Šta je korišćeno za lečenje u doba Vizantije

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
392.100
688z387_vizantija-wiki.jpg

Ruža, morač, nana, grčko seme...

U doba Vizantije osnov terapije činile su biljke koje su lekari kaluđeri obavezno gajili po manastirima: ljiljan, žalfija, ruža, morač, nana, grčko seme, čubar, rutvica, vratić. Vrednost osušenih delova biljke koji služe za lek nije zavisila od njene stvarne lekovitosti, već od toga da li je biljka ubrana levom rukom, u ponoć, određenog dana,
da li se pritom ćutalo ili su pevane određene pesme...

trudili se kroz vekove da satru "pagane" a kada je doslo do toga da treba da se leci, cudih mi cuda, koristili njihove metode. umesto metode hrista
Vjerovao ili ne, time se i danas neki ljudi služe, tzv. biodinamička poljoprivreda, koja spada u granu ezoterije.
Uglavnom, neki lik iz Istre koji je radio s mojim starim pri punom mjesecu je zakopavao kozije rogove u zemlju kako bi bila plodnija, plus još neke stvari, to je na poslu svima pričao dok se jedan od njih na njega nije izgalamio i rekao da više ne želi slušati gluposti.

🤣

Poslednja izmena od moderatora:
Vjerovao ili ne, time se i danas neki ljudi služe, tzv. biodinamička poljoprivreda, koja spada u granu ezoterije.
Uglavnom, neki lik iz Istre koji je radio s mojim starim pri punom mjesecu je zakopavao kozije rogove u zemlju kako bi bila plodnija, plus još neke stvari, to je na poslu svima pričao dok se jedan od njih na njega nije izgalamio i rekao da više ne želi slušati gluposti.

🤣
nije to nista gore nego kada ti svestenik pred slavu dolazi sa osvescenom vodicom i zasmrdi ti kucu

Back