Sta je supruga i majka?

Dionys

Iskusan
Poruka
5.130
Jedan post me potakao na pomisao da bi moglo biti jos zena koje su u stanju da misle iznad placenickih uloga kucne pomocnice, kuvarice, prostitutke, radne snage...

To je ovaj post:

viktorija je rodila cetvoro dece, cetiri puta bila trudna, nema blizance. i ide i zaradjuje dinar, i ostane joj od plate, ima dadilju i kuvaricu i sluzavku, i to je ne cini manje majkom i zenom. ne branim njen lik i delo, ali bre ono sto ti pises o njoj, odnosno stavovi koji izbijaju iz tvojih recenica su meni nepojmljivi, kao i vecini zena ovde, osim mozda dalili:mrgreen:

Po meni, svako ko se sastaje samo zbog placenickih motiva taj dokazuje da ima mnogo "ljudi" koji su neka vrsta zivotinja. Svakako da postoji i teorija da su ljudi zivotinje, ali se ja s tim ne slazem. Postoji ogromna razlika izmedju ljudi i zivotinja, kvalitativna, kvantitativna i jedna osobina koja se ni kod jedne zivotinje ne moze naci, a to je razmisljanje! I najvjerovatnije je razmisljanje proizvelo razliku u kvantitetu i kvalitetu izmedju recimo nervnog sistema covjeka i zivotinja, ili vrste krvi, njenog bogatstva, pa mozda i kolicini po zapremini.

E sad, ako bi zena i majka bila ta koja treba da stvori ili pomogne u stvaranju covjeka, onda bi morala da ima i definiciju toga sta je covjek.

Pa prema tome, kako bi ste vi buduce ili sadasnje majke na najbolji nacin stvorile covjeka koji nije zivotinja, a da pri tome ne preuzmete iskljucivo pomenute placenicke uloge?

p.s. (dok ovo pisem vec ima 6 napisanih stranica u temi)

Bilo bi pozeljno da se ne diskutuje samo naslov teme, nego i uvodni post. Nije uvodni post samo moje misljenje na temu. Uostalom to vazi za sve moje teme te ih je tesko dovoditi u vezu sa starijim temama istog ili slicnog naslova.

Poslednja izmena:
u startu gresis u stavu da je majka osoba odgovorna za stvaranje i pravljenje coveka.

MAJKA i OTAC su podjednako ravnopravno odgovorni za tu ulogu.
i u tom procesu postoje obaveze koje manje i vise prijaju, koje su teze i lakse..
ali su oboje u to ravnopravno i ravnomerno ukljuceni.

Jedan post me potakao na pomisao da bi moglo biti jos zena koje su u stanju da misle iznad placenickih uloga kucne pomocnice, kuvarice, prostitutke, radne snage...

To je ovaj post:

Po meni, svako ko se sastaje samo zbog placenickih motiva taj dokazuje da ima mnogo "ljudi" koji su neka vrsta zivotinja. Svakako da postoji i teorija da su ljudi zivotinje, ali se ja s tim ne slazem. Postoji ogromna razlika izmedju ljudi i zivotinja, kvalitativna, kvantitativna i jedna osobina koja se ni kod jedne zivotinje ne moze naci, a to je razmisljanje! I najvjerovatnije je razmisljanje proizvelo razliku u kvantitetu i kvalitetu izmedju recimo nervnog sistema covjeka i zivotinja, ili vrste krvi, njenog bogatstva, pa mozda i kolicini po zapremini.

E sad, ako bi zena i majka bila ta koja treba da stvori ili pomogne u stvaranju covjeka, onda bi morala da ima i definiciju toga sta je covjek.

Pa prema tome, kako bi ste vi buduce ili sadasnje majke na najbolji nacin stvorile covjeka koji nije zivotinja, a da pri tome ne preuzmete iskljucivo pomenute placenicke uloge?

...ovo drug moj "ITEKAKO" ima smisla...
Danasnje zene zele hljeba preko pogace...zele da se hebu a da im ne udje...zele da su cijenjene i postovane a u 6h se vracaju iz provoda...
Danas je pojam RODITELJA totalno poremecen...upravo zato sto su i zelje nedefinisane...danasnje zene kao i muskarci u mnogome ne znaju sta zele...

Svi bi nesto ali ni sami ne znaju kako...

samo mogu reci da papir i ekran trpi sve..toliko pustanje muda nigde neces videti nego na netu..a uzivo bolje da ne pricam u kakvim su odnosima oni koji najvise laju i glume srecu

Cak i da je tako, ipak je papir bio taj koji je realnost onako poprilicno ogranicio. Najvece gadosti i najgluplje misli dosle su prvo kroz literaturu.
Pa prema tome: papirom protiv papira, a ako treba, zavitlaj ekran!

To je ovaj post:

Malo mi je konfuzan tvoj post, definicija coveka, zene, majke, kuvarice, pedikira manikira...cemu to.
Cistiti, prati, spremati su svakodnevne stvari koje valjda radis i kad nisi nekome roditelj.
Biti otac/majka podrazumeva vaspitanje deteta, pruzanje ljubavi, obezbediti itd.
Jel sam odgovorila na pitanje, ja ne znam :neutral:

Dete treba osluskivati. Od rodjenja ga samo usmeravati, a ne praviti od njega ono sto mi zelimo da ono bude. Tako ce osetiti podrsku i sigurnost, a necemo izazvati gnev i razdrazljivost. Naravno, kako raste taj oslonac treba da popusta, a teret sve vise da preuzima na sebe.
Razlika jeste u razmisljanju, ali zajednicko je neophodno osamostaljivanje i celicenje. Nas zadatak je da nivelisemo oba. Da dete vodjeno svojim stavom, a ne po tudjim sablonima i krojevima, bude sposobno za zivot.

Ne priznaje se nikome sve dok Nije patnja
Dok se dobro ne umazes u decja g0vna, kuhinjske masnoce i ostalo ko da nisi ni rodila
Priznajte bre da Sté ljubomorni sto neko moze to a da ne trepne :) zavist. Vam izlazi n'a sve rupice :mrgreen:
Cuj ako ne rodi onda je égoïste a ako rodi 4 onda se takmici s glavatom andjom bozemesakloni :)

Moze li sad malo i o majkama i suprugama?

Sta ti nije jasno? Kako vlasnice materice da nacine co'jeka od embriona? Nikako ako bog da. Ne treba bas nikako da prave co'jeka vec da normalno cuvaju dete spram veka u kom zive, a to je, da se podsetimo XXI.

Sve ta vasa arhaicna trabunjanja u normalnim zenama koje rade, uce, peru i kuvaju radjaju potrebu da se iskidaju od smeha, odmahnu rukom i kazu - balavci.

Back