Šta koji đavo sindikati imaju da razgovaraju sa MMF-om???

KOLEGA IVAN

Poznat
Poruka
8.216
Vlada i prosvetari bez dogovora, sindikalci u sredu sa MMF-om
Међународни Радио Србија

Predstavnici Vlade i sindikata prosvete večeras nisu postigli dogovor o novom predlogu Protokola o zaradama, a zahtevi prosvetara će biti tema razgovora sa Misijom MMF-a u sredu, 16. februara - izjavio je predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Leonardo Erdelji. On je rekao da na sastanku sa ministrima prosvete i finansija Žarkom Obradovićem i Dijanom Dragutinović nije bilo saglasnosti o zaradama iz novog zahteva kojeg su sindikati uputili Vladi 11. februara. Erdelji je napomenuo da će razgovori sa predstavnicima Vlade biti nastavljeni u petak, a da će u međuvremenu u školama biti nastavljen zakonski štrajk. On je naveo da će sindikalci sa misijom MMF-a razgovarati o mogućim uštedama i preraspodeli budžeta kako bi bili ispunjeni zahtevi prosvetara.

http://vesti.krstarica.com/?rubrika...a=2011&sifra=9360747fcf912bc592ea20e60be2a113

Šta koj q*** sindikalci imaju da razgovaraju i pregovaraju sa MMF-om ? :dash:

Jel smo mi nezavisna država ili nismo ? Očigledno da nismo. Ovo je još jedan čist dokaz da Srbija nije ekonomski nezavisna država!!!

Zna se ko je nadležan za rešavanje problema prosvetnih sindikata tj. radnika. To je Vlada Srbije (koja je doduše u fazi tonjenja) tj. njena nadležna ministarstva prosvete i finansija. I šta koj moj imaju sindikati da razgovaraju sa misijom MMF-a u Beogradu ?

Ovo je klasično prebacivanje vrućeg krompira iz ruku naše Vlade u ruke MMF-a i dokaz da smo mi u ropskom odnosu prema MMF-u i da za svaku ekonomsku sitnicu pa čak i proteste sopstvenih radnika moramo da pitamo MMF. :dash:
 
Gde inace u ovoj "drzavi" iko ziv moze da sazna sta se desava?
Ovo sto vlast govori, svi znaju da lazu, ali su prosvetari imali koristi od sastanka sa MMF-om, gde im je lepo receno da povecanje plata u prosveti zavisi od vlade, tj, ako bi vlada manje trosila, bilo bi novca za povecanje!

"MMF: Veće zarade u prosveti ako Vlada smanji troškove
desk - 16. februar 2011. u 08.05

Na sastanku predstavnika prosvetnih sindikata i Međunarodnog monetarnog fonda sindikalcima je rečeno da novac za povećanje zarada može da se nađe jedino ukoliko vlada smanji svoje troškove, a da pritom ne ugrozi već usvojeni budžet. Ovom prilikom, MMF nije precizirao na koji način bi vlada trebalo da smanji svoje troškove.

Dakle, posto vlada enormno trosi i nema namere smanjiti svoje troskove (citaj kradje) nema povecanja plata u prosveti. Ostaje pitanje: Otkud novac za povecanje plata policiji, koji ce sa svime sto je obecano imati 60 000.

Dakle, prosvetni radnik 35, policajac 60 000.

Razumljivo, kome je potrebno da neko nesto vise zna od onoga sto ne zna, kad se to ionako ne placa, ne vrednuje, ali, policija je ta koja cuva ovu vladu i koja je u stanju da je zastiti. Sve je receno.

Problem je i sto se svake godine upise sve manje djaka prvaka, sto se broj ucenika smanjuje, ostaju i viskovi u prosveti, sto je uzrocno-posledicna veza.

Dakle, bar su saznali da povecanja plata nece biti, jer vlada nece smanjiti svoje troskove. Strajk se i dalje nastavlja (osim jednog sindikata koji je odusta i ciji je predsednik vladin covek i verovatno je dobro placen da odustane. Tri sindikata ne pristaju na podmicivanje, ali ni vlada da smanji sopstvene troskove!
 

Back
Top