Sta je coveka odvojilo od zivotinje?

Jezik ne.

Delfini se sporazumevaju nekim svojim jezikom.

Ali ne znaju da bace kamen.

Zato nisu postali ljudi.

- - - - - - - - - -

Postoje mnoge inteligentne zivotinje, pa nista ne bacaju.

taj rad bracala samo cova zna da baci kamen

2012224144939.jpg

i jos ponesto zna da baci:per:
ng30.jpg

napredna iskrena covekolika rasa ja se sav raspilavim kada pomislim o njoj:)

I zivotinje razmisljaju unapred.

Mom cuki je sve jasno unapred kada vidi da dolazim sa sibom.

Zasto o zasto ne moze da se razlikuje inteligencija/svest od prostog instinkta...? Nek neko uper i noz/pistolj u tebe i da ZNAS da ga nece upotrebiti-osteices se neprijatno...Vse nesvesno nego svesno...Isto kao sto te neke price zivotinje ovo, zivotinje ono-zivotinje mnoge stvari koje nama lice na inteligenciju rade jer im je upisano u genetski kod...Od svih zivotinja koje su ovde naveli jedine koje jesu inteligentne tj imaju bar neke predispozicije za to su-Delfin, simpanza...i odredjene vrste majmuna....Sve ostalo LICI na inteligenciju ali nije...

- - - - - - - - - -

A oni papagaji sto znaju da govore, pa cak znaju i francuski, a to im nije maternji jezik?;)

Da ali papagaj ne smislja sam reci nego ih samo ponavlja-znaci bnemna svesnog dela mozga, onog kreativnog, koji zamislja...To je kljucna stvar IMAGINACIJA-nema zivotinje koja moza da zamislja...Zato zivotinje ne prave planove...kao ljudi...

jel si ozbiljna?
Papagaji imitiraju zvuke, ne nauče oni jezik zapravo Rayela.
Уствари науче, тј разумеју... барем неки.
Нпр знају значење речи разног воћа, знају израз и значење речи глад и то повезују.
Траже нпр јабуке, орахе, банане, воду, чак посластице као сладолед, траже друштво људи итд.
Кеа папагаји с Новог Зеланда се сматрају најинтелигентнијим, знају и разумеју по више стотина речи, живе 80-100 година и сматра се да у одраслом добу имају еквивалент интелигенције детета од три године, после њих неке врсте ара папагаја.

Jezik ne.

Delfini se sporazumevaju nekim svojim jezikom.

Ali ne znaju da bace kamen.

Zato nisu postali ljudi.

- - - - - - - - - -

Postoje mnoge inteligentne zivotinje, pa nista ne bacaju.
Делфини и неке врсте китова као главата уљешура и кит убица(он је у ствари из рода делфина јер има зубе, док прави китови немају зубе већ рожнате плоче) веома су интелигентни и имају језик споразумевања и знају да га врло софистицирано употребљавају.
Нпр јато главатих уљешура је сестринство бака, мајки и кћери с младунцима, док су мужјаци усамљеници, али су увек негде у близини... не би ли им се ,,посрећило".
Уколико женке региструју приближавање групе китова убица одмах зову све блиске мужјаке да им помогну у одбрани младих.
Иначе анатомија делфина их онемогућава да бацају камење, а и велика густина воде не дозвољава да се камен баци иоле даље.
Узгред због својих физикалних особина вода онемогућава развој технологије(ватра, металургија, ел. струја итд) тако да све и да имају чиме да вурају камење делфини не би развили цивилизацију.

Poslednja izmena:
Zivotinje su mnogo postenije, iskrenije, prirodnije i normalnije od coveka.
Zivotjnje ne kradu, ne pretvaraju se, nikoga ne siluju, kod zivotinja nema pedofilije, zna se red u smislu da jedes kad si gladan, da yebes
da bi stvarao potomstvo, da ne ubijas zbog perverznog zadovoljstva u ubijanju , nego ubijas samo kada si gladan.
Gresis, zivotinje zavisno od vrste kradu, siluju i ima pedofilije (kod macaka npr.) copori raznih grabljivica neretko ubijaju druge zivotinje na koje nalete kao vid drustvene aktivnosti... Najveca razlika izmedju ljudi i zivotinja je ta sto su ljudi u stanju da kriticki gledaju na svoje postupke a zivotinje to rade manje vise nesvesno i ljudi to rade cesce jer su sitiji i dokoniji od divljih zivotinja.

Уствари науче, тј разумеју... барем неки.
Нпр знају значење речи разног воћа, знају израз и значење речи глад и то повезују.
Траже нпр јабуке, орахе, банане, воду, чак посластице као сладолед, траже друштво људи итд.
Кеа папагаји с Новог Зеланда се сматрају најинтелигентнијим, знају и разумеју по више стотина речи, живе 80-100 година и сматра се да у одраслом добу имају еквивалент интелигенције детета од три године, после њих неке врсте ара папагаја.

Nevezano za temu, a o papagajima....

U celoj amazoniji je brojan amazonski papagaj - zelen sa zutom tackom na glavi. On moze da nauci mnogo da govori.

Jednoga dana sam otisao i jedno malo selo na Orinoku da pecam sa sinom...

Zakupimo jednu malu dvorisnu sobicu u jednoj trgovini (jedino oni tamo izdaju sobice za retke turiste, nema hotela) i legnemo da se odmorimo od puta....

Kad ono, cujem neko peva neku pesmicu lepo i jasno...

Izadjem da vidim ko je - nama nikog!

Pesma se prekine.

Taman sam legao - kad ono opet...

To se ponovilo jedno tri puta i onda ja kazem sinu da odskrine vrata i vidi ko peva...

A on mi na moje zaprepastenje kaze: "Peva papagaj!"

Nemoguce, papagaj zna da govori, ali da peva.....

Pridjem vratima i vidim jednog amazonskog papagaja, velicine goluba, kako peva!

Peva divnim zenskim glasom celu pesmu, od pocetka do kraja!

Pusten u dvoristu, leti po drvecu, nece nigde da ode, nego - peva!

To nikada ne mogu zaboraviti.

Nisam do tada nigde ni cuo ni video da to papagaji mogu!

Back