Sta kuvamo DANAS 2.deo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Danas pravim neke ćevape na tuđe insistiranje, iako bih se ja uvek radije opredelila za fašire onako u rerni, al' dobro.
Mrzim kompromise, al' moram da ih poštujem :lol:

No, zato za posle, tj za sutra za doručak i možda ako ostane i za vikend - kiflice sa bundevom, njamzi! :D

Hvala na odgovorima! Nisam ni sumnjala da ću dobiti pravu informaciju.Jaaaao ima sutra da ih napečem brdo i cele zime samo vadim iz zamrzivača za razne varijante.

Neko reče da je onaj moj juneći gulaš - perklet - čula sam za to,ali nisam znala da je to ovo moje...:)
Pa dobro,eto ja pravila perklet - nisam ni znala da umem :)

Mada po ovom receptu

http://vojvodjanskakuhinja.blogspot.com/2009/10/svinjski-paorski-perklet.html

- ovo moje baš i nije to....
Ja sam dodavala vodu i kod mene nema paradajza..

Poslednja izmena:
Predlog za brzinsko pohovanje pecenih paprika: pripremite smesu kao za palacinke ali malo guscu i pobacas paprike unutra i samo vadis i na ulju przis po nekoliko od jednom a i ide neuporedivo brze!

Ovo super zvuci :D :klap: :aha:

Akcenat je na prvo PECENE ( na ringli , rostilju ili kako vec to radite ), pa oljustene .... pa tek onda pripremljene za klasicno pohovanje ,nema sanse da spadne poh ............ meni je to poslastica lepsa od pohovanog mesa

A kad nisu pecene, jel moze i tako? :think:

A kad nisu pecene, jel moze i tako? :think:
Ne mogu nepecene nikako :zper:

Nesto razmisljam .... i ja spadam u one sto ne vole da im se kuca usmrdi od tog pecenja paprika na sporetu
Imala sam neki recept za ajvar , gde su se paprike pekle u rerni na suvo onako cele , pa u kesu i onda mogu da se oljuste lako .
Da bi se pohovale paprike treba im oljustti tu kozu za koju nema sanse da se zalepi poh ...pa mozda moze i ta verzija :think:

Meni to napeku na velikom rostilju, neke oljustim , neke ne ...i pravac friz za celu godinu:D

Sinoc sam i ja pekla paprike.Narucili su i ajvar ali ja to ne volim da pravim.Dosta mi je posla i ovako,a ne jos posle da ih meljem,pa kuvam....:roll:

Za rucak:junece kolenice,dinstane,mekane...krompir pire i sos od paradajza.
Pohovala sam i karfiol,on ne ide uz ovo za rucak ali mu nisam mogla odoleti na pijaci.

Ova Emocijina kolenica me podsetila na dečje bisere. Verovatno znate, ali da se ipak podsetimo. Pitali ih

Šta najradije jedeš?

•volim sve a najviše pasulj sa dokolenicom.
•volim i slatko od šljivovice.
•meso od pileta sa drškicom.
•najslađe jedem kupusa od salate.
•šta drugo nego kuvano jaje na oko.
•volim džigericu i druge unutrašnjice

Ja sam danas pravila prebranac iako mu nije još sezona, ali imala sam skuvan pasulj u zamrzivaču, pa je bilo relativno brzo. I poređala odozgo kobasice i meso od pileta s drškicom.
Obožavam pohovane paprike, ali mi prevelika petljavina da ih pravim. A pošto ću za vikend peći veću količinu paprika, kod tetke u dvorištu na smederevcu, možda odvojim malo da ispohujem.

• Podržavam
Reactions: Em.
ja danas zvala mm na posao da pitam sta mu se jede a on kaze ma neko meso i krompir
i meni sine kako nismo jeli krompiracu odavno
kupila par svezih kobasica, izdinstala onu gomilu luka sa brasnom i alevom
iseckala krmpir
pa red krompira red toga s lukom pa kobaje, pa opet malo krompira pa luka, zavrsim s krompirom... pa nalijes s malo vode
udavili smo se kolko je lepo
e sad fora i jeste da to bude onako fino i masno :)
a mozemo valjda da zgresimo i mi nekada :) ne jede se krompiraca svaki dan :)
slika mozda za dva dana kad stigne net, posto je u mom telefonu a sa njegovog se ovde ukljucujem :D
i salatica sa krastavcima, crvenim lukom, paprikom i fetom
i govedja supica
i sad mogu d'umrem, sto bi reko ciga :)

ja danas zvala mm na posao da pitam sta mu se jede a on kaze ma neko meso i krompir
i meni sine kako nismo jeli krompiracu odavno
kupila par svezih kobasica, izdinstala onu gomilu luka sa brasnom i alevom
iseckala krmpir
pa red krompira red toga s lukom pa kobaje, pa opet malo krompira pa luka, zavrsim s krompirom... pa nalijes s malo vode
udavili smo se kolko je lepo
e sad fora i jeste da to bude onako fino i masno :)
a mozemo valjda da zgresimo i mi nekada :) ne jede se krompiraca svaki dan :)
slika mozda za dva dana kad stigne net, posto je u mom telefonu a sa njegovog se ovde ukljucujem :D
i salatica sa krastavcima, crvenim lukom, paprikom i fetom
i govedja supica
i sad mogu d'umrem, sto bi reko ciga :)

Ja to nikad nisam jela,bas zanimljivo:)
A koju vrstu kobasice koristis,i kad pravis zaprsku koliko stavis brasna i luka,jel klasicno kao i za svaku zaprsku?

Sad cu da pecem bundevu i da je jedem sa secerom

Ja to nikad nisam jela,bas zanimljivo:)
A koju vrstu kobasice koristis,i kad pravis zaprsku koliko stavis brasna i luka,jel klasicno kao i za svaku zaprsku?

Sad cu da pecem bundevu i da je jedem sa secerom
gle ovako... :)
na vise ulja, znaci da ga ima bas :D isprzis isecene 3 glavice luka, znaci da bude dosta luka, ja ga i poslom pa lepo omekne... pred kraj przenja luka, dodas kasiku brasna i kasiku (ja stavim uvek vise, volim alevu) aleve paprike
sklonis to sa ringle... (moja mama ne stavlja al ja sam ubacila i 2 iseckana cena belog luka u to kad sam przila luk) , u podmazanu tepsiju, poredjas kolutove krompira, kao za cips al deplje, znaci seces ga na ploske...
pa taj luk preko njega, pa kobasice (uzmes one sveze, domace ili rostilj kobaje sveze, ja sam danas te...znaci, samo da su sveze)
pa preko kobaja nabacis jos krompira, pa luk, pa ako hoces opet kobaje i tako redom, bitno je da zavrsis krompirom.
E sad nama dvoma je bilo sasvim dooljno ovako - red krompira luk, kobaje, pa malo prompira izmedju kobaja i tog luka da popunim mesta sva, pa opet luk i krompir na kraju
possolis malo uvek posle svakog sloja...
i nalijes sa malo vode, jer ce svakakako i krompir malo da otpusti vodu i kobaje a vec ima i masnoce od luka...
pokrijes folijom peces oko 40 minuta, skines foliju i zapeces samo malo da taj krompir dobije bar neku boju
to po zelji
moja mama voli da je taj krompir gore bas zapecen ja ne, ja ga samo tek tek zapecem

gle ovako... :)
na vise ulja, znaci da ga ima bas :D isprzis isecene 3 glavice luka, znaci da bude dosta luka, ja ga i poslom pa lepo omekne... pred kraj przenja luka, dodas kasiku brasna i kasiku (ja stavim uvek vise, volim alevu) aleve paprike
sklonis to sa ringle... (moja mama ne stavlja al ja sam ubacila i 2 iseckana cena belog luka u to kad sam przila luk) , u podmazanu tepsiju, poredjas kolutove krompira, kao za cips al deplje, znaci seces ga na ploske...
pa taj luk preko njega, pa kobasice (uzmes one sveze, domace ili rostilj kobaje sveze, ja sam danas te...znaci, samo da su sveze)
pa preko kobaja nabacis jos krompira, pa luk, pa ako hoces opet kobaje i tako redom, bitno je da zavrsis krompirom.
E sad nama dvoma je bilo sasvim dooljno ovako - red krompira luk, kobaje, pa malo prompira izmedju kobaja i tog luka da popunim mesta sva, pa opet luk i krompir na kraju
possolis malo uvek posle svakog sloja...
i nalijes sa malo vode, jer ce svakakako i krompir malo da otpusti vodu i kobaje a vec ima i masnoce od luka...
pokrijes folijom peces oko 40 minuta, skines foliju i zapeces samo malo da taj krompir dobije bar neku boju
to po zelji
moja mama voli da je taj krompir gore bas zapecen ja ne, ja ga samo tek tek zapecem

krompiraca lepo ide i sa slaninom,ili sa suvim rebrima

dakleM
mi iz paprikarskih krajeva kao imamo neko povece iskustvo sa paprikama svih vrsta
u to ime ya televizor izjavljujem
od sveže paprike i paradajza + jaja se pravi prženija
prženija je još bolja ako se uzmu pečene paprike
sveže parike mogu da se pune mesom i sirom
za sve ostalo idu pečene
i to najbolje na kubetu

tako ispečene paprike se stavljaju u kesu, dobro zatvore i posle nekog vremena vrklo lako očiste,naravno ako ih nije na stotine pa da vam dookurčči
ja sam danas pravila jednu lepu salatu sa pečenim paprikama i ispečenim plavim patlidžanom
paprike očiščene od semenki a patlidžan od kore pa sve u onaj super secko, iseckano sitno, dodala sam so, puno ali baš puno ulja, beli luk u prahu, ono još lepše svež izgnječen u avnu, ali mene me mrzelo pa iz kesice, peršun svež, a ja pošto mnogo volim bosiljak dodala i to. Dobro ohladjeno u frižideru - odlična salata.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back