Sta kuvamo DANAS 2.deo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
..Barb pisi recept kad stignes....

aha evo sad cu...

recept za piletinu na kineski nacin (recept sam nasla u onim malim novinama POSALJI RECEPT, to kosta 20 dinara, i to je jos recept ne od zene, nego od jednog decka, mog sugradjanina, i sve pohvale za musku ruku...ja sam se odusevila, em deluje na oko pravo kineski, em ukusom)

ja sam uzela jedno pakovanje piliecig grudi, tj te beline, bilo je oko 600 grama
iseckala to na stapice... moze i na kockice...(on je napisao 300g, al ovo je bilo najmanje za kupiti u univeru)
jednu vecu tikvicu iseckala isto na stapice (on je tamo napisao 2, to mi je bilo puno, sem ako su 2 male a takve nisam nasla danas)
2 sargarepice iseckala isto na stapice (on je napisao narendati na krupno, al ja sam ovako)
1 pakovanje pecurki (iseckati kako znate :D, ja sam na listice)
1 praziluk, iseckati na kolutice tanke, ceo praziluk, ceoooo ;)

e sad
prvo proprzite meso, pa dodate sargarepice
i krckate oko 6 minuta
zatim dodate praziluk, pa jos toliko
pa dodate pecurke i tikvice ( i on kaze cetvrtinu ljute papricice, ja je nisam, al sam pred kraj dodala ljute aleve, napisacu to)
sacekate malo da splasnu, sto bi se reklo :)
pa posolite i nalijete sa soja sosom ( ne stedite, ja sam utrosila skoro trecinu one male flasice sigurno, ali videcete vec, onako odoka)
e ja sam tad dodala malo ljute aleve papricice...

i on nije ali ja jesam, dodala na kraju malo gustina razmucenog sa hladnom vodom i ostavila da se krcka jos malo...
nekako mi bzvz to kinesko bez gustina :)

skuvala pirinac posebno u kipucoj posoljenoj vodi i malo nauljenoj :) i eto, to vam je to
gotova vecera...
bude brzo
i stvarno, prava je kineska :)

Poslednja izmena:
danasnji tj.jucerasnji rucak ce biti i za danas...bas lepo necu se petljati oko sporeta a da podgreju znaju i sami.kuvala sam nesto jako lepo i ukusno a to je musaka sa pecenim paprikama i krompirom.

u9HQk.jpg

Potrebno je:
oko 4 veća krompira
oko 300 g mlevenog mesa
oko 6 pečene paprike
glavica crnog luka (ja sam stavila mladi luk)
2 jaja
oko 2 dl mleka
malo jogurta
so, vegeta, biber, peršun
aleva paprika (ja sam stavila ljutu tucanu)
ulje
Priprema:
Na malo ulja ispržite seckani crni luk i dodajte mleveno meso. Začinite solju, biberom,persunom. Posebno očistite krompir i isecite ga na manje komade. Kada se meso proprži u njega dodajte sečen krompir i sve lepo promešajte. Ubacite u to i seckanu pečenu papriku i sve prebacite u vatrostalnu posudu. Posebno umutite jaja sa mlekom i jogurtom, dodajte alevu ili tucanu papriku, peršun, soli ili vegetu po ukusu i time prelijte musaku. Odozgo još malo prelijte ulja.
9pnCC.jpg

Stavite u zagrejanu rernu da se lepo ispeče i porumeni.

MmV6W.jpg

prijatno

danas jedem onu salatu od boranije sto mi je ostala od juce i sad sam napravila humus i odlicno je ispao prosto mi dodje da ga sada smazem, tako da cu uz boraniju to i mozda neku svezu salatu ako me ne bude mrzelo da smuckam nesto od sastojaka u frizideru :)

Ima u Bg-u lanac prodavnica "Koka". Imaju zaista sveže, neledjeno pileće meso. Oko Nove Godine su imali i ćureće, po ok cenama, što sam ja, jelte, iskoristila da napravim zalihe u zamrzivaču.

A danas za klopicu sam napravila mix i nije loše ispalo. Ostalo mi od juče one pečene piletine, ail nedovoljno za ceo obrok čak i za jednog, pa sam odvojila to meso od koske, iseckala i napravila sos. Dinstala sam crni i beli luk opet na maslinovom ulju, a kada je već bilo pri kraju, pre dodavalja mesa, svu sam onu "moču" od piletine i krompira sipala u to, pa onda meso, pa pre zaprške i kašičicu senfa ( to uvek stavim ,u svaki sos, mnogo lep ukus daje ). Pa brašno, jelte, pa kečap, vodu i malo soja-sosa. Nisam do sada stavljala, stoji mi na polici, a nisam nešto imala hrabrosti da probam. I sad se odvažim i stavim. Lepo, nije da nije. Kad se vratim iz vrtića, da skuvam testeninu i klopica je spremna.
Uh, još da imam malo parmezana... al kad nemam, zadovoljiću se samim origanom. :)

danas sam rucala hladnog sarana u luku i sircetu.to je moja pokojna nana pravila jako davno,ali ja bas nisam zapamtila,a ni potrefila recept
a ni imena se ne secam.snicle sarana se isprze,pa se stavlja red sarana,red luka na rebarca,pa listovi lorbera,pa biber u zrnu i zalije se sa sircetom.e sad,da li sam trebala da stavljam limun i da li je trebalo da ide i ulje,to ne znam.to moze da stoji danima i bude kao u nekom safu.ja saft nisam imala,sve mi upilo

danas sam rucala hladnog sarana u luku i sircetu.to je moja pokojna nana pravila jako davno,ali ja bas nisam zapamtila,a ni potrefila recept
a ni imena se ne secam.snicle sarana se isprze,pa se stavlja red sarana,red luka na rebarca,pa listovi lorbera,pa biber u zrnu i zalije se sa sircetom.e sad,da li sam trebala da stavljam limun i da li je trebalo da ide i ulje,to ne znam.to moze da stoji danima i bude kao u nekom safu.ja saft nisam imala,sve mi upilo

zaintrigirala si me, ja nasla samo ovo :(
http://www.coolinarika.com/recept/marinirani-incun/
jel to nesto bude kao sardine, msm, kao riba u konzervi bilo koja ili?
valjda vako moze sa bilo kojom ribom
ja se to nikada nisam usudila praviti
ali volim da jedem :) ja volim onu pastrmku u konzervi
a volim i haringu s povrcem

tražim, ali kod svakopg mi nešto fali
ko mi da recept šaljem mu parče : )

msm, ja bih rado, al vi znate da sam ja duduk za kolace
i da mogu na prste jedne ruke nabrojati koje pravim
znas sta ja volim, onaj koh sto sam pravila
msm, da bi tu mogla gurnuti koje god voce
i mozda izbaciti cokoladu u filu ako mislis da ce da smeta
to je lepo, kremasto i jede sa 'ladno...
a i nije neki posao
to je jedan od 5 kolaca koje znam da napravim za sada :D
dooobro, mozda 6 :D
http://www.coolinarika.com/preview/recept/785718/

bokice,nije takav ukus
tara
keks ili piskotu kratko pottapas u mleko,redjas dole,preko izmucena slatka pavlaka,a preko toga polovine jagoda.otopis cokoladu na pari i prelijes je vrelu preko jagoda onako u mlazu i u frizider.za dva sata mozes da jedes

smokvice, hvala ti al ne volim kolače sa keksom i šlagom/slatkom pavlakom, mora to da bude finiji ukus : )
kažem ja da već pola sata tražim i svakom nešto fali

bokice, koh je ja mislim jedina stvar koju ne jedem, jedem čak i crveca na žaru i sve vrste iznutrice, al koh ne mogu zbog mleka pa to ti je

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back