ŠTA JE NAJBOLJE STUDIRATI, SA EKONOMSKOG ASPEKTA?

Sotir zvani đubre

Zainteresovan član
Banovan
Poruka
246
Da imate sada 19 godina, ili da vam dete ima toliko godina i treba da upiše studije, šta bi ste mu savetovali?

Po meni je najbolji izbor vojna i policijska akademija. Siguran posao po završetku studija, stabilna plata i mnoge druge pogodnosti. Država će uvek izdvajati za policiju i vojsku.

Sve ostalo je nesigurno i može se dasiti da imaš prosek 9.70 i na kraju završiš na građevini ili konobar.

da imam 19 godina bolilo bi me d***e za drzavu, policiju i vojnu akademiju.. sve umetnosti udarnja,sikaniranja i ubijanja - za platu.. da imam 19 godina opet, uzela bih ruksak i napunila ga najosnovnijim stvarima i krenula na put oko sveta a rekla mami i tati i drzavi- Daj pasos i Mrs!..

narocito to "MRS!!!":bye:

Ovo ti jedino garantuje posao, i to super posao i ugled u društvu. :zcepanje:

Poslednja izmena:
da imam 19 godina bolilo bi me d***e za drzavu, policiju i vojnu akademiju.. sve umetnosti udarnja,sikaniranja i ubijanja - za platu.. da imam 19 godina opet, uzela bih ruksak i napunila ga najosnovnijim stvarima i krenula na put oko sveta a rekla mami i tati i drzavi- Daj pasos i Mrs!..

narocito to "MRS!!!":bye:

Ovo ti jedino garantuje posao, i to super posao i ugled u društvu. :zcepanje:

Ako si inspektor u policiji svima si potreban, svi oće da se druže sa tobom, i onda možeš da gradiš svoju mrežu ljudi i da završavate usluge jedni drugima.

A za taj put oko sveta ti treba keša, ne možeš gologuza ni do Segedina da odeš.

Ne znam ko te izlagao da poručnici imaju minimum 100 000 platu... Ova ispod tebe ne znam koga laže da bi otišla iz zemlje....

70 000 sigurno imaju, a to je za Srbiju solidna para.

Plus što ti jedino vojna ili policijska akademija garantuje siguran posao u struci, sa ostalim fakultetima možeš da se slikaš ako nemaš vezu, pare ili neku stranku da te zaposli.

pa sa devetnaest godina ima vec bolje obrazovanje nego mnogi na "zapadu" - to mu je najbolja opcija, mladom ce svi dati privremene poslove oko celog sveta, narocito ako je sposoban i govori barem engleski dobro.. i da putuje tako i zaradjuje ( na crno naravno poslova uvek) moze proputovati, videti , nauciti mozda se cak i na nekom od drugih skola visih ili UV upisati..a sto dalje od misli kao gore- kako ziveti na racun drzave??? kako biti postovani ubica u ime drzave?? ponosti se poslednjim hapsenjem--- jao jao tek tako unistiti mladost od 19 godina..

Poslednja izmena:
Korumpirani policajac mislis. :lol:

Ne u tom smilu. Nego naprimer ako nekog tvog prijatelja pokradu, a saslušanje i informativni razgovori treba da krenu tek u ponedeljak, ti poguraš da to bude sutra, u petak.

Tako odradiš neku malu uslugu tvojim prijateljima, npr. profesoru fakulteta, i onda ti on sutra sina ubaci na budžet. Tako sistem funkcioše.

Ja sam naprimer harmonikaš, sviram već 30 godina, ali krvav je to leba. Svirao sam naopačke, kao slepi miš, i ispod stola su me terali da sviram i lupali me nogama. Razbijali mi flaše po glavi, ceo sam polupan. Zato je bolje da se lepo upiše akademija i da budeš gospodin čovek, oficir ili inspektor, jaka plata i ugled u društvu.

Ne u tom smilu. Nego naprimer ako nekog tvog prijatelja pokradu, a saslušanje i informativni razgovori treba da krenu tek u ponedeljak, ti poguraš da to bude sutra, u petak.

Tako odradiš neku malu uslugu tvojim prijateljima, npr. profesoru fakulteta, i onda ti on sutra sina ubaci na budžet. Tako sistem funkcioše.

he starmajkane je si ti zdrav gore u potkrovlju??prokisnjava?? unistiti dete!! he!haloo!
sto ti ne ides u policiju??

- - - - - - - - - -

Ja sam naprimer harmonikaš, sviram već 30 godina, ali krvav je to leba. Svirao sam naopačke, kao slepi miš, i ispod stola su me terali da sviram i lupali me nogama. Razbijali mi flaše po glavi, ceo sam polupan. Zato je bolje da se lepo upiše akademija i da budeš gospodin čovek, oficir ili inspektor, jaka plata i ugled u društvu.

kupi mu top.

Salu na stranu. Tako funkcionise korumpirani sistem, ali ne bi smeo da podcenis rizike koje taj posao nosi. Nije to za svakoga.

he starmajkane je si ti zdrav gore u potkrovlju??prokisnjava?? unistiti dete!! he!haloo!
sto ti ne ides u policiju??

- - - - - - - - - -

kupi mu top.

Ja bih odavno išao u policiju ali sam odveć star i već dugo se bavim harmonikašenjem i stekao sam repute u ovom poslu.

Sviram beogradskoj boemiji i kulturnoj eliti, svi oni zovu Sotira kad treba da se napravi veselje. Imam prijatelje u visokim krugovima i to među ljudima kojima se ti diviš sa TV ekrana i naslovnih strana magazina.

Ovo ti jedino garantuje posao, i to super posao i ugled u društvu.

Običan vojnik po ugovoru ima platu 32 hiljade dinara, a ko je završio akademiju verovatno ima minimum 100 000, besplatno lečenje na VMA, vojna odmarališta i niz drugih pogodnosti. Plus si cenjen i svi oće da se druže sa tobom.

A, ti biraš s' kim ćeš.....
Da se družiš !

A, ti biraš s' kim ćeš.....
Da se družiš !

Pa naravno. Kad si ugledan i imaš položaj onda biraš prijatelje i ne družiš se svakim fićfirićima. Sve to ima svoje.

Ja imam ugledne prijatelje među političarima, umetnicima, biznismenima, ali ja sam dosta propatio u ovom mom poslu i bolje je ne mučiti se i ostvariti to na lakši način.

Da sad mogu da vratim godine znao bih šta bi i kako bi. Vojna ili policijska akademija i Bog da me vidi, a harmoniku bih svirao samo za svoju dušu. Kafana je muka, lepo je reko pokojni Toma Zdravković, koga sam imao čast da poznajem i sa čijim sam bratom Novicom dobar prijatelj.

Ja bih odavno išao u policiju ali sam odveć star i već dugo se bavim harmonikašenjem i stekao sam repute u ovom poslu.

Sviram beogradskoj boemiji i kulturnoj eliti, svi oni zovu Sotira kad treba da se napravi veselje. Imam prijatelje u visokim krugovima i to među ljudima kojima se ti diviš sa TV ekrana i naslovnih strana magazina.

nikome se ne divim u eliti niti me interesuju- nego mi je zao da ono sto tebi izgleda dobra perspektiva je sigurna drama tom momku od 19.. svi roditelji zele deci dobro- ali da li ti mozes razumeti da iz najboljih zelja mozes da ga unistis?da samo obuka je stetna za psihu i za opste zdravlje.Da su pri policiji i pri akademiji medjusobni ljudski odnosi toliko zatrovani da se stvarno moras brinuti sa kim pijes sokic ili pivo ili kaficu.Da svakog dana zivot bukvalno visi o koncu a da se ne moze napredovati zbog vec debelo zauzetih mesta u hijerarhiji dobrih drugova i kumova.. I ti zelis svoga sina poslati u ta go****a zbog prestiza, plate i ostalih gluposti, kada nije sigurno da ce izaci ziv sa obuke.. ti koji sviras elitama ceznes da tvoje dete opet njima svira na neki drugi nacin.:sad2:

Poslednja izmena:
ekonomski najisplatljivije je neupisivati fakultet uopste. Pogotovu ako ima mogucnosti za zanat ili privatnu firmu

I zanat pukne i onda se ***** u bulju. Ne ide to tako. Evo naprimer radio-mehaničar ili radio-tehničar je 80ih bilo cenjeno zanimanje i dobro se zarađivalo. Danas slabo ko sluša radio tako da nema ni klijenata za popravku.

Zanat a posebno privatna firma su nesigurni, tu se ne zna šta nosi noć a šta dan.

Back