U ovom Svemiru je sve nastalo od energije, tako da je i vreme jedan oblik energije.
Kada kazes, "treba mi vreme da uradim ...", to znaci da ti treba da potrosis neku energiju da uradis...
Merenje vremena je merenje kretanja energije.
Tacnije, ono je izvod kretanja energije.(promena kretanja energije u projekciji).
Ti ustvari sve vreme pokušavaš da uopštiš, razne koincidencije i analogije koje uočavaš, da ih svedeš na jedno te isto.
Padne ti na pamet ili ugledaš neku sličnost dve stvari, koje normalan svet posmatra u potpuno odvojenim kontekstima. Ta sličnost ti se učini prevelika da bi bila slučajna, pomisliš kako to da niko do sad to nije primetio, eto otkrio sam novu stvar, još samo da formulišem teoriju, za ove slepce koji me okružuju i ugrožavaju svojim slepilom. To me podseća na jednog, kolegu koji je naučivši nešto malo o programiranju, došao na ideju da napiše program, koji će pouzdano pogoditi sledeću kombinaciju LOTO-a. On je gradio svoj program na veoma sličnoj osnovi. Koštalo ga je tri ispitna roka i godinu studiranja. Koliko znam od programiranja se nije ovajdio do dana današnjeg.
No trebalo bi pohvaliti tvoje strpljenje,
Sa takvog stanovišta veoma je teško nijednom ne prasnuti, dok od tvojih oponenata nema ko nije ponekad makar i kontrolisano.
Alternativa ovome bilo bi da te jednostavno boli uvo, opališ prvo što ti se učini suvislo pa nek' se ostali kubure, mada ovo baš i nije verovatno.
Strpljenje će ti svakako trebati, a i energija da izguraš tu tvoju logiku. Pri tom objavljivanje tih nekih bljeskova, nikome ne donosi ništa dobro. Podršci se, nadam se, ne nadaš, a sve ostalo ti samo oduzima energiju da ne kažem i vreme.
Ostaje samo potreba za velikim strpljenjem.