Šta je ovo?

• Začetnik teme Začetnik teme Lexa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma što se mene tiče može i da se zaključa.
Mada, u stvari neka, neka kažu oni koji se malo više bave fotografisanjem šta najčešće uzrokuje ovakve pojave... :)

kao prvo aparat ne vidi iste frekvencije kao i ljudsko oko, i nekad mogu da se vide stvari koje ne mozes da primetis, ali ovaj put to nije to..
jednostavno ste stajali pored nekog uredjaja kao kalorifer, ispred sakte sto rece neko, ili jednostavno disala a u Beogradu je bilo dosta hladno pa se videla para ili kako se vec zove...
idi negde napravi prasinu pa slikaj sa blicom, da vidis kako ce aparatu da se zavrti u glavi i da mu lete zvezdice ispred ociju...

duhovi ne postoje...

prvu sliku ne treba komentarisati, ljudi od toga prave umetnost odavno vec...

Znaš šta, od svega što si napisao, jedino je moguće da je neko prdnuo, al' onda bi smrdelo tako da nije ni to.

Ne bih postavljala ovu temu da me nešto nije zbunilo. Da su postojale i najmanje šanse da je neko U ONOJ MERI :eek: dahtao ispred devojke pa se onda translirao brzinom svetlosti van kadra, ne bih bila začuđena uopšte. Da je iko imao cigaretu uopšte :lol: a ne zapaljenu u tom momentu, opet se ne bih toliko iznenadila... Da je bilo šahtova u blizini, takođe se ne bih začudila. Da je bilo dima, i da je uopšte bilo hladno. Jakna koju ona ima na sebi to veče nije bila nešto ni potrebna. Znači, nije bilo ni vruće :)

Prva slika je malo dskutabilnija jer se mnogo slabije sećam te večeri a i bila sam pripita, ipak je to beerfest :rumenko: opet se jasno sećam da sam bila iznenađena jer nisam imala nikakvu cigaretu u rukama a ovo neodoljivo podseća na dim od cigare, dečko iz koga i izlazi dim (to se jasnije vidi na pravoj rezoluciji) :lol: ne puši, u stvari, cela putanja tog... dima, je jako interesantna. Pa da su mi disajni organi ko hidrant ne bih mogla onako ravno i onako daleko ga da izda'nem :confused:

Zato pitam šta je to. Naravno da sam se zezala sa duhovima :roll: jer nisam znala gde da postavim ovo, a ovaj pdf mi više onako za izlaganje...

Šta znaš o tim frekvencijama koje uočava aparat a ljudsko oko ne? Ili obrnuto...? Kako Ih uočavamo na slikama, ako nismo sposobni da ih uočimo uživo, malo sam zbunjena. Ovo sa blicem deluje malo logičnije...

Šta znaš o tim frekvencijama koje uočava aparat a ljudsko oko ne? Ili obrnuto...? Kako Ih uočavamo na slikama, ako nismo sposobni da ih uočimo uživo, malo sam zbunjena. Ovo sa blicem deluje malo logičnije...

Probaj infracrvene diode ciju frekvenciju ljudsko oko ne vidi da posmatras na ekranu mobilnog telefona ili aparata, jasno ces videti da svetle, tj, senzor detektuje njihovu frekvenciju i telefon/aparat prikazuje na ekranu. To ti je samo mali primer na pitanje.

Ali mislim da nije to slucaj sa tvojim fotkama, vec ko sto rekoh: prva duvabski dim, druga bice da su isparenja.

Ja kapiram da neki aparat može da detektuje našto što ljudsko oko ne može, pa i da ga nekim algoritmom prevede na sliku koja je ljudskom oku razumljiva, ali to će i dalje biti samo "prevod" određene pojave. Ono što me buni jeste - ko bi ugrađivao takav "mehanizam" u mobilni telefon ili fotoaparat i iz kog razloga...? :eek: Jer tako nešto mora biti načinjeno namerno.
Osim ako se javlja kao nuspojava prevođenja trenutnog stanja na papir/piksele :think:

:roll: svuda vidiš teoriju zavere.

Koristi logiku. Da bi video nešto što se ne vidi treba ti "mehanizam" za to. Nešto što pojavu detektuje na alternativni način, ili je zapravo "vidi", pa je pretvara u piksele. Ili je u pitanju (povelika) slučajnost.....

Eve ga... Da li nas to duhovi prate gde god da krenemo, ne bih rekla...

Prilozi

• IMG_0203 - Copy.jpg
    IMG_0203 - Copy.jpg
    43,6 KB · Pregleda: 21
  • IMG_3986 - Copy.jpg
    IMG_3986 - Copy.jpg
    82,5 KB · Pregleda: 22
  • IMG_3069 - Copy.jpg
    IMG_3069 - Copy.jpg
    64,7 KB · Pregleda: 21
  • IMG_2985 - Copy.jpg
    IMG_2985 - Copy.jpg
    32,2 KB · Pregleda: 19
dim, vlaga, magla... ali najverovatnije dim... i ono sto danez kaze. a ako hoces da se tripujes da su to duhovi, onda lepo nabavi joint, zapali pa se zapitaj odakle dolaze i sta rade :D

BTW postoji tema natprirodne pojave i misterije.... pa ako nastavis da se tripujes postavi je tamo.

Eve ga... Da li nas to duhovi prate gde god da krenemo, ne bih rekla...
Draga Tina. Ovo na tvojim slikama je dim. Na prvoj slici je od roštilja, na drugoj od dve cigare (verovatno je i fotograf imao), a na ostale dve neću ni da nagađam, samo vidim da su u zatvorenom prostoru. Stičem utisak da mi se rugaš. Verujem da si jako skeptična i da 'odaš s obe noge na zemlji, pa si samim tim superiorna, ali nisam li jedno 60 puta do sad napisala da DIMA nije bilo? Ni roštilja, ni cigare?
A, primetićeš tu koincidencijicu, obe su na otvorenom prostoru... tj. dim, sve i da ga ima, ne bi mogao da bude onoliko gust.
E sad, da si mi bar dala neku ideju u vezi sa blicem, reflektovanjem svetlosti, uticajem meseca :roll: bila bih ti više nego zahvalna. Ali ovakvo keženje stvarno nije u redu. Aj sad razmisli, pa napiši nešto ponovo :)

dim, vlaga, magla... ali najverovatnije dim... i ono sto danez kaze. a ako hoces da se tripujes da su to duhovi, onda lepo nabavi joint, zapali pa se zapitaj odakle dolaze i sta rade :D

BTW postoji tema natprirodne pojave i misterije.... pa ako nastavis da se tripujes postavi je tamo.

Šta misliš, odakle je prebačena? :lol:

A sve da ne bi ljudi ostavljali glupe komentare tipa - ja ZNAAAM šta je to, ti si glupa i sujevernaaaa, jaaa ću ti reći toooo... mislim, da si glupa i sujevernaaa :lol:

Vidi Lexa, covek moze da percepira razne stvari, zavisno od stanja svoje svesti, ali komad tehnike ne moze. Cak i da si nekako ti sama mogla da "osetis" ili cak vidis nesto(duha ili stagod drugo), nikako to ne bi mogla uhvatiti kamerom. Sve sto aparat radi dok ti slikas, od prelamanja svetla kroz objektiv, do detektovanja svetlosti na senzoru i obrade signala kroz procesor i konacno do prikaza sta si slikala je odredjeno zakonima fizike, pa stoga sve sto aparat hvata i prikazuje je cista fizicka stvar a ne duh ili neka energija, nebitno da li je to osvetljen blicem pramen isparenja iz sahte ili odnegde duvanski dim.

Ti i baš opsednut duhovima, a?
Vidi Lexa, covek moze da percepira razne stvari, zavisno od stanja svoje svesti, ali komad tehnike ne moze. Cak i da si nekako ti sama mogla da "osetis" ili cak vidis nesto(duha ili stagod drugo), nikako to ne bi mogla uhvatiti kamerom. Sve sto aparat radi dok ti slikas, od prelamanja svetla kroz objektiv, do detektovanja svetlosti na senzoru i obrade signala kroz procesor i konacno do prikaza sta si slikala je odredjeno zakonima fizike, pa stoga sve sto aparat hvata i prikazuje je cista fizicka stvar a ne duh ili neka energija, nebitno da li je to osvetljen blicem pramen isparenja iz sahte ili odnegde duvanski dim.
Pitala sam te nešto sasvim konkretno i očigledno ne umeš da odgovoriš. Nije problem, verovatno ne ume mnogo njih, ali onda tako reci ;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back