Šta je brak ?

Очигледно да овде лична искуства прилично одређују мишљења, која су врло шарена и индивидуална. Већ 16 година волим своју жену баш ко и ономад. Ништа се није променило. Осим љубави, нисам имао ни један други интерес да се оженим. ОД како смо се венчали наш се однос непрекидно мења и сазрева и то у најпозитивинијем правцу. После венчања, чак смо се и у општини регистровали, мада је то сасвим друга тема и друга ствар. Ја нисам у стању да увидим интререс моје жене да буде самном, осим љубави. Исто важи и за мене. Осим љубави, немам ни један интерес да будем у браку. Нисам сигуран о каквим се то заветима ради. Нити сам ја давао икакве завете, нити су тоо радили моји родитељи. Знам за Косовски завет. Знам и за светосавски завет. А видео сам у неколико шунд америчких филмова, како они тамо дају некакаве завете пред браак. Ал ми је потпуно ненормално, примитивно, приглупо и идотски да то неко ради овде.

Brak bi trebalo da bude ako mene pitate;)zajednica dvoje ljudi razlicitog pola nastala iz obostrane ljubavi,pozrtvovanja,paznje,neznosti,tolerancije i privrzenosti.Mesto za zajednicko resavanje problema,gajenje dece,oaza porodice i skloniste od spoljnih nedaca.Nazalost,retki su primeri u praksi koji ovako funkcionisu jer su odsustvo morala,poremecaj sistema vrednostim,ekonomski statusi,licni interesi i mnogo toga jos ozbiljno poremetili brak kao nesto najlepse sto moze da se desi osobama koje se vole.

- - - - - - - - - -

Очигледно да овде лична искуства прилично одређују мишљења, која су врло шарена и индивидуална. Већ 16 година волим своју жену баш ко и ономад. Ништа се није променило. Осим љубави, нисам имао ни један други интерес да се оженим. ОД како смо се венчали наш се однос непрекидно мења и сазрева и то у најпозитивинијем правцу. После венчања, чак смо се и у општини регистровали, мада је то сасвим друга тема и друга ствар. Ја нисам у стању да увидим интререс моје жене да буде самном, осим љубави. Исто важи и за мене. Осим љубави, немам ни један интерес да будем у браку. Нисам сигуран о каквим се то заветима ради. Нити сам ја давао икакве завете, нити су тоо радили моји родитељи. Знам за Косовски завет. Знам и за светосавски завет. А видео сам у неколико шунд америчких филмова, како они тамо дају некакаве завете пред браак. Ал ми је потпуно ненормално, примитивно, приглупо и идотски да то неко ради овде.

Divno je u danasnje vreme procitati ovakve reci jednog muskarca.Cestitam!:ok:

Tebi niko nije rekao sta treba da mislis, sve dok ti je lepo uzivaj. Poznavao sam vise njih koji su slicno mislili i obozavali zenu, cak i kada je godinama zivela sa drugim u vanbracnoj zajednici i imala s njim dete. Nego, nije vise bio u braku i to mu nije smetalo. Drugo, sve vreme branis svoje misljenje, mozda bi bio ubedljiviji da pustis da i zena napise neki post ovde.
Trece, da ti nisi zenu, mozda, vezao u podrum, pa si siguran sta ona misli?
I na kraju, ako zelis polemiku na nivou "moje iskustvo i ja najbolje znam" lepo bi bilo da pocnes od pocetka svog iskustva.

Tebi niko nije rekao sta treba da mislis, sve dok ti je lepo uzivaj. Poznavao sam vise njih koji su slicno mislili i obozavali zenu, cak i kada je godinama zivela sa drugim u vanbracnoj zajednici i imala s njim dete. Nego, nije vise bio u braku i to mu nije smetalo. Drugo, sve vreme branis svoje misljenje, mozda bi bio ubedljiviji da pustis da i zena napise neki post ovde.
Trece, da ti nisi zenu, mozda, vezao u podrum, pa si siguran sta ona misli?
I na kraju, ako zelis polemiku na nivou "moje iskustvo i ja najbolje znam" lepo bi bilo da pocnes od pocetka svog iskustva.

Па сви овде говоре из свог искуства, сем неколико оних који заступају своје предрасуде. Некако ми се чини да је искуство валидније од предпоставки и општих места које дају претпарачки медији, или под култура. Нарочито у овој епохи обезљуђивања људи. Наравно да моја жена не пише по форумима. Ја имам вишак времена а и воље за такве ствари. Она не. ОНа то сматра за губљење времемна, а мене забавља. ж

Brak je ugovor muskarca i zene po kome se ona obavezuje da mu dozivotno iznajmljuje svoju vaginu u zamenu za njegov dozivotni rad.
Sitnim slovima naravno pise da nema mesta zameni u koliko ti se doticna ogadi nakon godinu, dve konzumacije a da raskid ugovora vuce pola tvog imetka njoj.

Back