Sta je s tim zenama??

authorite

Aktivan član
Poruka
1.667
Redovno citam na netu o zenama koje su trpele ili jos uvek trpe batine svojih muzeva nasilnika, uglavnom alkosa, i ono sto je meni nepojmljivo , vecina tih zena sa tim kretenima imaju ne jedno nego dvoje ili troje dece?! Sta, nisi posle prvog deteta skapirala da je tip sajko pa si morala da sprcas sa njim jos jedno, ili dvoje? Vecina njih je prve samare popila vec kada su bile u drugom stanju sa prvim detetom, ali to nije bilo dovoljno nego su morale da rode i unesrece jos dece? Koji je ku... tim budalama?

Redovno citam na netu o zenama koje su trpele ili jos uvek trpe batine svojih muzeva nasilnika, uglavnom alkosa, i ono sto je meni nepojmljivo , vecina tih zena sa tim kretenima imaju ne jedno nego dvoje ili troje dece?! Sta, nisi posle prvog deteta skapirala da je tip sajko pa si morala da sprcas sa njim jos jedno, ili dvoje? Vecina njih je prve samare popila vec kada su bile u drugom stanju sa prvim detetom, ali to nije bilo dovoljno nego su morale da rode i unesrece jos dece? Koji je ku... tim budalama?

tesko je to nama ko nestrucnim licima objasnjavati
nesto je ostalo u genima od ranije da zena mora da trpi i podnese sve
naravno ima i budala mazohistkinja, nemaju gde itt.

kulturolosko nasledje. jezivo je da vecina ljudi razmislja da je strasno razvesti se "samo" zbog batina, "samo" zbog samaranja.
a i dobar broj njih nema kud iz egzistencijalnih razloga a onda misle valjda da ce muza jos jedno dete toboz naciniti boljim, vrag ce ga znati.
ima naravno i onih koje zbilja veruju u sudbinu, pa tako nadje bitangu i kaze sebi da je to njena sudbina. kvit posla, beton.

И мени је чудно шта држи људе заједно а као несрећни су, или на пример она га вара а он јој прави децу, стварно не разумем такве људе.

Eeee, ženska je ćud đavolja rabota.
Ne radi se tu o sposobnosti da shvati očigledno, nego je to psiha uvrnuta. To je tip žena koje "vole kad je muško-muško" ili prevodu da budu nepoštovane, krpe po kojima se gazi svakodnevno.
Često je to na Balkanu, nisu sve sposobne da se otrgnu vekovima zatucavanja u mozak.

PS - nasilnik je kriv samo za prve batine, za svake naredne - žena je jednako kriva.
Ne želim ni da čitam nikakve gluposti o tome kako je jadna morala da trpi , posebno ne ona imbecilnost "trpela sam zbog dece" ( pa baš si njih najviše oštetila "trpljenjem") itd

kulturolosko nasledje. jezivo je da vecina ljudi razmislja da je strasno razvesti se "samo" zbog batina, "samo" zbog samaranja.
a i dobar broj njih nema kud iz egzistencijalnih razloga a onda misle valjda da ce muza jos jedno dete toboz naciniti boljim, vrag ce ga znati.
ima naravno i onih koje zbilja veruju u sudbinu, pa tako nadje bitangu i kaze sebi da je to njena sudbina. kvit posla, beton.

Биће нешто друго у питању:

"Жене не воле толико оне ружне мушкарце колико оне најгоре", Душко Радовић

Jeste vi kolektivno prolupali? :think:

Vecina zena nema gde da se vrati,njeni je ne primaju jer nece probleme sa nasilnikom i sama je birala,ne tice ih se.

To jedino ako je i njena familija totalno šlb kao i ona ( i on) . Mala verovatnoća

Do posla se tesko dolazi,plate su jadne,od cega da placa kiriju za sebe i dete/decu?

Ma daj šta mi napriča. Postoji alimentacija a i zakoni su na strani žene čak i kad je govedo a ne kad je on zahebo stvar.

Opravdanja su ti nikakva.

- - - - - - - - - -

Nemam uopšte samilosti za takve.

Takođe ( uz ogradu da je samo prvi put žrtva )

$$$$$

Nefunkcionalne porodice i ponavljanje obrazaca.

Nefunkcionalne porodice i ponavljanje obrazaca.

Mislim da je upravo suprotno..devojka iz dobre porodice često više trpi jer joj često nije jasno zašto se to dešava što se dešava
pa u sebi traži krivicu jer nije imala prilike da vidi kako funkcioniše život sa nasilnikom dok devojka iz porodice gde su roditelji u lošim bračnim odnosima
traži nešto sasvim drugo...

Dopala mi se paralela koja uporedjuje život sa nasilnikom sa niskobudžetnim horor filmovima gde glavna junakinja otvara vrata koja ne treba da otvori
jer je jasno da se tamo nešto spuki dešava...al ona moora baš tamo da udje...:lol:

Mislim da je upravo suprotno..devojka iz dobre porodice često više trpi jer joj često nije jasno zašto se to dešava što se dešava
pa u sebi traži krivicu jer nije imala prilike da vidi kako funkcioniše život sa nasilnikom dok devojka iz porodice gde su roditelji u lošim bračnim odnosima
traži nešto sasvim drugo...

Dopala mi se paralela koja uporedjuje život sa nasilnikom sa niskobudžetnim horor filmovima gde glavna junakinja otvara vrata koja ne treba da otvori
jer je jasno da se tamo nešto spuki dešava...al ona moora baš tamo da udje...:lol:
Teško da će čovjek koji je naučen da voli i poštuje sebe dozvoliti da ga neko kinji.
Ili je u pitanju stroga patrijarhalna familija koja uči da se ćuti, trpi i krije sve šta se dešava ili kuća u kojoj se ne brine o djeci, obično sebični roditelji, loši brakovi, razvedeni... pa bježeći od lošeg, upadaju u još gore odnose.

Svako sebi bira, ovamo se lože na opasne momke, kad im takav sastavi šamarčinu onda bude kuku meni... Nek nalaze intelektualce i gospodu, pa, neće ni trpeti batine. Nemam uopšte samilosti za takve.

svi su u pravu na ovoj temi po pitanju "zasto je tako", ali ovo je pravo resenje, preventiva , odlican odgovor!
jedino je problem sto u svemu tome odlucuje covek u kompletu sa svim svojim kvalitetima i slabostima, mozak koliko god dobro konstatuje, oklizne se ako nesto drugo nije u redu :/

Ja imam utisak da se nasilje nad ženama uglavnom dešava u jako niskim, po svim kriterijumima društvenim slojevima i u jako visokim
U prvom slučaju žene su em materijalno zavisne, em neemancipovane, em u sredini koja ne zna da odgovori na nasilje još ga prikriva tako da ima tu milion faktora
Ako iskočiš i svog šablona i staviš se malo u te socijalne i psihičke okvire nije teško skapirati
A siguran sam da ima i mnogo imućnih žena, u višoj socijalnoj klasi koje trpe nasilje al one ostaju zbog statusa, para ili pak što ne mogu da se suprostave moći muža
U principu u srednjoj prosečnoj porodici klasično nasilje je retko

tradicionalan stav da porodica treba da se odrzi po svaku cenu jer udajom i odlaskom iz kuce, zensko dete nema vise pravo da se u istu i vrati
dobila je miraz kao otpremninu i tu je primarna porodica prema njoj ispunila sve obaveze
drugi razlog je sindrom kuvane zabe - sistematsko ubijanje u pojam i hranjenje nesigurnosti i zavisnosti od nasilnika
ukoliko sa batinama ne pretera, situacija traje citav zivot
ukoliko pretera, aktivira se odbrambeni mehanizam i zrtva se spasava
kao kad davljenika povuce vir, pa ga izbaci na povrsinu

Back