Sta je za vas stres?

Za mene je stres ako nekog danas ne stresiram
Svaki dan moram nekom da ispričam mnogo glupu priču u koju ce poverovati,propisno ga poplašim ili uhvatim kombinirkama za jaja ili sisuu

- - - - - - - - - -

Inače,posle čekića,moj omiljeni alat su kombenerke!

Zato sam i pomenula decijeg hirurga onkologa.
Da bi napravili paralelu izmedju stvarnih zivotnih problema(bolesti i smrti) i tekucih zivotnih problema.

A meni se ne dopada takva paralela i insistiranje na tome da postoje pravi problemi, manje teški, banalni, izmišljeni, naravno dajući sebi za pravo da umeš da odmeriš težinu tuđe muke. Mislim ne ti konkretno, nego tako kad čujem ljude kako omalovažavaju kapacitete i životno iskustvo drugih spram svojih. I to su vazda vrlo teški ljudi koji inače ne mogu a da se ne čude drugim ljudima po svakom mogućem pitanju, pa i tom.
Zato što postoje mnogo teže stvari, bolest smrt, gladna deca u Africi, ti moraš da budeš potpuno trezven i hladan po pitanju svakodnevih trzavica koje, ma koliko nekom drugom izgledale male i suštnski nebitne, tebi čine život i mogu vrlo lako da postanu i neželjena prekrenica.
Koliko je psihosomatskih bolesti, neće biti da su izazvane nekim velikim životim problemima. Svakodnevnica nas polako, ali sasvim sigurno krcka. I to danas jednako kao i ranije, neće biti da su ranije ljudi bili pošteđeni stresa. Samo su možda živeli van kaveza kakvi su danas gradovi, više fizički aktivni, manje izloženi toksinima.

Istureno odeljenje pakla na zemlji zvano Srbija od devedesete do danas.

Imamo privid slobode a nema para da se ona ostvari jos od "90.

Vreme kada su se plate normalno dobijale -"70.,"80. -Bog je hodao po zemlji,tako se to kaze.Cutis o politici al* radis,zaradjujes,ides na more stopom,uzivas.

Danas kad platis dadzbine drzavi imas za hranu i najbitnije potrepstine za kucu/stan.

Kupovina odece je nemoguca,ne pamtim kad sam sebi kupila nesto,normalan ves takodje je papren,to mogu da sanjam,patike su preskupe.

Istureno odeljenje pakla na zemlji zvano Srbija od devedesete do danas.

Imamo privid slobode a nema para da se ona ostvari jos od "90.

Vreme kada su se plate normalno dobijale -"70.,"80. -Bog je hodao po zemlji,tako se to kaze.Cutis o politici al* radis,zaradjujes,ides na more stopom,uzivas.

Danas kad platis dadzbine drzavi imas za hranu i najbitnije potrepstine za kucu/stan.

Kupovina odece je nemoguca,ne pamtim kad sam sebi kupila nesto,normalan ves takodje je papren,to mogu da sanjam,patike su preskupe.

Hm... to je za tebe stres?

Back