Sta je to u ljudima pa ljube monitor svoj?

A kako mi da znamo da je sadrzaj istinit, ako ne vidimo formu, tj. kretanje tela, oci, osmeh, ako ga i ima, u trenutku kada se reci pisu? :think:

Zavisi koliko duboko zaglibis.

A kako u rl da znaš da lepi zubi nisu veštački, da bujna kosa nije perika ... ili da osmeh nije samo tik? :lol:

Idealizacije i projekcije postoje, i postojale su oduvek, i mimo neta.
- Iskustvo.
- Intuicija.
- Poznavanje govora tela i lica.
- Očekivanja.
To je ono što je bitno u rl. Nije svaki čovek obdaren veštinama čitanja drugog čoveka.
Očekivanja su bitna i za ovaj, virtuelni svet.
Neki ljudi se zaljubljuju u ljubav, ne u konkretne osobe; to je problem koji imaju sami sa sobom, a taj problem je jednako podložan manipulaciji u rl, kao i u vl.

A kako u rl da znaš da lepi zubi nisu veštački, da bujna kosa nije perika ... ili da osmeh nije samo tik? :lol:

- Iskustvo.
- Intuicija.
- Očekivanja
.
To je ono što je bitno u rl. Nije svaki čovek obdaren veštinama čitanja drugog čoveka.
Neki ljudi se zaljubljuju u ljubav, ne u konkretne osobe; to je problem koji imaju sami sa sobom, a taj problem je jednako podložan manipulaciji u rl, kao i u vl.

u tome sam profi i zbog toga volem da dodjem na net

da odmorim

:lol:

pa eto, zamisli život bez mobilnog.
isto ti je i sa netom.

ono istina. može čovek da živi i u šumi, ne sporim..

ili kupiš nekog papagaja, iguanu..oni se uvek slažu..

da znas samo kako je to lepo

ja bi ovde mogla samo mi treba dve tri kutije pencilina misim ---> nek se nadje

56f2750e5612740bc60a649fed01f693e4e391e0

Rekoh ima jako malo iskrenih odnosa preko neta, bilo ljubavnih ili prijateljskih. Jeste tema o zaljubljivanju, ali nije lose pomenuti ni tzv. net prijateljstva.

U rl-u se odnos gradi drugacije i drugacijim tempom.

istina.
iz tebe govori iskustvo.

ja sam malo smetnuo zaljubljvianje s uma, pa je moguče da sam frljnuo temu, ali..ako je o tome reč, rekao bih da se ljudi na netu zaljubljuju prvenstveno u SVOJA očekivanja, u SVOJE fantazije i odjeke, u SVOJ mozaik i u SVOJ utisak koji ostavljaju kod drugoga. Sve u svemu, zaljubljuju se u priličnog SEBE.

oprostite caps lock..hteo sam da zvučim

istina.
iz tebe govori iskustvo.

ja sam malo smetnuo zaljubljvianje s uma, pa je moguče da sam frljnuo temu, ali..ako je o tome reč, rekao bih da se ljudi na netu zaljubljuju prvenstveno u SVOJA očekivanja, u SVOJE fantazije i odjeke, u SVOJ mozaik i u SVOJ utisak koji ostavljaju kod drugoga. Sve u svemu, zaljubljuju se u priličnog SEBE.

:klap::klap::klap:

- Iskustvo.
- Intuicija.
- Očekivanja.

Zato sto me u sustini ne zanimaju zubi, kosa, nokti, vec karakter....a tikovi se prepoznaju, grc na licu se vidi, osmesi se razlikuju. U rl-u kakva god da se maska navuce, moze se razotkriti pre ulazenja u neki dublji odnos.
Mada i na netu se moze videti, ako se pazljivo posmatra. S tim sto je na netu mogucnost greske veca, u bilo kom pravcu.
E pa to je problem ljudi koji su zaljubljeni u ljubav.

istina.
iz tebe govori iskustvo.

Ma i u rl se ljudi često zaljubljuju u svoj odraz u tuđim očima.

Ali da ne spamujem - pričamo o emocijama preko tastature i monitora. Bilo kakvim emocijama. I netrpeljivost podleže analizi.

istina.
iz tebe govori iskustvo.

A sta ako ti kazem da iskustvo nije moje? :lol:
Ali ako progovorim, mozda ce mi izleteti i nesto sto se nekima ne bi svidelo. :mrgreen:
Tj. zakljucak je donesen na osnovu promatranja drugih. :mrgreen:
Sta sma ja napisala u prvom postu?

zLozi:
Pa zive u iluziji , pogresna percepcija stvarnosti. To i nije zaljubljivanje, jer kako se zaljubiti preko kablova i monitora, bez kontakta, bez prisustva hormona odgovornih za zaljubljivanje...bez hemije. To je iskljucivo zaljubljivanje u sliku u svojoj glavi tj. svako zljubljivanje je projekcija idealnog na drugu osobu, a u slucaju neta, ta projekcija je 100 posto. Zaljubljivanje u sopstvenu mastu, potrebe, zelje...... Narocito zaljubljivanje na nevidjeno.
Ukratko- zaljubljuju se u ono sto su sami kreirali.

Poslednja izmena:
Ma i u rl se ljudi često zaljubljuju u svoj odraz u tuđim očima.

tako je, ipak..ove su oči + zatvorene, pa je proketovanje te zaljubljencije direktnije, neposrednije, brže. (ali i iznenađenja i razočaranja)

Ali da ne spamujem - pričamo o emocijama preko tastature i monitora. Bilo kakvim emocijama. I netrpeljivost podleže analizi.

izvinjavam se za bold, hteo sam da izgledam..

A sta ako ti kazem da iskustvo nije moje? :lol:
Ali ako progovorim, mozda ce mi izleteti i nesto sto se nekima ne bi svidelo. :mrgreen:
Tj. zakljucak je donesen na osnovu promatranja drugih. :mrgreen:
Sta sma ja napisala u prvom postu?

ti onda imaš magično oko za učenje iz tuđih grešaka.
Takvi se ipak..statistike kažu, zaljube najluđe i onda budu besni na sebe što su to sebi dozvolili.

Narcis je nezgodna biljka..daš mu kap vode on uzme.. ohridsko jezero..

ti onda imaš magično oko za učenje iz tuđih grešaka.
Takvi se ipak..statistike kažu, zaljube najluđe i onda budu besni na sebe što su to sebi dozvolili.

Narcis je nezgodna biljka..daš mu kap vode on uzme.. ohridsko jezero..

Da imam sposobnost ucenja iz tudjih gresaka. A i opreza nikada dosta...... recimo nikada nisma otisla na neko okupljanje koje su pravili forumasi odavde, intuicija ebi ga. :mrgreen:
Inace, ovo sto radis je pokusaj da ubedis druge/sebe/mene da si ti u pravu. :lol:
Zato sam akcenat i bacila na net prijateljstva.

Da imam sposobnost ucenja iz tudjih gresaka. A i opreza nikada dosta...... recimo nikada nisma otisla na neko okupljanje koje su pravili forumasi odavde, intuicija ebi ga. :mrgreen:
Inace, ovo sto radis je pokusaj da ubedis druge/sebe/mene da si ti u pravu. :lol:
Zato sam akcenat i bacila na net prijateljstva.

forumska okupljanja? Nije mi na sreću poznata ta manifestacija. Ne volim ni spontana okupljanja a kamoli dogovorena.

Inače, ne tvrdim da sam u pravu. vreme će pokazati. Ja sam dovoljno mator da mi je već pokazalo.

Sad vi mlađi samo da sačekate i da dođete tamo gde sam ja već bio..

Back