ranjeni Zoro
Elita
- Poruka
- 21.566
svi odnosi zavise od Očekivanja.
upamtite.
zapišite..istetovirajte..
upamtite.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
svi odnosi zavise od Očekivanja.
upamtite.

Preciznije - ne treba imati VELIKA očekivanja.
Ili uopšte ne treba imati očekivanja. Važi za oba sveta, i rl, i vl.
Rekoh ima jako malo iskrenih odnosa preko neta, bilo ljubavnih ili prijateljskih. Jeste tema o zaljubljivanju, ali nije lose pomenuti ni tzv. net prijateljstva.
U rl-u se odnos gradi drugacije i drugacijim tempom.

ranjeni Zoro:ti onda imaš magično oko za učenje iz tuđih grešaka.
Takvi se ipak..statistike kažu, zaljube najluđe i onda budu besni na sebe što su to sebi dozvolili.
ranjeni Zoro:Narcis je nezgodna biljka..daš mu kap vode on uzme.. ohridsko jezero..
forumska okupljanja? Nije mi na sreću poznata ta manifestacija. Ne volim ni spontana okupljanja a kamoli dogovorena.
Inače, ne tvrdim da sam u pravu. vreme će pokazati. Ja sam dovoljno mator da mi je već pokazalo.
Sad vi mlađi samo da sačekate i da dođete tamo gde sam ja već bio..
Fino, ali nisu ljudi isti, tj. kao ti.Izvini ali nije tako...
U realu su ti isti ljudi samo su mozda preko neta " hrabriji" da vredjaju ili u lice kazu ono sto u realu ne bi smeli...
Dok su u realu mozda samo blaziraniji, licemerniji.... sa namestenim osmehom...
Meni je isto u realu i preko neta... i osobe koje sam upoznala se isto ponasaju i na netu i u realu![]()

Borac za prava zivotinja:Zašto misliš da je to čudno?
Ljudi su se, pre pojave neta, zaljubljivali preko pisama (a da nisu nikada videli, tj. sreli oči u oči). Možda je to bila iskrenija i perspektivnija zaljubljenost - zasnovana na utisku o pisanoj reči, a na ne vizuelnom utisku, na sadržaju a ne na formi?
Jedino ako tvoja tema stavlja akcenat na rizike razne vrste. A rizici uvek postoje, u svakakvim okolnostima.
Borac za prava zivotinja:Ma i u rl se ljudi često zaljubljuju u svoj odraz u tuđim očima.
Ali da ne spamujem - pričamo o emocijama preko tastature i monitora. Bilo kakvim emocijama. I netrpeljivost podleže analizi.

Cek' malo, sad sam zbunjena. Da li se ljudi zaljubljuju u tudju sustinu, ispoljenu kroz reci, ili u sopstveni odraz u tudjim ocima?
Jer, ako je moguce da se covek i u rl zaljubi u sopstveni odraz, kako je onda zaljubljivanje preko neta zaljubljivanje u sustinu, pri cemu postoje samo reci, koje se mogu prevrtati i tumaciti po slobodnoj volji i zelji?

Neki ljudi ovako, neki onako ... Neki su skloni idealizaciji, neki su narcisoidni. Ne mislim da postoji jedinstveni obrazac zaljubljivanja.
"Sopstveni odraz u tuđim očima" je zaljubljenost koja se javi tek pošto neko ustanovi da mu/joj se druga osoba - u koju se zaljubio/la - divi. Prosto rečeno, to je zaljubljenost koja nije nastala spontano, već je inicirana idejom o obožavanju od strane objekta zaljubljenosti.
zLozi:Ah da, dobrim i iskreni ljudima se uvek desavaju dobre stvari i nailaze na dobre ljude.
Imas lep i naivana nacin razmisljanja, na nivou Devojcice.
Rekoh vec jedno ili dvoje naidje, ostali su pisi propalo. Pri tome, ni u rl se ne moze uvek nailaziti na ok ljude, ali je odabir drugaciji i ide drugacijim tokom.
I ko je sad opsednut tobom? Ti si se meni prva obratila.
Da zavrsim, preko neta se cesto desava da pre svega zene nalete na manijake, deca na pedofile, da li su svi oni bili neiskreni, zli, ovakvi ili onakvi, losi, pa su privukli takve ljude?
Toliko o privlacenju sebi slicnih.
A ne bresmrtna, odgovori mi na pirtanja.
Nisi valjda toliko naivna da stvarno verujes u ono sto pises, a nisi......po tome, kako ti razmisljas, ispadne da su sve zrtve zlostavljanja zrtve, ne iz nekih drugih razloga, vec zato sto su zle, pokvarene, lazljive, jer su privukle sebi slicne.
![]()

Kad smo kod zaljubljivanja i pre pojave interneta ljudi su se zaljubljivali i kreirali u svojoj glavi fantazije o toj drugoj osobi...
Nema razlike...

Nisam ja to rekla nego sam samo jedan ugao objasnila...
Rekla sam da samo iskrenoscu se moze dobiti iskrenost...
a ne zlim radnjama...
A o tom aspektu zlostavljanja preko interneta nisam ni pisala u tom kontekstu...
Jedno ne iskljucuje drugo....
.

ranjeni Zoro:Ako ne želiš da stupaš u odnose sa nekim sa foruma - ne idi na forume. (ili ne idi na forume tog tipa. Ima foruma gde se ljudi vrte oko krajnje praktičnih stvari i, moje neko iskustvo kaže da su ti forumi nekako i najbolji, al ajde..)

Kao sto rekoh iskren znaci biti otvoren za drugoga, a to istovremeno itekako moze biti naivno. Naivnost se sastoji u tome da se veruje da je i druga strana iskrena.
Zrtve zlostavljanja preko neta su cesto iskrene prema zlostavljacima. Sto oni koriste.
Ispade da oni koji ne zele da se muvaju preko foruma ili ne zele da se druze u rl, sa ljudima sa kojima komuniciraju , ne smeju da pisu na forumima opsteg tipa.![]()
Iskren ne znaci otvorenost, nego iskrenost u nameri...
Otvorenost je drugo...
Mudrost je proceniti koliko se otvoriti...
Mogu biti i mudra i iskrena a opet da ne dajem nepotrebne informacije o sebi...
tj licne...
Ja nista ne gubim iskrenoscu...
a kad tad se shvati da li je druga strana iskrena ili ne..
To sta drugi nagadjaju je nebitno...
ranjeni Zoro:moje iskustvo je da je normalna komunikacija na ovakvim forumima, zapravo retkost.Uglavnom je tu galerija nekih felera, psiho-mutanata, sumanutih sektaša, seksista, rasista, krompira i šrafcigera..

Iskrenost je deo otvorenosti i obrnuto.Svako skrivanje za sobom povlaci barem mnimalnu laz.
Inace, nije tema konkretno o tebi. A i ne zanimas me, ne zanima me ko si, sta si....sve sto si avatar si.
![]()