Шта је ''нови светски поредак'' и како мислећи човек да му се не противи?

На Дискаверују редовно пуштају емисије о ванземаљцима.
Мало, мало па се појави нека о снимљеним тањирима, деловима свемирских бродова, удним легурама у песку забачених америчких држава....лудило!

Mislim da tu gresis
mislim da oni svi duvaju u istu tikvu...vidis da su rusi priznali libijske pobunjenike....uveli sankcije iranu
cela ta sarada sa putinom,koji lovi tigrove i slicno je samo show....oni su svi u talu...ukljucujuci i kinu

Тешко ми је да у то поверујем баш због НАТО-а који их је окружио као и због злокобне изјаве Медлин Олбрајт како није уреду да Руси поседују толика светска богатства, да би требали да дају и другима, па ево овај је поменуо воду и како ће је одузети од Руса...

DANILO LAZIĆ U misiji Novog svetskog poretka

U ekskluzivnom razgovoru za „Pečat“ magistar Novog svetskog poretka objašnjava kako je 27 godina radio u Pentagonu na tajnom projektu Ronalda Regana „Rat zvezda“, te kako je učestvovao u „misiji“ stvaranja sveta bez granica i formiranju jedne svetske vlade. Ovaj intervju možda i najbolje ilustruje razloge zbog čega je zvaničan Beograd bio prinuđen da izabere evroatlantske integracije kao svoj osnovni politički kurs

Sredinom maja, na jednom privatnom univerzitetu, na kojem je održano predavanje o budućem ustrojstvu sveta (Novi svetski poredak), usledio je neočekivani susret sa gospodinom mr Danilom Lazićem, rođenim u Bosni i Hercegovini (opština Bosanski Prnjavor) ratne 1941. godine, gde je i započeo školovanje, a sada uglednim građaninom SAD.
Interesantnu i bogatu radnu karijeru započeo je 1963. godine, kada se obreo upravo u SAD. Da bi naučio jezik kreće na zanat (radio-električara), zatim odlazi u vojsku SAD, u kojoj je služio dve godine. Država Ilinois je platila njegovo školovanje, pa je stekao diplomu inženjera astronautike. Prvi posao sa fakultetskom diplomom bio je analitički inženjer na mlaznim motorima, ali se, istovremeno, prijavio u Centralnu službu za rad u američkoj vojsci. Posle dve godine čekanja usledio je poziv i odlazi u Teksas, gde je radio na projektu tada novog borbenog aviona F-16. Zatim sledi odlazak u Vašington i rad na stvaranju antiradarskih i krstarećih (pametnih) raketa. Kada je tadašnji američki predsednik Ronald Regan zatražio da se SAD sprema za „Rat zvezda“, dobija posao na ovom projektu kao tehnički savetnik nadležnom generalu, inače šefu projekta. Tako je proveo 27 godina radeći za Pentagon.
Lazić je imao veliko poverenje svojih pretpostavljenih, pa je tako imao pristup svim tajnama vezanim za njegov posao. No, to nije bilo lako. Da bi stigao do tolikog poverenja morao je proći detaljne provere. Opširna biografija, kako lična, tako i njegove šire porodice u Bosni i Hercegovini, koju je sam Lazić predao, proveravana je devet meseci. Mogao je da bira samo jednog člana porodice s kim će komunicirati, a on je izabrao oca; taj kontakt odobrio je Pentagon. Sa drugima nije smeo da komunicira, kao ni sa Srbima iz SAD jer pretpostavljeni nisu odobravali druženje „sa svojima“, pošto bi to značilo da se nije uklopio u američki sistem. Takođe, nije smeo ni da istupa u medijima.
Pored toga Lazić je bio član (bez prava glasa) trostrane komisije koja je vodila političko-ekonomske poslove G-7. To je nalagalo da bude dobro politički obavešten, jer je toj politici prilagođavao buduću tehniku.
Kada je američki predsednik Buš Stariji najavio stvaranje Novog svetskog poretka, upućen je na magistarske studije iz društvenih nauka, gde je stekao naziv magistra Novog svetskog poretka. Od tada se bavi i društvenim pitanjima, posebno zagovaranjem stvaranja sveta bez granica i formiranja jedne svetske vlade. Takođe i teološkim pitanjima, ali na osnovama kvantne fizike.

Da li je na projektima u kojima ste učestvovali bilo još ljudi srpskog porekla i šta je konkretno bila Vaša dužnost?
Koliko je meni poznato na projektu „Rata zvezda“ učestvovalo je još dvoje ljudi poreklom iz srpskih zemalja, ali nisam sa njima održavao kontakt. Verujte da se nisam nadao da ću uspeti da uđem u naučne projekte Pentagona, ali kada su mi se vrata otvorila – iskoristio sam to. Moj glavni doprinos u projektima stvaranja borbenog aviona F-16, koji je danas okosnica vojnog vazduhoplovstva mnogih država, ali i u „Ratu zvezda“, bila je koordinacija 23 podprojekta viših tehničkih postignuća. Naime, sistem istraživanja je takav da pojedini istraživači gledaju samo deliće jer nemaju pravo da vide celinu, a moj zadatak je bio da posmatram celinu, da koordiniram.
„Rat zvezda“ je započeo kao odbrana od nuklearnih raketa i taj sistem je trebalo da pokrije ceo svet. Zato je i nazvan „Rat zvezda“. Odbrana je trebalo da bude razmeštena u kosmosu i na zemlji, ali se zbog raspada SSSR-a, glavnog neprijatelja, odustalo od razmeštanja sistema u svemiru. Prosto više nije bilo pretnje po bezbednost SAD. Posle toga, svi smo se nadali da nikada i neće biti razmešten. Mi smo razvili tehničke sisteme za uništavanje atomskih bombi sa sigurnošću od 99 posto.

U kojem pravcu se razvija vojna tehnika, posebno ona u čijem ste stvaranju učestvovali?
Vojna tehnika, prema mom mišljenju, razvija se u pravcu vođenja „ratova uticaja“, a da bi se taj rat mogao uspešno voditi svet mora biti ujedinjen, bez granica i sa jednom svetskom vladom. Ovde je tehnika podstakla društvene promene. U tom smislu mi smo se bavili tehničkim i društvenim predviđanjima. Moram priznati da je sada sve malo stalo, jer je razvoj računara okrenuo istraživanja u oblasti „rata uticaja“ u drugom pravcu, pošto kompjuter već simulira ljudski mozak, što znači da tehnika prelazi iz klasičnog u neklasični sistem. Tu granica nema, što otvara nove mogućnosti za „rat uticaja“. U svakom slučaju danas već postoje tehničke mogućnosti za vođenje „rata uticaja“, a da li će biti primenjen u ovom veku – to zaista ne znam.
Kada je Buš Stariji izjavio da je Amerika spremna da vodi svet u Novi svetski poredak, odmah su organizovane postdiplomske studije na Univerzitetu „Džordž Mejson“ u Virdžiniji za neke važne ljude, među kojima sam se našao i ja. Tako sam stekao zvanje magistra društvenih nauka – oblast Novi svetski poredak.

I kakva je bila vaša društvena delatnost?
Što se tiče Novog svetskog poretka moram reći da je odmah posle istupa Buša Starijeg, organizovana razmena mišljenja sa vodećim stručnjacima iz ove oblasti, i to jednom godišnje. Obično bi se okupilo oko 150 naučnika, analitičara i drugih važnih ljudi iz celog sveta, i mi smo analizirali situaciju. Na kraju rasprave uvek smo davali zaključak, odnosno Izveštaj za političare i vlasnike velikih kompanija, kao i neke analitičke centre. Tu smo skicirali moguće pravce delovanja spomenutih subjekata.
Osim toga, učestvovao sam u podršci predsednikovanju Ronalda Regana. Naime, kada bi predsednik SAD išao po zemlji traženo je da formulišem pitanja koja bi mu se postavila od strane domaćina iz oblasti kojom se ja bavim, ali sam, takođe, pisao i odgovore na ta pitanja, a predsednik ih je čitao ili učio napamet, i tako se sticao utisak da je veoma obrazovan i obavešten.
Pored toga, bio sam zadužen i za tehnička pitanja tokom pregovora sa SSSR-om, posebno oko Ugovora o balističkim raketama. Američkoj strani sam tumačio koja su rešenja povoljnija za SAD, odnosno sugerisao rešenja koja ne daju mnogo ustupaka.

:hahaha:
ovo bi samo dokona budala sa mnoooooooogo slobodnog vremena čitala

Ovo verujem da je neki nesporazum, tj nesrećno izabrana terminologija. Sigurno ne mislite da je psiha čoveka od pre recimo 10.000 godina i danas ista?

A ovo je u maniru onoga "ako drvo padne u šumi i nema ko da ga čuje da li je ono zaista napravilo neki zvuk".

Malo je nepotpuno ovo, ne spore se naučnici međusobno između evolucije i kreacije, već se spore naučnici sa jedne i religiozni aktivisti sa druge strane.

Потпуно иста, у психи човека ништа се није променило о томе су писале и цивилизације пре наше.
Звук нема везе са временом, постоје и друге врсте на Земљи, да ли им је познато време? Звук им је познат али време је изум људске врсте.
Па у Србији је министарка просвете смењена управо због Дарвинове теорије Еволуције, сад да ли је постављена на место министра због стручних или због религиозних схватања?

Па да, али овај наш земљак је дошао у бања Луку да убеђује људе да треба томе да се повинују !
Прочитај цео текст.
Onda treba da se lepo zahvalimo tom nasem zemljaku sto je dosao da nas prosvetli i obavesti sta nam se sprema i lepo ga posaljemo u PI*CKU MATERINU FASISTICKU, jer je vatreni pobornik i zagovornik fasizma. Istinit je onaj "vic" koji kaze da se Hitler setio da nacionalsocijalizam-fasizam nazove demokratija danas bi vladao svetom.

Тешко ми је да у то поверујем баш због НАТО-а који их је окружио као и због злокобне изјаве Медлин Олбрајт како није уреду да Руси поседују толика светска богатства, да би требали да дају и другима, па ево овај је поменуо воду и како ће је одузети од Руса...
Lako je oteti nesto nekome ko kao mi ima udvoricku poltronsku doopeuvlakacku vladu i ko je mali i slab. To ce vec malo teze ici sa nekim ko je jak i ima nuklearni arsenal, a kroz istoriju poznat kao neko ko se ne obazirte previse na sopstvene zrtve. Ili da prevedem onima kojima je prevod potreban. Cisto sumnjam da ce Ruje sedeti skrstenih tuku i gledati kako im neko otima nesto sto oni smatraju svojim, pa i po cenu da roknu nekoliko ili nekoliko desetina ili stotina nuklearnih ili termonuklearnih bombica. Kad je bal nek i hala gori, kada idemo mi neka idu svi.

Мало, мало па се појави нека о снимљеним тањирима, деловима свемирских бродова, удним легурама у песку забачених америчких држава....лудило!
Na Diskaveriju redovno idu i emisije kako ameri dresiraju svoje vojnike, kakva oruzja poseduju i kakve su karakteristike tih oruzja itd.
Sve to ima za cilj da kod nezrelih gledaoca, pubertetlija izazove divljenje i strahopostovanje da se nebi u buduce odupirali toj "sili". Mi koji ponesto znamo o naoruzanju i obucavanju ljudi u svemu tome vidimo propagandu i vidimo sto nacina kako se ta njihova "strasna ubojna masinerija" moze jednostavno unistiti.
Treba li bolji prime lkoliko je ta njihova "strasna ubojna masina" suplja od Avganistana. Talibani, naoruzani pre svega moodima, srcem pa onda puskicama tipa kalas ili RPG poslase ili jos malo pa poslase tu strasnu ubojnu masineriju, skupa sa onim ko ju je poslao u njihovu zemlju na smetljiste istorije.

Потпуно иста, у психи човека ништа се није променило о томе су писале и цивилизације пре наше.

Prethodne civilizacije su pisale svašta, da li postoji neki aktuelan i relevantan stručnjak iz oblasti psihologije koji je izašao sa tvrdnjom da je psiha čoveka ista od postanka vrste?

Звук нема везе са временом, постоје и друге врсте на Земљи, да ли им је познато време? Звук им је познат али време је изум људске врсте.

Nisam aludirao da su zvuk i vreme isto, već da te dve izjave imaju isti prizvuk banalnih filozofskih lema.
Zvuk je ljudska definicija za doživljaj određene fizičke pojave. Vreme takođe. Obzirom da su definisani u okviru ljudske vrste, naravno da kao takvi ne postoje bez iste.
Naravno fizičke pojave na koje se ovi pojmovi odnose ne zavise ni najmanje od ljudske vrste.

Па у Србији је министарка просвете смењена управо због Дарвинове теорије Еволуције, сад да ли је постављена на место министра због стручних или због религиозних схватања?

Ministarka nije sigurno smenjena zbog teorije evolucije već zbog toga što je Srbija banana država pa se ministri i postavljaju i smenjuju po kojekakvim merilima nevezanim za stručnost, a neretko se i religija umeša u to.
Uzgred to ni najmanje nema veze sa činjenicom da se nigde naučnici međusobno ne spore između evolucije i kreacije.

Мало ли је било авантура до сада?
Која је цена и ко је плаћа?
Шта значи израз заговорника Новог светског поретка "Златна милијарда"?
Kako sta znaci valjda znas? Znaci da na planeti Zemlji treba da zivi JEDNA MILIJARDA LJUDI i moci ce da zive kao sto zive amerikanci. Sto je vise ljudi na zemlji sve ce losije ziveti. Resursi planete Zelje su ograniceni i ona kvalitetno moze da hrani i "nosi " maksimalno 2 milijarde ljudi. Sve ostalo je visak.
Po recima naseg "dobrog cike" nema mesta za sve ili da to prevedem na hitlerovo vreme ideja je ista: Sloveni pa i mi Srbi smo djubre sa kojime ce Nemacka u ovom vremenu Amerika da nadjubri svoje njive.
Procitajte Majn Kampf od A Hitlera, ma koliko vam se to gadilo i videcete da cete mnogo bolje shvatati ovo vreme i dogadjanja.

Мене углавном одушевљава то да ванземаљци углавном посећују америку....ваљда су препознали ко је "бастион демократије".
Још да посете "лидере у региону" и да нам је срце на месту.

Научно техничка достигнућа немају везе са психологијом човека која је иста од постанка врсте до данас.

tako? znači i stari grci su imali strah od letenja?
ti možda misliš na neke bazične psihološke impulse, ali dete iz srednjeg veka i dete kompjutera ili televizije, dva su različita deteta.
da li znaš da su do kasnog 19-og veka deca radila već od svoje 3-će godine? najčešće u rudnicima, potpuno bez odeće.
Da nisu znala šte je to igračka, i da ih roditelji nisu tretirali sa istom nežnom pažnjom kao danas?

Реалност је да неки људи врше злоупотребу психологије како би манипулацијом дошли до циља наметања себе као господара света.
zato je cilj svakog čoveka da se psihološki opismeni kako ne bi bio podložan tim manipulacijama. Međutim, ti to brkaš sa globalizacijom i rešavanjem civilizacijskih problema na globalnom nivou. Neka se rešenja naime - tiču svih nas, stanovnika ove planete.

Колико ће та манипулација бити плодна понајвише зависи од предмета манипулације а то су људи.
Време не постоји људи су га измислили. kako god ti drago, ipak..postoji ono što je bilo i ono što će biti.
Научници се још споре о настанку људске врсте на Земљи да ли је настала еволуцијом или креацијом, тако да не можемо донети квалитетан суд без сазнања о постанку људске врсте.Sve zavisi Koji naučnici se spore. Nije isto ako ti o tome priča neki naučnik koji se zove Stiven Hoking ili neki Mića iz Šiljakovca..

.....................

Браво! :)

И комунизам је је служио тој сврси. А како је доказано да је неодржив, јасно је да ни тај нови светски поредак неће бити одржив.
Баш због психологије и јединствености сваке јединке.

Tačno!

psihologija i jedinstvenost svake jedinke može da dođe do izražaja tek kad ista ima da jede i pije.
bez toga, ta je psihologija-psihologija ovce.

A da bi se došlo do Pojedinca, čovečanstvo mora da prođe kroz katarzu rušenja ideala i snova, počev od religije, preko demokratije pa do pravde i ostalih mitova.

Aaa jooj. Nemoj više da psihologiziraš. Tu ti je rana prevelika. Sad tek shvatih tvoj nik.

Čini mi se da ste iz svih diskusija izostavili faktor religije. Mislim da vam on može dati odgovore na pitanja zašto NWO, šta je krajnji cilj NWO i sl.
Prema nekim štivima koje sam čitao, a što se poklapa sa izjavama nekih bitnih ljudi u svetu (uglavnom čelnika američke administracije, EU i sl), cilj svega je "kupovina ljudskih duša". To bi moglo onako jednostavno da se parafrazira. Stvar je više metafizička...konačna borba dobra i zla. Ujediniti svet da bi se izazvao "veliki građanski rat" i odvesti čovečanstvo na poslednje stratište prije drugog Hristovog dolaska...ja to tako shvatam...

Prethodne civilizacije su pisale svašta, da li postoji neki aktuelan i relevantan stručnjak iz oblasti psihologije koji je izašao sa tvrdnjom da je psiha čoveka ista od postanka vrste?

Nisam aludirao da su zvuk i vreme isto, već da te dve izjave imaju isti prizvuk banalnih filozofskih lema.
Zvuk je ljudska definicija za doživljaj određene fizičke pojave. Vreme takođe. Obzirom da su definisani u okviru ljudske vrste, naravno da kao takvi ne postoje bez iste.
Naravno fizičke pojave na koje se ovi pojmovi odnose ne zavise ni najmanje od ljudske vrste.

Ministarka nije sigurno smenjena zbog teorije evolucije već zbog toga što je Srbija banana država pa se ministri i postavljaju i smenjuju po kojekakvim merilima nevezanim za stručnost, a neretko se i religija umeša u to.
Uzgred to ni najmanje nema veze sa činjenicom da se nigde naučnici međusobno ne spore između evolucije i kreacije.

Што предпостављаш да тада нису живели паметни људи?
Шта би могло у психологији човека да се промени?
Ништа, увек ће бити љубоморе, зависти, похлепе, пожуде, презира, сујете, таштине.

О времену немам само ја такво мишљење нити је моје, исто сам то чуо од једног доктора физике члана Матице српске, уствари он је мене питао шта мислим да ли време постоји, пошто сам доста чита о сер Исаку Њутн тј. више због његовог алхемичарског рада него рада на пољу физике одговорио сам да не постоји већ да су га људи измислили, онда је он то обшњавао из његовог домена, иначе уопште нам то није била тема, водили смо дискусију о пласирању лажне историје које спроводе албански кругови у иностранству.

Министарка је баш због те теорије и добила отказ јер је није уврстила у школски програм.
Иначе није Дарвин зачетник те теорије он је само публиковао, првобитно је требао да је публикује отац Чарлса Дарвина али одлучено је да то буде Дарвин, иначе темеље теорији је ударио деда Чарлса Дарвина, Др Ерасмус Дарвин мајстор слободног зидарства и члан ложе "Lodge Canongate Kilwinning No 2" у својој књизи "Зоономиа". Чарлсов деда је имао огромног удела у Француској Буржоаској револуцији...

Poslednja izmena:
Kako sta znaci valjda znas? Znaci da na planeti Zemlji treba da zivi JEDNA MILIJARDA LJUDI i moci ce da zive kao sto zive amerikanci. Sto je vise ljudi na zemlji sve ce losije ziveti. Resursi planete Zelje su ograniceni i ona kvalitetno moze da hrani i "nosi " maksimalno 2 milijarde ljudi. Sve ostalo je visak.
Po recima naseg "dobrog cike" nema mesta za sve ili da to prevedem na hitlerovo vreme ideja je ista: Sloveni pa i mi Srbi smo djubre sa kojime ce Nemacka u ovom vremenu Amerika da nadjubri svoje njive.
Procitajte Majn Kampf od A Hitlera, ma koliko vam se to gadilo i videcete da cete mnogo bolje shvatati ovo vreme i dogadjanja.

Читао сам и све ми је јасно одавно, довољно је видети да је крупни капитал имао кључну улогу у довођењу Адолфа Хитлера на власт у Немачкој 1933. године.

Lazić je imao veliko poverenje svojih pretpostavljenih, pa je tako imao pristup svim tajnama vezanim za njegov posao. No, to nije bilo lako. Da bi stigao do tolikog poverenja morao je proći detaljne provere. Opširna biografija, kako lična, tako i njegove šire porodice u Bosni i Hercegovini, koju je sam Lazić predao, proveravana je devet meseci. Mogao je da bira samo jednog člana porodice s kim će komunicirati, a on je izabrao oca; taj kontakt odobrio je Pentagon. Sa drugima nije smeo da komunicira, kao ni sa Srbima iz SAD jer pretpostavljeni nisu odobravali druženje „sa svojima“, pošto bi to značilo da se nije uklopio u američki sistem. Takođe, nije smeo ni da istupa u medijima.
Јањичар

Ако пре тога није био психопата онда је вођењем таквог живота то сигурно постао.

Шта значи израз заговорника Новог светског поретка "Златна милијарда"?
Претпостављам да сматраш да постоји тајни план да се становништво планете сведе на 1 милијарду ?

Нешто им слабо иде тај план, пошто се већ сада приближавамо рекордним и нечувеним 7 милијарди.

Пошто им дакле спровођење НСП скандалозно слабо иде, можемо само закључити да таква завера ни не постоји.

Back