Mali čičak
Stara legenda
- Poruka
- 77.633
U danasnje vreme, najveci neprijatelj coveka je, kazu mnogi, stres.
Da li je i ranije postojao? U kom obliku?
Da li se tek danas vide posledice istog?
Ili se preuvelicava taj stres?
Da li je on prosto zivot?
Kako gledate na stres?
Sta je za vas stres?
Posao, kuca, deca, muz, roditelji, svakodnevnica, manjak para, sexa, ljubavi? Sta za vas predstavlja stres?
Ponekad razmisljam i shvatim da sam pod stresom kad me bilo ko iznervira, moze to biti posao, dete ili mama. A onda pomislim kako li je npr.hirurgu, kako li je decijem onkologu? S cime se ti ljudi srecu svaki dan i kako kanalisu toliki stres? Kad npr.kazu za hirurge da piju, pa logicno je, svaki dan vade tumore i gledaju smrt.
S druge strane taj isti stres dopire i do kancelarija gde sede i piskaraju po papirima, ali uz pritisak nadredjenog, nas organizam dolazi u stanje stresa. Kao i kad dodjes kuci a deca te iznerviraju. Ili te stari roditelji dovedu do ludila sasavim zahtevima.
Kako resavate stres? Kako ga izbacujete?
Dive je nedavno napisala da ode na bazen, da roni i spere stres sa sebe.
Da li vi imate neke druge nacine?
Koji je vas izduvni ventil?
Da li je i ranije postojao? U kom obliku?
Da li se tek danas vide posledice istog?
Ili se preuvelicava taj stres?
Da li je on prosto zivot?
Kako gledate na stres?
Sta je za vas stres?
Posao, kuca, deca, muz, roditelji, svakodnevnica, manjak para, sexa, ljubavi? Sta za vas predstavlja stres?
Ponekad razmisljam i shvatim da sam pod stresom kad me bilo ko iznervira, moze to biti posao, dete ili mama. A onda pomislim kako li je npr.hirurgu, kako li je decijem onkologu? S cime se ti ljudi srecu svaki dan i kako kanalisu toliki stres? Kad npr.kazu za hirurge da piju, pa logicno je, svaki dan vade tumore i gledaju smrt.
S druge strane taj isti stres dopire i do kancelarija gde sede i piskaraju po papirima, ali uz pritisak nadredjenog, nas organizam dolazi u stanje stresa. Kao i kad dodjes kuci a deca te iznerviraju. Ili te stari roditelji dovedu do ludila sasavim zahtevima.
Kako resavate stres? Kako ga izbacujete?
Dive je nedavno napisala da ode na bazen, da roni i spere stres sa sebe.
Da li vi imate neke druge nacine?
Koji je vas izduvni ventil?