Šta je evoluciona astrologija?

Sensei

Master
Moderator
Poruka
66.455
Evoluciona astrologija je vrsta moderne astrologije koja je psihološka, duhovna i arhetipska. Očevi evolucione astrologije su Stiven Forest i Džefri Volf Grin

Evoluciona astrologija je proučavanje evolucije duše od života do života.

Evoluciona astrologija se manje zasniva na specifičnim tehničkim pristupima, a više na skupu filozofskih principa. Na primer, neki evolucioni astrolozi se više fokusiraju na Pluton u natalnoj karti, dok se drugi više fokusiraju na Mesečeve čvorove.

1707254784951.png


Da li je neko od vas proučavao?
 
Osnovno filozofsko uverenje koje vodi evolucionog astrologa je verovanje da svačiji život – bili mi toga svesni ili ne – ima duboko smislenu svrhu i da je ta svrha izložena u natalnoj karti. Kroz sočivo evolucione astrologije, natalna karta se posmatra kao nacrt evolucionih namera naše duše za ovaj specifičan životni vek.
 
Natalna karta odražava evoluciono stanje naše duše u trenutku rođenja. Kao takva, natalna karta pruža informacije o psihičkim i duhovnim ranama, ili mrtvim uglovima, koje smo doneli sa sobom u trenutni život. Ovi mrtvi uglovi su ono što smatramo „karmom“.
 
Karma se ne odnosi na kaznu za loše ponašanje ili nagradu za dobro ponašanje. Karma je jednostavno navika; načini postojanja na koje smo se navikli, ali nam više ne služe. Karma je naša zona udobnosti. Evoluciona astrologija pomaže da se ova uobičajena karmička ponašanja postanu svesna kako bi se sa njima moglo raditi svesno i namerno.

Natalna karta ne samo da otkriva odakle dolazimo (naša karma), već takođe ukazuje na specifičan pravac u kojem treba da idemo da bismo nastavili proces integracije i evolucije.
 
Kulturološki imamo tendenciju da veoma specifičan skup iskustava i aktivnosti kategorišemo kao „duhovne“, ali evoluciona astrologija dovodi u pitanje ovu tačku gledišta.

Prema evolucionoj astrologiji, naša duhovna evolucija se dešava kroz život u skladu sa arhetipskom simbolikom u našoj karti rođenja.

Svaka natalna karta je jedinstvena i stoga svako od nas ima svoj duhovni put koji je potpuno jedinstven za nas. Ono što bi za jednu osobu moglo biti visoko duhovno i podsticati rast, za nekog drugog može biti suprotno. Ne postoji jedan pravi način da se živi život.
 
Evoluciona astrologija pomaže da premostimo duhovno sa našim svakodnevnim životima proširujući našu definiciju „duhovnog“.

Neko kome je severni čvor u Ovnu uči se hrabrosti, tako da javno govorenje, penjanje po stenama, postavljanje čvrste granice sa nadmoćnim šefom – aktivnosti koje ih izazivaju da se suoče sa svojim strahovima su upravo iskustva koja će voditi ka duhovnom rastu.

Neko sa severnim čvorom u Biku, s druge strane, uči otelovljenje i jednostavnost. Dakle, za njih je boravak u prirodi, smirivanje nervnog sistema i opuštanje u mudrosti tela gde leži rast duše.
 
U evolucionoj astrologiji ne postoji dobra/loša ili srećna/nesrećna astrološka mesta. Stvarnost jednostavno nije tako jednostavna, a duša ne donosi takve presude.

Mozak voli da dodeljuje ove oznake. Iskustva koja su bolna ili neprijatna, mozak označava kao loša ili nesrećna; iskustva koja nam se dopadaju, mozak označava suprotno. Ali iz perspektive duše ove oznake nemaju mnogo smisla. Duša želi rast i celovitost, a ne udobnost.
 
U evolucionoj astrologiji svaki položaj se smatra svrsishodnim, čak i izazovnim. A „sreća“ zaista nema nikakve veze sa tim.

Sreća podrazumeva element slučajnosti ili haosa koji se ne uklapa u evolucionu astrološku filozofiju.

Sa evolucione tačke gledišta, mi namerno biramo arhetipske obrasce u našoj natalnoj karti jer je ovo specifično iskustvo potrebno našoj duši da bi nastavila da raste i da se kreće ka dubljim nivoima integracije.
 
Naši životi su stalna ko-kreacija sa energijama unutar i oko nas. Evoluciona astrologija nam pomaže da dublje razumemo ove energetske struje kako bismo mogli da radimo sa njima, umesto protiv njih. Svaka arhetipska energija u zodijaku ima visoku, svesnu verziju, nisku, nesvesnu verziju (koja se često naziva senka) i beskonačne nijanse sive između. Što više razumemo svoj grafikon, to svesnije možemo da se uskladimo sa višim potencijalima i izbegnemo manje svesne, manje integrisane manifestacije.

Razumevanje naše natalne karte kroz evoluciono sočivo je kao da imamo korisnički priručnik za sebe. Ona potvrđuje ono što često već znamo duboko u sebi o tome ko smo i šta nam je potrebno da bismo živeli ispunjen i smislen život.
 
Astrologija dođe kao potvrda, ako već tako misliš
Ne, rekoh i da se izbace delovi o astrologiji lepih misli ovde ima. Jer :

Evoluciona astrologija se manje zasniva na ...., a više na skupu filozofskih principa.

Npr
1) razmotriti "evolucione namere naše duše za ovaj specifičan životni vek."

2) Mozak voli da dodeljuje ove oznake. Iskustva koja su bolna ili neprijatna, mozak označava kao loša ili nesrećna; iskustva koja nam se dopadaju, mozak označava suprotno. Ali iz perspektive duše ove oznake nemaju mnogo smisla. Duša želi rast i celovitost, a ne udobnost

3) sve " se smatra svrsishodnim, čak i izazovnim. A „sreća“ zaista nema nikakve veze sa tim.
Sreća podrazumeva element slučajnosti ili haosa koji se ne uklapa u evolucionu astrološku filozofiju.
Naši životi su stalna ko-kreacija sa energijama unutar i oko nas.

4 ) Razumevanje o tome ko smo i šta nam je potrebno da bismo živeli ispunjen i smislen život.
 

Back
Top