Šta je ovo?

• Začetnik teme Začetnik teme Lexa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Lexa

Buduća legenda
Poruka
30.368
Kažu, kada se na fotkama pojave ovako neke čudne stvari, da je objektiv uhvatio duha :)))) ali to nije moja teorija jer su bezoblični. Ima li neko ideju?

Prva slika je sa BeerFesta ove godine, na sasvim otvorenom području, tj. nije bilo nikakvog dima i niko nije imao cigaretu u rukama, osim toga dim po pravilu ne pada dole :confused:
Obe fotke sam ja napravila istim aparatom.

Druga je od sinoć i krajnje je jeziva :lol:

Aman baš nikakve magle nije bilo, pored ove postoji još 5-6 savršeno normalnih fotografija slikanih u tim momentima, a moj izraz lica kada sam videla displej, sekund nakon što sam je, je' l' da, fotografisala, bio je onako baš tunjav :eek:
Fotografije su načinjene u sasvim kontrastnim klimatskim uslovima.

Aj, vi ste ovde otvoreni za sve :D ne znam jedino na "Fotografije" da postavim, ako ovde ima moda neka prebaci, bilo kakvo objašnjenje mi odgovara.

aaaavr2.jpg

aaaiu1.jpg

Poslednja izmena:
Dim 100%, s ozbiom da je bio mrak, dim od cigare i nije morao da se vidi, a ono na prvoj bas lici na dim od cigare. Ovo na drugoj moze biti to, kondenzacija ili nesto slicno.....

Kažu, kada se na fotkama pojave ovako neke čudne stvari, da je objektiv uhvatio duha :)))) ali to nije moja teorija jer su bezoblični. Ima li neko ideju?

Prva slika je sa BeerFesta ove godine, na sasvim otvorenom području, tj. nije bilo nikakvog dima i niko nije imao cigaretu u rukama, osim toga dim po pravilu ne pada dole :confused:
Obe fotke sam ja napravila istim aparatom.

Druga je od sinoć i krajnje je jeziva :lol:

Aman baš nikakve magle nije bilo, pored ove postoji još 5-6 savršeno normalnih fotografija slikanih u tim momentima, a moj izraz lica kada sam videla displej, sekund nakon što sam je, je' l' da, fotografisala, bio je onako baš tunjav :eek:
Fotografije su načinjene u sasvim kontrastnim klimatskim uslovima.

Aj, vi ste ovde otvoreni za sve :D ne znam jedino na "Fotografije" da postavim, ako ovde ima moda neka prebaci, bilo kakvo objašnjenje mi odgovara.

aaaavr2.jpg

aaaiu1.jpg
culi ste nije bilo nikakvog dima

Pa Leksa izgleda da si snimila pravog pravcatog duha, nema sta, izasao pravo iz cigare vrlo blizu objektiva, pa ga je blic vrlo lepo obasjao i napravio vrlo zanimljiv efekt, a ti to primetila i dosla na ideju da se vrlo nasalis i ponovila situaciju.

I nisi slikala istim aparatom.
Prva slika je snimljena ovim aparatom : KENOX S760 / Samsung S760,
Druga ovim: Canon PowerShot A450

Ostaje zapis na fotografiji, taj zapis se naziva EXIF i mozes da ga procitas ako koristis operu desnim klikom na sliku ili pak da snimis na hard otvoris u ACDSee-ju pa desni klik pa properties pa na jezicak EXIF i tu ti pise i koji je aparat i da li je puko blic (jeste na obe slike) i vreme ekspozicije i otvor blende,....

Pa Leksa izgleda da si snimila pravog pravcatog duha, nema sta, izasao pravo iz cigare vrlo blizu objektiva, pa ga je blic vrlo lepo obasjao i napravio vrlo zanimljiv efekt, a ti to primetila i dosla na ideju da se vrlo nasalis i ponovila situaciju.

I nisi slikala istim aparatom.
Prva slika je snimljena ovim aparatom : KENOX S760 / Samsung S760,
Druga ovim: Canon PowerShot A450

U pravu si za aparat, izgleda je drugarica nosila svoj na BF, ali ja sam slikala.
Ovo ostalo ti je glupo. Mislim sad eto imam nešto od toga da vas tripujem po forumu :lol: Čitaš li šta piše? Druga fotka je slikana sinoć, napolju, u mraku, niko nije imao cigaretu u rukama i nije bilo nikakve magle. I slika je kompresovana, nisam je dirala sem toga. Kako li sam to "ponovila situaciju"? :think::lol:
Zabezeknula sam se jer sam u jednom momentu gledala u nju a u drugom u fotografiju koja je imala ovaj oblak. Nije bilo dovoljno hladno da se od daha obrazuje toliki oblak, a i nije imao ko to da učini kada su još dve devojke bile iza mene (bar dva metra iza mene), inače nisu pušači :roll:

Ne znam šta je ali prestanite sa dimom ebo vas dim, ništa drugo ne možete da smislite? :mrgreen:

Druga fotka je pravljena na čistini, datum očigledno nije podešen ali bilo je oko 4 ujutru i ljudi su se već razilazili, u prečniku od 5 metara nije bilo nikoga oko nas, ona dvojica iza su najbliži.

I sad naravno da sam zaboravila na tu fotku :lol: ali me podsetila sad ova nova na to, jer se sećam koliko sam se zblanula i nju kad sam videla :think:

Ostaje zapis na fotografiji, taj zapis se naziva EXIF i mozes da ga procitas ako koristis operu desnim klikom na sliku ili pak da snimis na hard otvoris u ACDSee-ju pa desni klik pa properties pa na jezicak EXIF i tu ti pise i koji je aparat i da li je puko blic (jeste na obe slike) i vreme ekspozicije i otvor blende,....

U ovom slucaju EXIF nece nisdta da nam znaci, s ozbirom da je vise nego ocigledno da je blic opalio, a u EXIFu ne pise dal je bilo dima ili ne :)

Zabezeknula sam se jer sam u jednom momentu gledala u nju a u drugom u fotografiju koja je imala ovaj oblak. Nije bilo dovoljno hladno da se od daha obrazuje toliki oblak, a i nije imao ko to da učini kada su još dve devojke bile iza mene (bar dva metra iza mene), inače nisu pušači :roll:

Ne znam šta je ali prestanite sa dimom ebo vas dim, ništa drugo ne možete da smislite? :mrgreen:

Druga fotka je pravljena na čistini, datum očigledno nije podešen ali bilo je oko 4 ujutru i ljudi su se već razilazili, u prečniku od 5 metara nije bilo nikoga oko nas, ona dvojica iza su najbliži.

I sad naravno da sam zaboravila na tu fotku :lol: ali me podsetila sad ova nova na to, jer se sećam koliko sam se zblanula i nju kad sam videla :think:

Lexo, lexo, dim je tu i kad se ne vidi (u mraku), to slobodno mogu da tvrdim posto je iza mene nekoliko hiljada fotografija (bez preterivanja)....

Sto se tice druge slike, onakav efekat je mogla da proizvede i obicna kondenzacija, sto u vazduhu, sto na samom objetkivu.....

Je, pa sve u neprekidnom nizu putuje beerfestom i čuka ljude u glavu? :confused:

Pa ima dima, narocito duvanskog, koji ima tu osobinu da lebdi oko ljudi :)
Kao sto rekoh, mnogo sam fotografisao i ovakve stvari mi nisu cudne, cesto se javljaju, kad naizgled nema dima....al kad raspali blic, dim se odjednom pojavi :)

U pravu je Svabov: naizgled nema dima....al kad raspali blic

Na prvoj fotki je duvanski dim, 99,99%.

Za drugu, Svabove, kondenzacija na samom objektivu ne moze stvoriti ovaj efekt, jer ga blic ne moze osvetleti, samo moze ta kondenzacija malo zamutiti sliku. Bice da je ispred Lekse bila kakva sahta ili odvod iz koje je izlazila para.

Lekso, ako hoces ponoviti efekt, izadji nocu sa dva prijatelja, jednog slikaj, blicem naravno, Drugi nek drzi serpu vrele vode izmedju aparata i onog koga slikas i pukni desetinu snimaka sa razlicitih rastojanja i pozicija, vodi racuna na uticaj vetra ako ga ima.. Frendu sa serpom uzmi serpu i daj cigaru, nek duva dimove i iz pluca, i iz usta, kao kad pucka, onda je dim gusci. Dobices vrlo slican efekt.

Priznajem da na prvi pogled izgleda interesantno ali moram reći da je ovo namerna fotomontaža ili tehničke smetnje.
Duhovi se ne vide.Nikada se nisu videli niti će.
Onaj koji veruje u duhove mora biti iole religiozan te ću reći jedno sa tog stanovišta - jedino što može da hoda medju nama a da ga uglavnom ne vidimosu takozvani demoni i utvare koje vole da opsedaju tela ljudi labilnog morala i karaktera.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back