Sta je to Sizofrenija i kako se ona lijeci?

Kazu da su sizofrenicari radno sposobni ako se pridrzavaju lijekova i terapije. Ja mislim da je tu vazna jaka volja i svjesnost o bolesti.

Doktor mi je kazao da moram ici u sumu pored rijeke i da se tamo odmaram jer to daje jaku volju.

sasvim su sposobni radno dokle god se drze terapije...
I mani se hodze, ovo je ozibljan problem koji moze da ugrozi tebe i ljude oko tebe.. drzi se terapije

Moze li mi neko objasniti sta je to sizofrenija i koji su simptomi i kako se ona lijeci. Da li je mogucno konacno izlijecenje sizofrenije?
Kako nastaje sizofrenija?
Za dobijanje sizofrenije imas 5 kljucnih faktora: 1)geni 2)stres 3)nesanica 4)droga 5)alkohol-zestina, velike kolicine
Okidaci su najcesce stres i nesanica, ali je genetski faktor presudan. Izgleda da nemas pravu sizofreniju i vodi racuna da to ne predje u pravu, pravcatu sizofreniju, jer onda neces biti normalan covek, ali NIMALO.

Batali te hodze, ne vredi to, ne moze to tako.

Sizofrenija se ne moze izleciti. To je proklestvo koje traje ceo zivot. To ti je isto, ali mnogo gore negoda si bogalj i da se moras kretati samo u kolicima. Daleko, daleko gore...

je l imas neki konkretan problem koji treba da resis

Pa imam konstantan blag pritisak u glavi a do skoro lijevi obraz mi je treperio kao da imam spicu od sljive. Zatim zatehnuti su mi testisi i dosta mi je povucen penis. Prije bolesti testisi su bili opusteni kao i penis. Kad dobijem erekciju onda se to sve opusti i izduzi ali kad prestane sa erekcijom onda se sve povlaci.

Poslednja izmena:
pa u stvari vise sizofrenija valjda ne postoji kao definicija nego sizofreni poremecaji, ne mogu to da nadjem al ima negde. valjda su to dijagnoze na 20, F2x

- - - - - - - - - -

Pa imam konstantan blag pritisak u glavi a do skoro lijevi obraz mi je treperio kao da imam spicu od sljive. Zatim zatehnuti su mi testisi i dosta mi je povucen penis. Prije bolesti testisi su bili opusteni kao i penis.

ma vidi da li imas neke zivotne probleme tipa nemas posao ili nesto
a ovo sa genitalijama valjda ne resava psihijatar nego urolog??

- - - - - - - - - -

Za dobijanje sizofrenije imas 5 kljucnih faktora: 1)geni 2)stres 3)nesanica 4)droga 5)alkohol-zestina, velike kolicine
Okidaci su najcesce stres i nesanica, ali je genetski faktor presudan. Izgleda da nemas pravu sizofreniju i vodi racuna da to ne predje u pravu, pravcatu sizofreniju, jer onda neces biti normalan covek, ali NIMALO.

Batali te hodze, ne vredi to, ne moze to tako.

Sizofrenija se ne moze izleciti. To je proklestvo koje traje ceo zivot. To ti je isto, ali mnogo gore negoda si bogalj i da se moras kretati samo u kolicima. Daleko, daleko gore...

a ti si imao nekog je li u porodici

lekovi ne uticu na sve, oni te tu nesto zalepe ali neke stvari ne spadaju u lekove, to nekako mora sam da nadjes sta uopste hoces.
ili ko zna, mozda bas sve moze da spada u lekove, ali neka ponasanja ne moraju tim lekovima biti pokrivena
moze i da se cita po internetu o bolesti sta ima

- - - - - - - - - -

pa vidi koji ti je okidac za bolest recimo, nesto se desilo pa si prso, ne znam

Back