresla me groznica.A grizla me savest zbog nekuvanja ove nedelje, pa sam ustala i skuvala onu moju čorbu od povrća u loncu od 6l - to mi je već standardna mera - jes' da sam jedva to odradila,ali bilo mi je žao da mi svo ono divno povrće propadne...Pa pošto sam se ugrejala kraj šporeta, uzeh brdo starog hleba, pa sam ispohovala, da overim novi tiganj....
Stalno mi se vuče stari hleb...A je l' može od njega kao neka podloga, namočena u nešto -jaja, sir npr, pa onda nadev kao za pizzu i sve u rernu?Uvek mi bude žao da bacam hranu...
Ja ponekad napravim knedle od starog hljeba.... Odlicno idu uz gulas ili nekakav drugi sos.... Ili recimo npr... Izdinstam luk u tavi,pa dodam knedlice isecene na kriske ili kockice,opet malo dinsta,,pa na kraju prelijem jajima.... Meni je to bas ukusno,salatica uz to i meni dovoljno.... :)

Stalno mi se vuče stari hleb...A je l' može od njega kao neka podloga, namočena u nešto -jaja,
Моче, или како се већ другачије зову прженице, а и погледај рецепт за попару.
sir npr, pa onda nadev kao za pizzu i sve u rernu?Uvek mi bude žao da bacam hranu...

isti slučaj..:( 'mesto da je pristala da joj jednom pomognem, pa da mi se sad lepo oseća dužnom i da me svaki dan (dobro mož i svaki drugi:p) zovne na ručak i ja da pristajem, samo se on nabotkava i omrsuje brke:besna:
.... strasna si.... :) E pa ja sam se vec par puta nudila da dodjem na rucak,pa nista od toga.... A ona postavi slicicu i cvrc...moram da pravim,nema mi druge... Ma samo da je ona meni blize,dosla bih ja nenajavljena,pa neka me vrati kuci ako sme... :)

Može, Kerefeko! Ja pravim nešto što zovem "pita od ostataka". Iseckam hleb na sitnije kockice, odozgo stavim sve čega mi je ostalo po malo (suhomesnato, salame, sireve svih vrsta), umutim 2-3 jaja (sve zavisi od količine "podloge") sa mlekom ili pavlakom, posolim, pobiberim, naseckam peršuna (a može i origano, onda ima "šmek" na picu) i prelijem. Taj preliv treba da bude tečan i malo da se ostavi pre pečenja da ga onaj hleb upije. Onda zapečem u rerni.

Naravno da moze, namocis parcice hleba smesom za przenice, redjas u podmazan pleh malo zapeces izvadis pospes sa kecapom, sunkom, sirom, pecurkama... sta volis (moze i povrce) dopeces i ......prijatno:)

A podrzavam i sweet cake... I od njenih slicica mi ide voda na usta.... Samo sto ja izbegavam da pravim puno kolace i testeninu..... pravila sam i ja prije,sada se malo pazim.....
hvala na tako lepim recima:cmok2:

Ja sad odoh da pravim onu pitu sa sirom sto sam trebala juce,al nisam:whistling:
Bokice sve sto si pravila na predhodne 2,3 strane je divnoooo:klap:Ne daju da ti dam repku,al cekam pa kad bude moglo stize repka velika kI vrata:)

attachment.php

attachment.php

attachment.php

da

a za pravi burek mi je napisala jedna zena recept
sa pravim korama, sve po redu
mozda cu sa mamom za vikend pokusati da napravim
tamo imam i veliki sto a i mamu koja ce mi pomoci da savladam razvlacenje kora
msm, ne znam jer nisam pokusala nikada a kopka me dal je tesko i kako to ide :)

...nije tesko, ako imas volje i zelje da naucis...ustvari i bez toga nije tesko,
par puta probas i posle razvuces koru preko najveceg stola i jos ti pada sa strane:lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back