- Poruka
- 24.767
A da li ima mnogo ili malo skroba zavisi od pirinca. Ja stalno menjam, samo za rizoto koristim basmati.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
pa nor kada trcis a ovi te drugari cekaju i kazes jesi kilav a ono ovo kod kuce ni nemoz dvajist sklekova da uladisAjde sad šta je za vas pilav i kako vi pravite ?
Za mene je pilav
Riza sa piletinom koja se priprema u rerni
Dakle
Slika sledi kasnije jer danas bas pravim moj pilav
pa nor kada trcis a ovi te drugari cekaju i kazes jesi kilav a ono ovo kod kuce ni nemoz dvajist sklekova da uladis
pa ima vode u vino tj od grodjzaPijte vodu narode na ovu vrućinu
Može od kog god mesa hoces ali pravi pilav je sa pilecim mesomjeli se tu može dodati i svinjčeko ili mora baš bit piletina?
Nekada i ja tako spremim pilav...kada hocu i supu da imam .skuvam pilece mesto sa povrcem kao za supu i onda dalje od mesa i povrca napravim pilavEvo ovde se lepo vide zrnca pirinča i po konzistenciji je upravo tako kako treba biti
I pravim kao i Nina stim sto ja odma uzmem koku nastavim kao za supu ubacim nrkvu, celer pastenjak i lovorov list pola koke u pilav a pola ostane za supu
I sa tom vodom nalijem da malo preplovi rizu i to mi je mjera , gurnem u rernu na 220 čim nema vode u tepsiji vadim i pilav je gotov
Pogledajte prilog 1613729
Ne volim ga, ali to je to.Ajde sad šta je za vas pilav i kako vi pravite ?
Za mene je pilav
Riza sa piletinom koja se priprema u rerni
Dakle
Slika sledi kasnije jer danas bas pravim moj pilav
jeli se tu može dodati i svinjčeko ili mora baš bit piletina?
I kod mene, taljatele.
Pilav, kao jelo od pirinca, se u mom kraju zove pirijan, pretpostavljam od birjani.
Da ne bude zabune, moja žena inače dobro kuva, ali ja pilav ne volim i eto. Ne možemo svi sve voleti.
Da ne bude zabune, moja žena inače dobro kuva, ali ja pilav ne volim i eto. Ne možemo svi sve voleti.
Da! Sa kiselom pavlakom, čorbasto.Ja mislim da je samo kod nas, u Sarajevu, pilav jelo od tjestenine, rezanci.
zato se i zove pilavMože od kog god mesa hoces ali pravi pilav je sa pilecim mesom
Izgleda slično k'o rižoto s morskim plodovima. Umesto piletine.Evo ga iz rerne
Imam svoju mjeru i nije premucen a nije tvrd
Bas onako kako treba biti
Pogledajte prilog 1613724