Šta je vama IN: iskvarcovana ili prirodna...?

Kakva devojka vam se više sviđa?

• iskvarcovana

• prirodnog tena, ma kakv on bio

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Ko o cemu ti o ruznim poznatim...hehehe:lol:...elem nije zbog toga vec zato sto je ranije bilo skupo otici na odmor i dobiti zlatnu preplanulu boju, zato je postalo in imati istu, kao dokaz "ima se - moze se"...danas svako od nas ide na odmor i nije frka prelplanuti pa je iz tog razloga porculanski ten extra in jer je dokaz da neko brine o izgledu, da je zdrvastveno svestan, bas je fancy cuvati se sunca pa zato imamo danas vojsku poznatih koje imaju sasvim bled ten...sve je stvar mode...it's all that jazz:mrgreen:
samo se nadam da i to novo to ne ode u ekstrem, pa da pocnemo vidjati ljude sa bijelim puderom po licu
popularni sada neki teen vampiri (da, opet se zalim na pop kulturu :lol:)

Ne volim da sam bela, jer sam kao prava lutka od porcelana sa belim nožicama i stomakom kad dođe zima.
Pocrneti na moru ili bazenu,da.
Volim taman, ali ne pretaman ten, jer to izgleda kao da si stavljen u rernu, pa izvađen naglo na pola pečenja i još onako razgolićena... taman za tanjir.
Ali, ne volim ni ljude koji se zatvore preko leta, pa su kao izvađeni iz zamrzivača- belo sa plavim venama, to nema ništa gore.
Najviše volim kad sam na moru, pa izađem iz vode i odmah u hlad ili pod suncobran. Najlepše se tako pocrni... Ili kad u svom selu okopavam bostan, pa dobijem onaj fin svetlo braon preliv. :lol:

Ne volim da sam bela, jer sam kao prava lutka od porcelana sa belim nožicama i stomakom kad dođe zima.
Pocrneti na moru ili bazenu,da.
Volim taman, ali ne pretaman ten, jer to izgleda kao da si stavljen u rernu, pa izvađen naglo na pola pečenja i još onako razgolićena... taman za tanjir.
Ali, ne volim ni ljude koji se zatvore preko leta, pa su kao izvađeni iz zamrzivača- belo sa plavim venama, to nema ništa gore.
Najviše volim kad sam na moru, pa izađem iz vode i odmah u hlad ili pod suncobran. Najlepše se tako pocrni... Ili kad u svom selu okopavam bostan, pa dobijem onaj fin svetlo braon preliv. :lol:

:lol: Ni ja..

Volim taman ten, ali sam protiv solarijuma.
Postoje ulja za suncanje sa zastitnim faktorom koja pospesuju dobijanje preplanulog tela i cine ga dugotrajnijim.
Takodje, vidi se kada je devojka dobila boju na suncajuci se, a kada u solarijumu, a ta solarijum preplanulost mi se ne dopada i deluje mi ruzno. Jako lep efekat za one koji ne bi beli na plazu prvog dana odmora su kreme za samopotamnjivanje, ali sa njima treba oprezno-dobar piling pre upotrebe i ravnomerno, pazljivo i strpljivo nanosenje.

One sa tamnim tenom su donekle u prednosti, jer taman ten ne istice nepravilne crte lica korigovane sminkom, bore, celulit, vizuelno mrsavije se izgleda, itd. Valjda je zbog toga solarijum toliko i popularan kod vecine.
One koje ne mogu na sunce i u solarijum zaista moraju biti besprekorne da bi lepo izgledale, ali je cinjenica da ako to uspeju, deluju veoma uredno i zenstveno.

Volim podjednako i jako svetlu put ali i preplanulost - zavisno od osobe do osobe.
Ali ne volim vestacko forsiranje , bilo pretamnim ili presvetlim puderima i preterano kvarcovanje.
Solarijum je ok ako je rezultat prirodan ...

Inace zavidim devojkama koje lako i brzo tamne na suncu. Ja sam sva neka pirgava ( cak ni bela vec bas tako, bleda + bebi rozikasta) pa sam sebi ki seljancica neka : /
I nema da izadjem a da vec posle sat vremena ne izgorim XD

Nisam za preterano kvarcanje, jer imam primer moje dobre drugarice koja je zaista lepa zena ,ali se dugotrajnim kvarcanjem skroz upropastila.

Prosto ne mogu da je gledam u lice kolike su joj se bore napravile, sve od isusenosti koze, a ona se i dalje kvarca. Uzas!

Ja sam otisla u solarijum brojem i slovom samo DVA PUTA (2) i nemam nameru nikada vise. Posto sam bele puti i neznog tena, ne zelim da sebe unistim pre vremena. Pritom, dosta sam napolju tako da svima preporucujem prirodno tamnjenje na suncu. Ipak je to normalnije.

Svako ko preteruje sa solarijumom mora da se suoci sa posledicama brzog starenja koze. O tome treba na vreme misliti. :)

Ovo se, drage moje dame, zove kolorizam. :D

Inace, sto se tice posvetljavanja tena, ima i toga, jos kako. Koristile su ga zene pre nekoliko generacija da se ne bi videlo da su preplanule. A i danas ga koriste mnogi crnci i crnkinje da bi izgledali svetlije.

Danasnji ideal lepote i ono sto se prikazuje u medijima cine me nesposobnom da se divim bledom tenu, mada mi je prepeceno ruzno i neprirodno (prirodan taman ten je ok).

Ja sam bela kao sir i ne mogu da pocrnim. Mada moram priznati da nesto ni ne pokusavam.

Vecina devojaka koje idu u solarijum izgledaju strokavo i flekavo. A najgore su mi one koje imaju neki sivi pigment, pa mi bas izuzetno prljavo izgledaju. Inace ne volim prirodno taman ten, jer cini mi se da ima neku zuckasto-sivkastu primesu.
Lepo mi izgleda broznana koza, ali retko ko ima lepo odrzavanu boju.
Inace, prirodno sam izrazito bela, sto pocrnim na moru to mi je. Mazem se cesce nego sto mame svoje bebe mazu i vrlo cesto dodjem skoro bela sa mora. Bolje bela, nego oguljena. Mada sada sam pred odlazak na more pocela sa "psiho-fizickim pripremama" ;)

Back