Šta je ogovaranje, a šta nije?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kad smo kod ove teme. Jako bih voleo da znam ko mi sta misli. Ja nemam neprijatelje, nisam u svadji ni sa kim ni oko cega. Svi me ispostuju kad me vide cao cao, poneko zastane malo popricamo kao penzosi. Ne kazem da me svi mrze koji mi se javljaju. Nit mi trebaju, nit im trebam. Malo mi je cudno da bas svi koji me znaju imamo fer kontakt imaju dobro misljenje o meni iako nemamo razmirice.

Odgovoranje je dobro i lose. Ako pricamo o nekom dobro ili lose to je ogovaranje. Ako prepricavamo neki događaj o nekom da je ispao dobar ili los u toj situaciji onda to nije ogovaranje. Ogovaranje bi bilo ako nastavimo o nekom znas ti sta on vozi, sta radi, vara zenu itd.

Најсмешније ми је када неко отвори овде тему- мој друг... рецимо.
А онда се појаве моралисти- ти да си му друг не би овде отварао тему.
Јесте. Сви знамо и ко је тај ко отвара тему, а још боље знамо тог друга, од адресе до ЈМБГ :lol:
Увек ми прође кроз главу да таквима, који тако скоче, треба најмање причати поверљиве ствари.
meni jos smesnije
kad neko otvori temu
tipa ja sam lezbejka ili ja sam gej

a ljudi se prime i pocne krljanje
dok se taj/ta i svi koji u temi
ucestvuju na strani tog/te kerebece
i u sebi govore kakvih qretena ima

a ne znaju da su oni najveci debili

Da li je svako pričanje o nekome,bez njegovog prisustva, bilo istina ili ne- ogovaranje?
Opet, da li se ogovaranjem smatra samo ono maliciozno što iznosimo o nekome, u njegovom odsustvu?
Da li vam smeta ogovaranje ili volite da citate ili slusate kako nekog drugog ogovaraju ?
Volim da čujem,...čisto da vidim do koje mere neko može biti ili jeste bezobrazan.Samo iz tog jedinog razloga!
Ofc,...od takvih se treba paziti i ne govoriti im nikad ništa,...osim "Dobar dan i doviđenja"!

Ogovaranje je širenje neistina i poluistina o nekome. Govorenje istine nije ogovaranje. Većina ljudi ogovara zato što vole da prave priče i žive tuđe živote, iako ne znaju pravu istinu, jer im tako lakše pada njihovo rođeno nezadovoljstvo i pustoš u životu.
ali opet, zavisi i šta se priča, iako je istina
nešto što sam rekla prijateljici u poverenju nikako ne bih volela da prenosi dalje, iako je to što sam joj rekla--istina
zna se šta i dokle,

Kad smo kod ove teme. Jako bih voleo da znam ko mi sta misli. Ja nemam neprijatelje, nisam u svadji ni sa kim ni oko cega. Svi me ispostuju kad me vide cao cao, poneko zastane malo popricamo kao penzosi. Ne kazem da me svi mrze koji mi se javljaju. Nit mi trebaju, nit im trebam. Malo mi je cudno da bas svi koji me znaju imamo fer kontakt imaju dobro misljenje o meni iako nemamo razmirice.

Odgovoranje je dobro i lose. Ako pricamo o nekom dobro ili lose to je ogovaranje. Ako prepricavamo neki događaj o nekom da je ispao dobar ili los u toj situaciji onda to nije ogovaranje. Ogovaranje bi bilo ako nastavimo o nekom znas ti sta on vozi, sta radi, vara zenu itd.
ogovarajute

ali opet, zavisi i šta se priča, iako je istina
nešto što sam rekla prijateljici u poverenju nikako ne bih volela da prenosi dalje, iako je to što sam joj rekla--istina
zna se šta i dokle,
nemoj nikad da joj pricas o seksu

Kad sedim sa nekim ne prihvatam da prichamo o nekome ko nije tu, ne zanima me i ne zhelim da znam, ako zhelish da prichash o sebi, o meni ili o tekucim deshavanjima super, ako zhelish da prichash o nekoj osobi koja nije tu mrsh u pm
ogovara kao žena

mnogo su me ogovarali. nije da nisam davala materijal-ali to sto stvarno radim, ja ne krijem pa nikom nije zanimljivo..ali ono sto izmasatju-aiii
sreca pa sam omatorila pa niasm vise zanimljiva:)))
a ja povremeno, opljunem nekog cije mi se ponasanje ne svidja..nikad ne izmisljam, ali opljunem..:mrgreen:
i tako.
mism te fore-nikad ne pricajte...ahahahahaha, pa tacno bih umrla. sve o sebi ispricam pre ili posle, a retko sam cula da neko moj prepricava..:)

Back