Sta kuvamo DANAS 2.deo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bavarske perece

u dva decilitra mlake vode stavite kasicicu brasna i kasicicu secera, malko soli i izmrvite svez kvasac (ono pakovanje od 40-45g, kocka)u to, izmesate dobro da razbijete sve grudvice i ostavite na toplom da nadodje, ja sam tu veliku solju stavila u veci sud sa toplom vodom i pokrula alufolijom solju sa kvascem...
kad je kvasac nadosao, u sud u koji cete mesiti stavite oko pola brasna od cele mere, meni je tu otislo oko 400g (meni je ukupno brasna trebalo 750 g mekog brasna, tip 400, posto sam celu kilu izrucila u mericu pa sam videla kolko mi je brasna ostalo Wink znaci toliko grama sam potrosila za ovaj receptic)
u taj kvasac s vodom i brasno dodate i 2 dcl ulja i soli oko kasiku i mesite i dodajete preostalo brasno dok ne dobijete lepo testo, glatko... kazem meni je trebalo ukupno 750 g i bilo je testo mmm... pokrijete i ostavite na toplom na se digne, ja stavila na prozor tu je picilo sunce :) kad se diglo, stavite u veliku serpu vode i 3 kesice sode bikarbone, svaka kesica ima 20 grama, i kad prokljuca ubacujete perece(prethodno ste ih od testa napravili, dok se voda grejala) sa svake strane perece treba da se kuvaju oko pola minute, resetkastom kasikom ih sputate u pleh na papir za pecenje, ja sam i taj papri blago premazala margarinom, posula sam ih samo susamom jer maka nisam imala i stavila ih u zagrejanu rernu da se peku
moja rerna je bila zagrejana na 200 ali kad sam ih stavila smanjila sam na 180 i pekla ravno 20 minuta... e sad ja imam onaj mali sporetic, mini sa malom rernom i dve ringle
pa onda kod mene uvek mora da bude malo niza temperaturica da mi ne bi izgorelo sve odma Very Happy
za vase velike sporete 200 stepeni je sasvim ok
eto, to je to
od sode bikarbone ce da budu divnmo hrkave spola a unutra mekane ko dusa :)

e da da editujem pa da napisem i ovo
dobila 9 pereca
ako zelite vecu kolicinu, dodajte mlake vode i vise brasna u toku mesnja samo...
posto smo nas dvoje
a i imacemo danas i lisnato testo nisam htela da preterujem

Poslednja izmena:
Moze da stoji jedno vreme,mozda dve tri nedelje,a za zamrzivac nisam sigurna.
Mozda mozes da ga izrendas i osusis pa koristis kao zacin,ili da gledas da ga upotrebis u dogledno vreme,mozes da pravis caj od djumbira,odlican je i zdrav,
Super ti je ova ideja za caj,ja nisam n i znala da se pravi i caj od djumbira,doduse nisam ga ni kupovala do sada.... Ali kupovala sam zelirani djumbir(nesto kao zele bombone),u prodavnicama zdrave hrane...Malo sam i prolistala po netu u vezi caja sa djumbirom,i bas je izgleda zdrav i ima ljekovita svojstva..... Sada znam kako cu iskoristiti ovaj ostatak djumbira..... Hvala.... :)

Poslednja izmena:
Nema na cemu:)
Caj ima ukus limuna ili tako nesto citrusno(ne mogu da odredim)i malo je ljutkast(nije mnogo),pa mozes da ubacis kasiciu meda da se to ljutkasto ne oseti.

Inace,vidim da su danas svi vredni,svaka cast,da ne komentarisem svaku pojedinacno al stvarno je sve prelepo:klap:

Vecera: Rolnice sa bundevom

attachment.php

attachment.php

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back