Sta jesti u skoli?

e bre deco, mnogo ste nemaštoviti.
pa uvek možeš u pekari da uzmeš integralan djevrek ili integralnu kiflu, ako ne znaš koje su prepoznaćeš po smedjoj boji i preterano posutom susamu i uz to popiješ jogurt, to je super obrok mene držao ceo školski dan.
neki put kupi mareti ili druge pečene ne pržene snekove, ili jabuku, diet kikiriki i kravicu ili mandarinu i voćni jogurt, ili velnes s groždjem/klasičan i štanglu crne čokolade. ili lanene/musli pločice koje se prodaju na meru u zdravoj hrani i next narandzu.
sve su ti to obroci do sto kinti, a zdravi su i hranljivi ujedno i prodaju se i u manjim i u većim mestima.

Pomozite...:D je li zdrav obrok u skoli uopste moguc?
(bez raznih sendvica,peciva,pica,cokoladica i grickalica??)

Uopste mi nije jasno sto vise niko ne priprema sendvice kod kuce nego kupujete te gluposti... Napravi sendvic kod kuce, namazi puter, stavi neku salamu i koju krisku paradajza ili jajeta, kupi jogurt i to je to... Necete da budete kul u drustvu? Ja jedem za uzivu Bonzitu i na taj fazon sta vec ima, s tim sto uvek doruckujem i rucam kada se vratim kuci...

Inace ja radim u skoli ;)

Pomozite...:D je li zdrav obrok u skoli uopste moguc?
(bez raznih sendvica,peciva,pica,cokoladica i grickalica??)
Što se tiče užine koja se jede između drugog i trećeg časa, ja mislim da nije moguć zdrav obrok. To smo i mi jeli u moje vreme, a bilo je i još maštovitijih stvari kao što su bombone od čiste dekstroze (tj. 100 odsto šećera) i med sa ukusom kafe (u malim providnim tubicama).

Zdrav obrok bi bio kada bi deca jela supu ili kuvanu boraniju/kupus/pasulj (ali BEZ prsta ulja/masti na vrhu) kašikom iz tanjira. To se radi za ručak, ali ako dete u školi jede samo užinu, onda ne. Naravno decu treba naučiti da svu masnoću sa kuvane hrane bace, a ne da je pojedu.

Što se tiče sendviča, sendvič je sendvič. Kod kuće stavljaš margarin, salamu i neku salatu unutra, na kiosku ti stavljaju margarin, salamu i neku salatu unutra. Ako kupiš na kiosku ne moraš da se mučiš da seckaš, a možeš i da izabereš nešto drugo ako imaju. Ako praviš kod kuće znaš da nije napravljeno od buđavih ostataka koje niko drugi nije hteo da pojede.

A i inače deci treba objasniti da određena hrana nije zdrava. Tu pre svega mislim na čips i kokakolu. Kupovna pica je često ODVRATNA i ne znam kako današnja deca to mogu da žele da jedu.

Poslednja izmena:
izvinjavam se ako je tema malo zastarela, ali sadrzaj sigurno nije :D

imam skoro isto pitanje...

sta jesti za vreme odmora u skoli(sto moze da te odrzi dok se ne vratis kuci) a da nije pica, pljeska i slicno,znaci da je zdranvo, tj. bez losih masti i slicno? da li ima neko drugu ideju sem ovih napisanih?

pre skole obicno uzmem pahuljice(mesavina ovsene, jecmene, razane...)
uvek neku bonzitu za vreme skole, kravicu cokoladno mleko i banana mozda
nekada sa tim uzmem djevrek,a nekad sam napravim ne mnogo zdrav sendvic od praske sunke, dobrog kackavalja i putera, i naravno tost hleba, obicno mlecnog :D

sta uopste napraviti a da ne sadrzi meso, koje je sacinjeno od ko zna cega, ne smem ni da zamislim

Sjajna je ideja nositi sendvič od kuće.
Najbolje znaš koliko je šta sveže, i ono što je najvažnije, biraš šta imaš u njemu.
I plus, ne čeka se red dok drugi uzimaju sendvič i izbegne se nervoza radnica koje su u žurbi.

Imala sam u školi užasna iskustva sa tim sendvičima, te sam jela ili nešto iz pekare, perece obične i jogurt, ili se isprva hranila nezdravo iz prodavnice.
Onda sam počela da nosim i spremam kod kuće.
Niti je strašno, niti je sramota. :)
A i niti trenutka nisam strepela da ću se otrovati. :)

Back