gost 208799
Buduća legenda
- Poruka
- 27.881
..Barb pisi recept kad stignes....
aha evo sad cu...
recept za piletinu na kineski nacin (recept sam nasla u onim malim novinama POSALJI RECEPT, to kosta 20 dinara, i to je jos recept ne od zene, nego od jednog decka, mog sugradjanina, i sve pohvale za musku ruku...ja sam se odusevila, em deluje na oko pravo kineski, em ukusom)
ja sam uzela jedno pakovanje piliecig grudi, tj te beline, bilo je oko 600 grama
iseckala to na stapice... moze i na kockice...(on je napisao 300g, al ovo je bilo najmanje za kupiti u univeru)
jednu vecu tikvicu iseckala isto na stapice (on je tamo napisao 2, to mi je bilo puno, sem ako su 2 male a takve nisam nasla danas)
2 sargarepice iseckala isto na stapice (on je napisao narendati na krupno, al ja sam ovako)
1 pakovanje pecurki (iseckati kako znate
 , ja sam na listice)
, ja sam na listice)1 praziluk, iseckati na kolutice tanke, ceo praziluk, ceoooo

e sad
prvo proprzite meso, pa dodate sargarepice
i krckate oko 6 minuta
zatim dodate praziluk, pa jos toliko
pa dodate pecurke i tikvice ( i on kaze cetvrtinu ljute papricice, ja je nisam, al sam pred kraj dodala ljute aleve, napisacu to)
sacekate malo da splasnu, sto bi se reklo

pa posolite i nalijete sa soja sosom ( ne stedite, ja sam utrosila skoro trecinu one male flasice sigurno, ali videcete vec, onako odoka)
e ja sam tad dodala malo ljute aleve papricice...
i on nije ali ja jesam, dodala na kraju malo gustina razmucenog sa hladnom vodom i ostavila da se krcka jos malo...
nekako mi bzvz to kinesko bez gustina

skuvala pirinac posebno u kipucoj posoljenoj vodi i malo nauljenoj
 i eto, to vam je to
  i eto, to vam je togotova vecera...
bude brzo
i stvarno, prava je kineska

Poslednja izmena: