Шта је то тако страшно урадио Александар Конузин?

A propo teme mislim da taj gospodin nije smeo tako da nastupi što bih osudio i da je reč o ambasadoru bilo koje zemlje...Jednostavno prekršio je diplomatski kod ponašanja...

Goxy, ja mislim da se pri uništavanju Srbije i njenog naroda prekršilo mnogo više neko diplomatski kod ponašanja - SB UN, 1244, konvencija o upotrebi zabranjenog naoružanja...i šta sve ne..... Molim te ispravi me ako grešim. Argumentima, po pravilniku.

Nisu mu nista odgovorili na pitanje,valjda su time hteli reci da nema...

Наравно да нема - нису ти ваљда Срби Соња Лихт или Иван Вејвода...... свашта.....да не помињем ПРОсрбина или шуНАТОвца... какви су они Срби???

Goxy, ja mislim da se pri uništavanju Srbije i njenog naroda prekršilo mnogo više neko diplomatski kod ponašanja - SB UN, 1244, konvencija o upotrebi zabranjenog naoružanja...i šta sve ne..... Molim te ispravi me ako grešim. Argumentima, po pravilniku.

па то и јесте главна поента, они бомбардују србију, без сагласности уједињених нација, отимају део територије, протерују стотине хиљада срба, а трабуњају о људским правима и сличне нонсенсе изваљују. лицемерно да лицемерније не може бити, ал назвати их лицемерима је њима у животињском царству комплимент, ради се о најобичнијим алавим геноцидним фашистичким животињама. оно што је изненађење је савез нпр лихтове и сличних који су најстрашније пропатили од тог истог зла са тим злом. то је потпуно ненормална ситуација и ненормални људи, а долазак ненормалних на битне положаје тј функције ставља целу државу и нацију у лудницу.

Pa neozbiljan je jer ne predlažete ništa drugo do li puke neizvesnosti. Sva argumentacija se sadrži u srpskom preživljavanju Osmanlija. To jeste neozbiljno i nedovoljno ubedljivo.

Vidiš, i u tome je problem. Ovde niko nije nedvosmisleno zadovoljavao nečije apetite nego se nećkao i kurvao. Kako to da nismo već u NATO i kako to da smo Mladića isporućili tek 2011. ako smo uvek i samo jedino zadovoljavali zapadne apetite? Zapad je sve vreme imao kooperativnije partnere - Hrvate, Bošnjake, Albance...Srbi su uvek nudili manje.

A Rusi jedino nas imali svih 20 godina ovde i? Kad su pokazali volju i spremnost da reaguju? Kad kažem reaguju mislim zaista reaguju. Mi i ovih dana protiv sebe imamo NATO helikoptere, transportere...

Šta to znači "Rusi su imali samo nas ovde"???
Ko smo bre mi Rusima? Šta im značimo sa geostrateškog aspekta?
Ništa!

Zapad je davno podelio karte na Balkanu i jasno pokazao ko su njihovi saveznici. Još od 1992 godine kada su samo nama uveli sankcije.
Sve posle toga je bila igra dvostrukih standarda, gde su jedna pravila važila za Srbe, a druga za sve ostale.
I ništa se na tom planu nije promenilo do dan danas, iako smo pre 10 godina ovde u Srbiji doveli najprozapadniju i nakooperativniju vlast koju je Srbija ikad videla.
Milion žaba smo do sada pojeli...a ništa se u njihovom odnosu prema nama nije promenilo.
Pa čak i hapšenje Karadžića i Mladića nije ništa promenilo. Pokazalo se da je to svo vreme bilo samo sredstvo pritiska i ucena.
Sad prelaze na druge ucene...Sad traže da se odreknemo skroz veza sa Rusijom...i na kraju da priznamo Kosovo kao nezavisnu državu.
A šta će posle toga izmisliti...bog te pita.

Za to vreme...Zapad intezivno saradjuje sa Hašimom Tačijem, koga je Savet Evrope optužio za trgovinu ljudskim organima...i deset godina tamo dole toleriše maltretiranje srpskog naroda. A nas su zbog takvih stvari bombardovali.
O čemu ti onda pričaš?
Kome treba još da popušimo da bi nas stavili bar u ravnopravan položaj sa Albancima?

Za to vreme...mi smo kivni na Ruse jer nam kao nisu dovoljno pomogli. Možeš misliti...mi smo ljuti na njih, dok nas sa zapada je.bu u zdrav mozak.
Dižemo halabuku oko prodaje NIS-a Rusima, a ovamo Amerikancima dali duvansku industriju i željezaru za šerpu ribe.

Наравно да нема - нису ти ваљда Срби Соња Лихт или Иван Вејвода...... свашта.....да не помињем ПРОсрбина или шуНАТОвца... какви су они Срби???

Pa imaju svi onako klasicna srpska prezimena,zato sam se zbunio....iskreno meni te domace NVO jajare su veci olos i sljam koje prezirem vise od najokorelijeg ustase,a u slucaju rata prvo bih zavrsio s tom petom kolonom pa onda da se okrenem neprijatelju spolja

Šta bih te ubeđivao...Svako ima pravo na svoj stav:neutral:

Za to vreme...mi smo kivni na Ruse jer nam kao nisu dovoljno pomogli. Možeš misliti...mi smo ljuti na njih, dok nas sa zapada je.bu u zdrav mozak.
Dižemo halabuku oko prodaje NIS-a Rusima, a ovamo Amerikancima dali duvansku industriju i željezaru za šerpu ribe.
Aman, ali ti imaš u planu da se konfrotiraš sa tim zapadom! Kao i Milošević '92 i '99 i kao što bi mnogi hteli 2008. ili 2011. Onda ti je valjda potrebno nešto što će da anulira te silne tomahavke, apače, F16ke i sl.

Imaš li ili nemaš? Oće ti li neko dati ili neće?

Ako neće, logično se nameće pitanje: zašto se qrčimo?

Skinuće te s crne liste logično kad ispuniš im zahteve. Hag + zatvorena knjiga svih pre2000 ratova. Samo nama to nije bilo jasno i za 11 godina nismo uspeli ne da sačuvamo (jer je to nemoguće) Kosovo nego da što bolje s istim da istrgujemo. Nismo uspeli. Po tebi su i Koštunica i Jeremić slepo ispunjavali njihove zahteve naročito ovaj potonji sa tužbom pred MSP?

Mladić je izručen 2011. čoveče, oćeš i čokoladicu za to?

Evo, prvi ću putem Rusije samo je li iko ima pojma kada će ta pomoć i kakva? Problem je što i dalje hoćete konfrotaciju sa interesima zapadom, pod ruskom suknjom. Borba za Kosmet i Srpsku i odlučno ne NATO i EU. Pa znate li šta to znači? Bićemo anihilirani do 2020.

A pazi cinika Konuzina šta je rekao, to niko da prokomentariše: ''zar nam niste zahvalni na dobrovoljcima 90ih?'' Šaka ruskih dobrovoljaca je dovoljna protiv stotina F16-ki?

A kad Jelko Kacin dodje u skupštinu Srbije, pa srpske poslanike pozdravi sa "Merdita"...onda to nije skandal.
Kad svako malo dodje neki zvaničnik sa Zapada i rasplače Borisa Tadića i Vuka Jeremića ucenama da se moramo odreći nacionalnih interesa na Kosovu...to se doživljava kao nešto normalno.

На ту агресивну политику "пријатеља"са Запада актуелна Влада жели да привикне грађане како би ово друштво довела у стање опште резигнације.
Саме најаве насилног заузимања царинских прелаза и одсуство сваке смислене реакције власти у Београду недвосмислено указује на њен прозападни карактер и потврђује наводе Конузина.
Други проблем који се намеће је одсуство јединственог става актуелне Владе по питању јужне српске покрајине,тако да у оквиру једне Владе доминира неколико различитих ставова и мишљења.У таквим околностима ствара се рањивост коју они који желе да даље распарчавају Србију могу лако искористе.Недостатак консензуса по питању очувања целовитости државе је наш камен спотицања који други употребљавају против нас и још нас убеђују да је то за наше добро.

Не види да је дошло до икаквог кршења дипломатског норми, пошто се ради о безбедносном форуму.
Сад што се модератору тог форума излагање његове екселенције није свидело, не значи и да је дошло до кршења дипломатских норми.
Ваљда је зато и сазван форум ради сучељавања разних ставова о глобалним безбедносним проблемима.

Poslednja izmena:
Šta to znači "Rusi su imali samo nas ovde"???
Ko smo bre mi Rusima? Šta im značimo sa geostrateškog aspekta?
Ništa!

Zapad je davno podelio karte na Balkanu i jasno pokazao ko su njihovi saveznici. Još od 1992 godine kada su samo nama uveli sankcije.
Sve posle toga je bila igra dvostrukih standarda, gde su jedna pravila važila za Srbe, a druga za sve ostale.
I ništa se na tom planu nije promenilo do dan danas, iako smo pre 10 godina ovde u Srbiji doveli najprozapadniju i nakooperativniju vlast koju je Srbija ikad videla.
Milion žaba smo do sada pojeli...a ništa se u njihovom odnosu prema nama nije promenilo.
Pa čak i hapšenje Karadžića i Mladića nije ništa promenilo. Pokazalo se da je to svo vreme bilo samo sredstvo pritiska i ucena.
Sad prelaze na druge ucene...Sad traže da se odreknemo skroz veza sa Rusijom...i na kraju da priznamo Kosovo kao nezavisnu državu.
A šta će posle toga izmisliti...bog te pita.

Za to vreme...Zapad intezivno saradjuje sa Hašimom Tačijem, koga je Savet Evrope optužio za trgovinu ljudskim organima...i deset godina tamo dole toleriše maltretiranje srpskog naroda. A nas su zbog takvih stvari bombardovali.
O čemu ti onda pričaš?
Kome treba još da popušimo da bi nas stavili bar u ravnopravan položaj sa Albancima?

Dobro bre, zar vi stvarno mislite da Rusija nebi ucinila nesto konkretno da ima interes
Pa bas bi nas mnogo pitali i cekali nase zamolbe
Ko bre takvoj sili moze da zabrani da nesto uradi, ako tako resi?
A resila bi samo kad bi imala jasan i jak interes
Ili je mozda stvar u tome da su interesne sfere odavno podeljene izmedju njih i Zapada, pa nas stariji "brat" povremeno koristi da udari poneki cajper Zapadu
Od cega samo nas boli boolja

Dobro bre, zar vi stvarno mislite da Rusija nebi ucinila nesto konkretno da ima interes
Pa bas bi nas mnogo pitali i cekali nase zamolbe
Ko bre takvoj sili moze da zabrani da nesto uradi, ako tako resi?
A resila bi samo kad bi imala jasan i jak interes
Ili je mozda stvar u tome da su interesne sfere odavno podeljene izmedju njih i Zapada, pa nas stariji "brat" povremeno koristi da udari poneki cajper Zapadu
Od cega samo nas boli boolja

Kad naša vlada zatraži pomoć od Rusije, a ovi nas odbiju, tad treba okrenuti leđa Rusima. Ja nisam čuo da je pomoć zatražena.

Aman, ali ti imaš u planu da se konfrotiraš sa tim zapadom! Kao i Milošević '92 i '99 i kao što bi mnogi hteli 2008. ili 2011. Onda ti je valjda potrebno nešto što će da anulira te silne tomahavke, apače, F16ke i sl.

Skinuće te s crne liste logično kad ispuniš im zahteve. Hag + zatvorena knjiga svih pre2000 ratova. Samo nama to nije bilo jasno i za 11 godina nismo uspeli ne da sačuvamo (jer je to nemoguće) Kosovo nego da što bolje s istim da istrgujemo. Nismo uspeli. Po tebi su i Koštunica i Jeremić slepo ispunjavali njihove zahteve naročito ovaj potonji sa tužbom pred MSP?

Evo, prvi ću putem Rusije samo je li iko ima pojma kada će ta pomoć i kakva? Problem je što i dalje hoćete konfrotaciju sa interesima zapadom, pod ruskom suknjom. Borba za Kosmet i Srpsku i odlučno ne NATO i EU. Pa znate li šta to znači? Bićemo anihilirani do 2020.

A pazi cinika Konuzina šta je rekao, to niko da prokomentariše: ''zar nam niste zahvalni na dobrovoljcima 90ih?'' Šaka ruskih dobrovoljaca je dovoljna protiv stotina F16-ki?

Čoveče, ko govori o konfrontaciji sa Zapadom? Ko govori o nekom novom ratu sa NATO paktom?
Ne boj se...neće toga biti. Teško da će iz italijanskog Avijana ponovo poletati NATO avioni da bombarduju italijanski Fiat u Kragujevcu...ili US Steel u Smederevu ili Filip Moris u Nišu ili British-American Tobag i Vranju ili repetitore norveškog Telenora i austrijskog VIP-a ili ruski NIS...
Isto tako, teško da će nam iz istog razloga i sankcije ponovo uvesti. Suviše je mnogo njihovog kapitala sad ovde.
Nije ni NATO pakt, ni Amerika, ni EU...ono što su bili 1999 godine.

I Amerika i EU trenutno imaju mnogo većih problema od nas.

Reč je o našoj politici.Reč je o tome da je došlo vreme da jasno i glasno kažemo da nećemo po svaku cenu u tu EU, niti su nam evro-atlantske integracije prioritet.
Put u EU nama je do sada mnogo više odneo, nego što nam je doneo...i ne možemo kao narod platiti tu cenu koju oni od nas traže. NE MOŽEMO.
Ionako je ta EU u velikoj banani. Pitanje je da li objektivno imaju kapaciteta da nas prime tamo...i da li uopšte nameravaju da nas prime, pa sve i da im izručimo patrijarja Irineja i mošti Svetog Save.

Jednostavno...došlo je vreme da gledamo sopstvene interese. Daleko od toga da treba ići u drugu krajnost pa težiti da postanemo ruska gubernija.
Ne...jednostavno, dovoljno je da Ruse uvažavamo u najmanju ruku kao i ove sa Zapada.
A pre svega da sebe uvažavamo kao narod...pa kad NATO establišment organizuje bezbednosni forum u Beogradu da ne dozvolimo da nas prave budalama i da tamo polemišemo o bezbednosnim izazovima u Rusiji i Indoneziji...već da ih pitamo za zdravlje u vezi situacije na Kosovo gde se naš narod nalazi pred biološkim istrebljenjem.

Ja u tom kontekstu i posmataram nastup Konuzina.
Jednostavno...čovek nas je pitao "Što ste toliki smradovi i jadnici? Što ih ne pitate nešto u vezi Kosova i Metohije gde vas je.bu u zdrav mozak?".
I čovek je u pravu...Ako sam sebe ne poštuješ, kako očekivati da te drugi poštuje?

Jedna je stvar kad situaciju sagledamo iz Srpskog ugla - onda dosta toga sto si napisao zvuci realno - a sasvim druga kad situaciju sagledavamo iz Ruskog ili americkog ugla gledanja . Da bi mi uopste mogli da ,, desifrujemo ,, situaciju i da nadjeno odgovor na pitanje koji put je za Srbiju najbolji ( a to je nadam se cilj svakog Srbina i gradjanina Srbije ) moramo se prvo nauciti da razumemo tacke gledista kljucnih aktera amerike , Rusiji i EU .. Ovde se decenijama manipulise gradjanima i oni se bukvalno teraju da prihvate laznu sliku o tim odnosima - jedno od kljucnih mesta zbunjivanja je i ta prica nekavom novom bombardovanju Srbije ukoliko ne prihvatimo diktat Zapada .. to je svakako klasicna vulgarna i skroz neutemeljena i trapava propaganda i gotovo da se zdravorazuman covek na takav politicki ,, ofsajd ,, i ne osvrce - vaznije su suptilniji metode propagande kojima smo svakonevno izlozeni ; one mogu da zavedu u razbortije ...

Dakle , da bi mogli da nadjemo te prave odgovore neophodno je da poznajemo realne odnose unutar trougla amerika , Rusija , EU - a ne da na osnovu propagandno stvorenih predstava pokusavamo da se snadjemo i dovijamo .. A Konuzin nam je prakticno demonstrirao da ti odnosi nisu onakvi kakvim ih NATO i EU propagandisti prikazuju gradjanima Srbije .. On se prekjuce obratio i prisutnim NATO cinovnicima , makar onoliko koliko i nasim vlastima i prisuntnim NATO lobistima .. Njegovo obracane prisutnim cinovnicima NATO i EU je cak i vazniji deo njegovog govora ..

Beogradski bezbednosni forum, po ugledu na slične skupove u Briselu, Minhenu ili Bratislavi, organizovali su Beogradski fond za političku izuzetnost, Evropski pokret u Srbiji i Beogradski centar za beznednosnu politiku.

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/277052/Otvoren-prvi-beogradski-Bezbednosni-forum

Ето ко је организатор форума.

Beogradski fond za političku izuzetnost je deo Mreže škola za političke studije u jugoistočnoj Evropi koje deluju pod pokroviteljstvom Saveta Evrope. Fond je osnovan novembra 2003. godine kao nevladina, nepartijska i neprofitna organizacija. Osnivačica i predsednica Beogradskog fonda je gospoda Sonja Licht.

Evropski pokret u Srbiji (EPuS) je samostalna i dobrovoljna društvena organizacija građana Srbije. Osnovana je 24. novembra 1992. godine, kao nevladina, nepartijska i neprofitna organizacija. EPuS je nezavisna ustanova demokratskog javnog mnjenja i oblik okupljanja građana koji se zalažu za miroljubivu, demokratsku, sveevropsku integraciju, kao i za demokratsku i modernu Srbiju kao deo Evrope. Od 1993. godine Evropski pokret u Srbiji je punopravni član Međunarodnog evropskog pokreta koji se ubraja u međunarodne nevladine organizacije sa velikom tradicijom i značajnim idejnim uticajem na političke činioce u evropskim državama.

Centar za civilno-vojne odnose je nestranačko, nepolitičko i neprofitno udruženje građana. Osnovano je 1997. godine u cilju istraživanja celine odnosa između vojske i društva sa stanovišta modernog mišljenja i praktikovanja individualne, nacionalne, regionalne i globalne bezbednosti. Za te svrhe Centar se posebno bavi problemima reforme sektora bezbednosti i oružanih snaga u tranzicijskim i postkonfliktnim zemljama, te izgledima za njihovo stavljanje pod demokratsku civilnu kontrolu i javni nadzor. U okviru Centra za civilno-vojne odnose, januara 2006. godine počela je da radi Beogradska škola za studije bezbednosti. U okviru ovog istraživačkog odeljenja zaposleno je 10 mladih i talentovanih istraživača, diplomaca sa fakulteta društvenih nauka, koji će u Školi dobiti kompletnu stručnu podršku za istraživački rad i formalno napredovanje u akademskoj karijeri. Beogradska škola predstavlja originalan projekat kojim Centar želi da započne proces formiranja i obrazovanja nove generacije istraživača nacionalne i globalne bezbednosti. Glavni ciljevi Škole su osposobljavanje istraživača za samostalno iniciranje istraživanja i aktivno učešće u reformi sektora bezbednosti.
Значи ради се о невладиним организацијама, а став његове екселенције Александра Конузина се из објективних разлога не може сматрати кршењем дипломатских норми, јер ставови невладиних организација не представљају став грађана Србије или Републике Србије већ њихов лични и приватни став. Невладине организације немају права да присвајају монопол државе јер не одражавају ставове државе Србије нити њених грађана.

Време је да се донесе закон о невладиним организацијама, начину финасирања тих организација како би се невладин сектор у Србији довео у законске оквире.
То би допринело понајвише невладиним организацијама како не би дошло до злоупотребе термина невладина организација у свхе неке агенције иза које стоји влада неке државе.

Čoveče, ko govori o konfrontaciji sa Zapadom? Ko govori o nekom novom ratu sa NATO paktom?
Ne boj se...neće toga biti. Teško da će iz italijanskog Avijana ponovo poletati NATO avioni da bombarduju italijanski Fiat u Kragujevcu...ili US Steel u Smederevu ili Filip Moris u Nišu ili British-American Tobag i Vranju ili repetitore norveškog Telenora i austrijskog VIP-a ili ruski NIS...
Isto tako, teško da će nam iz istog razloga i sankcije ponovo uvesti. Suviše je mnogo njihovog kapitala sad ovde.
Nije ni NATO pakt, ni Amerika, ni EU...ono što su bili 1999 godine.

I Amerika i EU trenutno imaju mnogo većih problema od nas.

Reč je o našoj politici.Reč je o tome da je došlo vreme da jasno i glasno kažemo da nećemo po svaku cenu u tu EU, niti su nam evro-atlantske integracije prioritet.
Put u EU nama je do sada mnogo više odneo, nego što nam je doneo...i ne možemo kao narod platiti tu cenu koju oni od nas traže. NE MOŽEMO.
Ionako je ta EU u velikoj banani. Pitanje je da li objektivno imaju kapaciteta da nas prime tamo...i da li uopšte nameravaju da nas prime, pa sve i da im izručimo patrijarja Irineja i mošti Svetog Save.

Jednostavno...došlo je vreme da gledamo sopstvene interese. Daleko od toga da treba ići u drugu krajnost pa težiti da postanemo ruska gubernija.
Ne...jednostavno, dovoljno je da Ruse uvažavamo u najmanju ruku kao i ove sa Zapada.
A pre svega da sebe uvažavamo kao narod...pa kad NATO establišment organizuje bezbednosni forum u Beogradu da ne dozvolimo da nas prave budalama i da tamo polemišemo o bezbednosnim izazovima u Rusiji i Indoneziji...već da ih pitamo za zdravlje u vezi situacije na Kosovo gde se naš narod nalazi pred biološkim istrebljenjem.

Ja u tom kontekstu i posmataram nastup Konuzina.
Jednostavno...čovek nas je pitao "Što ste toliki smradovi i jadnici? Što ih ne pitate nešto u vezi Kosova i Metohije gde vas je.bu u zdrav mozak?".
I čovek je u pravu...Ako sam sebe ne poštuješ, kako očekivati da te drugi poštuje?

Sopstvene interese da, ali bez čačkanja u za zapad nezavisne države. Pa neće te niko moliti ni u EU ni NATO, tvoja stvar,ali dalje ruke od Kosova i Bosne.

Ili ti zaista misliš da ćeš bez EU puta lakše odbraniti Kosovo ili šta?

Pa tek tada ćeš biti, ponavljam, uništen.

Ili misliš da je EU jedini vid pritiska na Srbiju da prizna Kosovo?

To je samo početak. Eto recimo u međuvremenu smo izgubili i kosovsko tržište za našu robu. Slučajno a? Krediti? Sandžak? Vojvodina?

Pa mogu da te buše gde 'oće.

Dok ne priznaš Kosovo. Posle idi gde ti volja.

Back