Verbal_Kint
Iskusan
- Poruka
- 5.339
Ja nesto gledam ovu moju.....drzi laktove na stolu dok jede
da nije promenila veru na kvarno??![]()
Lopatu u ruke i znaš šta ti je činiti.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Direktno određivanje načina života ljudi,verovatno da su ovo prihvatili sveštenici ekstremnih ideja u SPC ali se ne oglašavaju javno.
Ovo mi liči na srednji vek i strogo pridržavanje pravila crkve.
Ovo je preterivanje i ko garantuje da ovakvim ekstremima ne može da padne napamet da nahuškaju ludaka,narkomana,sa eksplozivom i ajde pred stranu ambasadu,zarad "pravoslavlja".
Ili da se tema prebaci na religiju....
ima sajt.......link........sve po propisu.......
Lopatu u ruke i znaš šta ti je činiti.![]()
![]()
ma sta se toliko pravdas .....
Talibanija uzima mahaal ne sme da se prica o tome jer ste onda deo vatikansko -cionisticko-pedero-liberalne zavere protiv svega svetog i pravoslavnog i ocete sve da nas poturcite i pounijatite
![]()
Ма, добро, туј сам прилично безгрешан, ал ме брину ова правила око странске музике и гледања филмова. Убр., је л' се помиње негде DivX, овде стоји само биоскоп?
![]()
Zaebano kada ima link do sajta SPC.......ne mogu da se vade na vatikansko -cionisticko-pedero-liberalne zavere protiv svega svetog i pravoslavnog![]()
Zaebano kada ima link do sajta SPC.......ne mogu da se vade na vatikansko -cionisticko-pedero-liberalne zavere protiv svega svetog i pravoslavnog![]()
Pa i DixX je plod paklene masineSvi ti uredjaji iz pakla (automobili, racunari, TV, masina za sudove, sporet, masina za ves) delo su Sotone licno. Zato ih se pravoverni (predvodjeni Artemijem licno i masom korumpiranih popova,koji im daju licni primer) sa gnusanjem odricu i odbacuju ih.
Jos ce ispasti da je sam djavo pravio sajt.
naravno pu,pu djavolja rabota , jedino pravo bozije delo je VW Touareg 5.0 V10 TDI naseg vladike![]()
eno ih chitaju ali ne znam sa chim ce da nastupe posle ovakvih nebuloza od SPCa
Ништа нама није забрањено већ је све дозвољено.Ovaj vodič kroz grešni život do hirotonisanih tančina popisuje sve što SPC zabranjuje svojim vernicama. Ako želiš da budeš prava pravoslavka nipošto ne smeš:
У ресторану сме да се једе, свака храна је од Бога осим оне која је оскрвњена идолским жртвама. Такву идолску храну не треба јести било где (а не само у ресторану).da jedeš u restoranu
Биоскоп није ђаволски осим ако се тамо пуштају саблажњиви филмови (док репортаже и разни документарни филмови едукативног карактера нису антихришћанског карактера). Позориште је скуп демонизованих глумаца и то треба избегавати у широком луку.da ideš u đavolski bioskop ili u demonsko pozorište,
И ово је замена тезе и могуће је да је отварач ове теме погрешно разумео....Наиме, брига о телу (а самим тим и вежбе за физичко здравље) су апсолутно благословене осим ако се та брига о телу ставља у први план испред духовног здравља (тј. ако брига о телу доводи до похоте).da se baviš gimnastikom ili sunčaš na plaži,
Слично као и у вези бриге о телу: само умерено и без претеривања (јер бибер и зачини распаљују страсти, ако се претерује са зачињавањем).da stavljaš začine u hranu (pogotovo jeretičku vegetu i otpadnički biber),
Исто као претходно: не ленчарити већ одмарати. И монаси спавају дању у одређеном временском интервалу (ради одмора).da spavaš danju,
Није проблем у страној музици већ у врсти музике. Да је проблем у страној музици, онда би се избегавали и разговори са браћом хришћанима из страних земаља, а то би било сулудо.da slušaš stranu muziku (sve što je tuđe, pravoslavki je strano),
Напротив, хришћанин је увек радостан али то не значи да треба да се смеје на вицеве, или манама других људи (а то је подсмејавање) и слично томе.da se smeješ ako se setiš nečeg smešnog,
То је брига о телу и то треба да постоји. Хигијена је обавезна али ради хигијене а не ради сладострашћа и стварања похота.da se često kupaš (više od jednom mesečno?),
da stavljaš laktove na sto,
da govoriš kad treba da ćutiš (a zna se da žena uvek treba da ćuti),
Не само течност већ и у храни треба бити умерен. То је ради духовне користи а није неко морање (ко хоће духовно да напредује, ко неће-не мора).da piješ tekućinu preko mere
Заиста, ако човек жели да духовно напредује, није пожељно да се у све петља.da budeš radoznala (curiosity killed the orhodox cat)..
Ma keve ti........
pa koja tema bi opstala na ovom forumu??
uostalom , evo ti , batice, pa listaj........videces da je sajt itekako vezan za SPC...
http://www.pakibitija.com/
A je li, decko...da te pitam..
sa koliko clanova uze familije , ne racunajuci kera , macku i zlatnu ribicu delis gajbu u nekoj srpskoj provansi??
Ili ste vi , sa krstarice , svi bumbari sa kucama na tri sprata i bazenima u dvoristima...ali kada bi se zayebavali..
U USA je normalno da neko ko jos nije ozenjen rentira apartman , a ne pada mu na pamet da kupuje kucu. Ovako si mobilan da se selis kada god zelis , i gde god nadjes bolji posao.
Amerikanci nemaju taj fazin "vekovnog ognjista " gde te mama i baba zakucaju u neku selendru da cuvas pradedinu kucu...![]()
Ти си клону заиста једна жалосна појава на овом пдф. Наказност сопственог менталног склопа управо показујеш овим јадним покушајем да облатиш СПЦ и њене вернике, наравно, противно Закону и правилима Крстарице али и безуспешно.
Све што је у вези са СПЦ налази се ЈАВНО НА ЊЕНОМ САЈТУ,
све што је у вези са Епархијом Рашко-призренском и Косовско-метохијском такође се налази на њиховом јавном сајту са потписом Владике Артемија,
све што је у вези са старешином Саборне цркве П.Лукићем такође је на њиховом сајту.
Данас свака будала може да отвори свој сајт, а онда нека друга будала може да садржај тог сајта употребљава као што ти радиш као "аргумент". Па чак може да се деси и то да су неки свештеници на нечију молбу да отворе православни сајт и дали благослов - али свакако НИСУ ОДГОВОРНИ за садржај истог, поготово ако је исписан наопаким тумачењем вере православне.
О томе ШТА ЈЕ ГРЕХ треба прочитати Катихизис Источне православне цркве а не из својих паганских и сатанских разлога се сакривати иза којекаквих сајтова.
п.с. Хомер те је пуно поздравио и поручио ти:
![]()
Kake ovo veze ima sa politikom?![]()