Sta Jovan Deretic hoce?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Govoriš o stvarima koje ne postoje.

Svaki narod uređen u neku državu vođen je nekom politikom i nekim političarima.

Dakle, dovoljno da se promjene 2-3 lika na vlasti koji će obrlatiti masu i hop! - od naklonosti eto ti belaja. :lol:

Mozemo ovako do sutra dok mi ne odgovoris ili ne pobegnes sa foruma. Ne pitam te za Rusiju i Nemacku(drzave) vec za Ruse i Nemce(narod). Suvise digitalno razmisljas, budi malo vise analogan.

У облику сфере, тј. кугле.

achangel-michael.jpg

Pogledaj položaj prstiju na arhanđelovoj ruci kojom drži taj "disk".

Da je kugla u pitanju, dlan bi bio otvoreniji. :mrgreen:

Pa trudiš se u postu da naglasiš da nije bilo genocida u Bosni, a onda napišeš "и Турци су извршили геноцид над Јерменима па ником ништа."

Znači, nema veze i ako je ipak bilo genocida u Bosni?

Kapiraš?

Sama svoju tvrdnju si dovela u sumnju.

Није да нема везе, али нама тренутно дође на исто, ионако смо окривљени. Ја сам хтела да кажем да српска деца не треба да се трују тим лажима.

Zašto ti meni hoćeš poturiti nešto što ne stoji, a tebi bi odgovaralo da je tako? :lol:

Dzaba si se izvlacio, implicitno si odgovorio da volis Nemce i da mrzis Ruse, jer je u onom trenutku bilo logicno da kazes, drazi su mi Rusi jer su Sloveni kao i Hrvati, dok su Nemci Germani.

Meni su drazi Poljaci od Grka jer iako nisu pravoslavci ''krv nije voda''. Volio bih i vas Hrvate da nas ne mrzite toliko otvoreno, ovako ne mogu biti mazohista.

Mozemo ovako do sutra dok mi ne odgovoris ili ne pobegnes sa foruma. Ne pitam te za Rusiju i Nemacku(drzave) vec za Ruse i Nemce(narod). Suvise digitalno razmisljas, budi malo vise analogan.

ja ću ti probat slikovito odgovoriti

ne gledam narode kao na voće

mogu reći da npr. volim kruške a ne volim jabuke ali za narode to ne mogu reći već samo za pojedince

Sto se tice istorije Deretic je do nekle u pravu. Citava Anticka istorija mora da pocne da se pise od nule i da se revidira. To ne kaze samo Deretic nego i mnogi svetski autoriteti iz oblasti istorije. Danasnju istoriju su pisali poluprofesionalci iz 18. go vijeka. Medjutim uznapredovale su mnoge nauke i oblasti (arheologija, genetika...) tako da neke price jednostavno vise ne drze vodu. Isto je i sa izmisljenim doseljavanjem Srba.

A sto se tice politike ja cu da ga glasam samo zato sto je izricito rekao NE evropskoj uniji. I stvarno, ja nzm zasto mi zelimo tamo. Tamo nema nista dorbo za nas, ozbiljno pricam. To je unija od koje korist imaju 3-4 drzave, ostalo su sitna riba. DS ne podnosim, SNS mi se ne svidja, radikali propali, tako da ja nemam koga drugog da glasam.

Све док неки признати и познати историчар слависта НЕ БУДЕ НАПИСАО И ПОТПИСАО ДА СВЕ ШТО ДЕРЕТИЋ ПРИЧА ПРЕДСТАВЉА ЛАЖ И ИЗМИШЉОТИНУ - немам намеру да ниподаштавам његове ставове, налазе, закључке.
Жалосно је што га овде људи тако нападају.
Vec je bilo to u NIN-u, pre nekih 6-8 godina ,u nekoliko brojeva su ozbiljni istoricari istoricari i profesori "raskrinkavali" Derertica ,ne samo njeg nego celu tu"pseudoistorijsku skolu" , Olgu Lukovic Pjanovic i ostale , probacu da nadjem na netu .

Vec je bilo to u NIN-u, pre nekih 6-8 godina ,u nekoliko brojeva su ozbiljni istoricari istoricari i profesori "raskrinkavali" Derertica ,ne samo njeg nego celu tu"pseudoistorijsku skolu" , Olgu Lukovic Pjanovic i ostale , probacu da nadjem na netu .

Znam ja ko je o tome pisao, onaj Radivoj Radic, medjutim on je Vizantolog, on nije strucnjak za anticku istoriju. U SANU nemamo strucnjaka za antiku tako da sve to sto oni pisu mogu da obese macku o rep.

Znam ja ko je o tome pisao, onaj Radivoj Radic, medjutim on je Vizantolog, on nije strucnjak za anticku istoriju. U SANU nemamo strucnjaka za antiku tako da sve to sto oni pisu mogu da obese macku o rep.
Deretic cak nije ni istoricar , a jos njegove SF gluposti niko normalan u svetu ne priznaje , ako vec mi nemamo strucnjake za antiku . Mada verovatno imamo jer se i Stari Vek uci i pedaje na nasim fakultetima .

Pa trudiš se u postu da naglasiš da nije bilo genocida u Bosni, a onda napišeš "и Турци су извршили геноцид над Јерменима па ником ништа."

Znači, nema veze i ako je ipak bilo genocida u Bosni?

Kapiraš?

Sama svoju tvrdnju si dovela u sumnju.

kako samo cinično stavljaš tudje reči na kantar......Ona je otprilike želela da kaže da je genocida u istoriji bilo mnogo a samo se SRbima pripisuje jedan zločin u organizaciji stranih obaveštajnih službi i proglašava za genocid....poruka je jasna:nametnuti Srbima osećaj krivicei mentalno ih kastrirati....

Deretic cak nije ni istoricar , a jos njegove SF gluposti niko normalan u svetu ne priznaje , ako vec mi nemamo strucnjake za antiku . Mada verovatno imamo jer se i Stari Vek uci i pedaje na nasim fakultetima .

Varas se. Puno autoriteta pisu slicne stvari kao deretic. Mada ne pominju Srbe vec neke "Slovene", al po meni to je to. Sto se tice Deretica otkud ti to znas da nije istoricar, i kako mozes to da tvrdis? Zavrsio je istoriju u Francuskoj, doktorirao u USA. A clan je ruske carske akademije nauka i umjetnosti.

Naravno , Deretić je jedna preispoljena neznalica i budala a meni je drago što se jedna ovakva tema našla ovde a ne na istoriji jer tamo ne pripada.

Legendarne su neke njegove provale a on inče služi za sprdnju u ozbiljnim naučnim krugovima.

Naravno , Deretić je jedna preispoljena neznalica a meni je drago što se jedna ovakva tema našla ovde a ne na istoriji jer tamo ne pripada.

Legendarne su neke njegove provale a on inče služi za sprdnju u ozbiljnim naučnim krugovima.

u ozbiljnim naucnim krugovima koji se opijaju po kafanama i prepisuju jedni od drugih. Komunisticki doktoranti. Sta ima da se raspravljamo sa komunistickim istoricarima kad je dekretom o obrazovanju 45. godine pod tackom 3 stojalo: "Istorija ima da se prilagodi marksistickom pogledu na svijet, do tada istorijska nauka ce se baviti iskljucivo istorijom od 41. do 45. godine" I kako djeca ovog obrazovanja mogu da napreduju? Ko da im vjeruje?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back