gle ovako...

na vise ulja, znaci da ga ima bas

isprzis isecene 3 glavice luka, znaci da bude dosta luka, ja ga i poslom pa lepo omekne... pred kraj przenja luka, dodas kasiku brasna i kasiku (ja stavim uvek vise, volim alevu) aleve paprike
sklonis to sa ringle... (moja mama ne stavlja al ja sam ubacila i 2 iseckana cena belog luka u to kad sam przila luk) , u podmazanu tepsiju, poredjas kolutove krompira, kao za cips al deplje, znaci seces ga na ploske...
pa taj luk preko njega, pa kobasice (uzmes one sveze, domace ili rostilj kobaje sveze, ja sam danas te...znaci, samo da su sveze)
pa preko kobaja nabacis jos krompira, pa luk, pa ako hoces opet kobaje i tako redom, bitno je da zavrsis krompirom.
E sad nama dvoma je bilo sasvim dooljno ovako - red krompira luk, kobaje, pa malo prompira izmedju kobaja i tog luka da popunim mesta sva, pa opet luk i krompir na kraju
possolis malo uvek posle svakog sloja...
i nalijes sa malo vode, jer ce svakakako i krompir malo da otpusti vodu i kobaje a vec ima i masnoce od luka...
pokrijes folijom peces oko 40 minuta, skines foliju i zapeces samo malo da taj krompir dobije bar neku boju
to po zelji
moja mama voli da je taj krompir gore bas zapecen ja ne, ja ga samo tek tek zapecem