Šta je bolje?

E to se ne zna, sve zavisi s kim, od osobe do osobe, kakav stav imate....

Lepo je ostati neudata i neoženjen zbog slobode, ali još je lepše kada u starosti imaš s kim da pričaš. ;)

Sve umereno.

Poslednja izmena:
Па срећно удана/ожењен, наравно.

Možda je to "mačka u džaku". Treba mnogo truda, mentalne snage i odricanja da se održi brak na nekom zavidnom nivou... Ja se lično divim parovima koji su u poznoj starosti i vole se isto kao i pre 50 godina!
Mnogi današnji brakovi su, nažalost, iz interesa...

Možda je to "mačka u džaku". Treba mnogo truda, mentalne snage i odricanja da se održi brak na nekom zavidnom nivou... Ja se lično divim parovima koji su u poznoj starosti i vole se isto kao i pre 50 godina!

Такође. Не догађају се такви бракови често.

kao i za sve u zivotu pa i da je ko zna kakva patnja bolje je proci kroz brak nego se ceo zivot pitati sbbkbb

Vidiš, danas omladina drugačije vrednuje ljubav i život od onih starih, zbog TV i holivudskih filmova previše zamišljaju ili umišljaju pa pukne kako bilo!

I ovako mladi ne slušaju savete starijih.

Можда јер људи млади улазе у све то, прво што чујем од старијих је да треба проживети па тек онда венчати се.

Današnji "klinci" žive sa roditeljima do 38. godine života ili, ako se i venčaju, to rade iz interesa. Devojka mora biti "top riba" da bi se udala, a tip mora biti prilično imućan (sa stanom, kolima i kešom), da bi se oženio...

Polako, ti 'klinci' žive sa roditeljima je takva teška ekonomska situacija, plata 100e, nismo na zapadu pa da mašemo pare u vazduh, kod nas se kaže ''kad nema para ljubav izlazi iz prozora'' da bi nekako opstali.To što su devojke sponzoruše je u malom broju a svi vole da to preuveličavaju, jer ja ne znam nijednu sponzorušu i sve još žive sa roditeljima. Isto i ne znam neke dečke da su imućni, jako retko A da ih ima, devojke nisu baš zainteresovane. Ovo pričam za Niš.

Znam za BG, sve se izokrenulo naopako i bila sam u NS, gle čuda, svi su nekako 'na visini' i bolji su materijalno od BG. Ali zato nemaju topline i srca.

Poslednja izmena:
Bolje sam nego nesrecno ozenjen. Ali ako mogu da budem srecno ozenjen, i da me pritom niko ne koci, ne ogranicava i sl., sto da ne.

Kako nesrećno oženjen.Čovek se u 95 % ženi srećno a kasnije uvidi da je grdno pogrešio .Pa iz razočarenja prvog braka ženi se pose samo 5-6 godina ponovo jer misli ova je sada prava.Kad vidi da i ona nije prava e tada mu već dođe iz dupeta u glavu i ženi se srećno -materijalno da ostatak provede malo mirnije.Novac ne čini srećnim ali puno deluje umirujuće..

Čovek se u 95 % ženi srećno a kasnije uvidi da je grdno pogrešio .Pa iz razočarenja prvog braka ženi se pose samo 5-6 godina ponovo jer misli ova je sada prava.Kad vidi da i ona nije prava e tada mu već dođe iz dupeta u glavu..

Poznajem jednog lika (inače dileja, bio mi je šef...), on se tri puta ženio. Prva žena mu je bila najbolja, druga lošija, a treća najgora...

Polako, ti 'klinci' žive sa roditeljima je takva teška ekonomska situacija, plata 100e, nismo na zapadu pa da mašemo pare u vazduh, kod nas se kaže ''kad nema para ljubav izlazi iz prozora'' da bi nekako opstali. Ali zato nemaju topline i srca.

U pravu si Miss, tako nam je nažalost... bez para, ništa nemaš. A pogotovo da nema više topline i srca.

Današnji "klinci" žive sa roditeljima do 38. godine života ili, ako se i venčaju, to rade iz interesa. Devojka mora biti "top riba" da bi se udala, a tip mora biti prilično imućan (sa stanom, kolima i kešom), da bi se oženio...
kriterijumi se spustaju jer su svi otisli u 3 lepe..sto opet ne znaci da postoji kvalitetno sam..ne u smislu ljubavi tako da svako glumi ko kaze da mu je samom ok

Poznajem jednog lika (inače dileja, bio mi je šef...), on se tri puta ženio. Prva žena mu je bila najbolja, druga lošija, a treća najgora...

Zato što je budala i ne zna da ceni i ugodi ženu. Nemoj ovako da širiš priču da drugi se zgroze a inače ko ulazi u drugi ili treći brak može da bude bolje jer je naučio nešto novo. ;)

Poslednja izmena:
Nemoj ovako da širiš priču da drugi se zgroze a inače ko ulazi u drugi ili treći brak može da bude bolje jer je naučio nešto novo. ;)

Nisam hteo da se neko "zgrozi" od drugog ili trećeg braka. Samo sam hteo reći da, ako ide "loše", neka se malo bolje sagleda situacija i da nije sve tako crno. A ako baš ne ide, ne treba lupati glavom o zid...
A kao što kaže georgejune, da svaki samac koji kaže da mu je dobro - laže.

Svakom bih dao savet ako ne ide da ne pokušava da spasava propast bolje pre nego kasnije.Što pre uvidiš da nešto ne valja pre ćeš naći drugu sreću i biće ti sigurno bolje jer u prvom braku je bilo već loše pa imaš iskustvo .Treba u braku puno,puno da se priča ,razgovara da se sve zajednički radi da se ima poverenja jer samo time se može brak održati.Ćim poćneš da ćutiš već tada ti je brak propao.

drugo je kad se udje u brak pa da li vredi biti u njemu i da li se kao nasla prava osoba..to ce svako zneti pred smrt jer se moze razvesti i sa 60god..ili ostati bez partnera pa potraziti pod stare dane drugog..u svakom slucaju tad se ima za nesto boriti i ziveti..ko je sam zivi kao biljka..pogledajte malo penzionere i porazgovarajte s nekim samcima..koliko im je samo prica potrebna tuzno je

Nisam hteo da se neko "zgrozi" od drugog ili trećeg braka. Samo sam hteo reći da, ako ide "loše", neka se malo bolje sagleda situacija i da nije sve tako crno. A ako baš ne ide, ne treba lupati glavom o zid...
A kao što kaže georgejune, da svaki samac koji kaže da mu je dobro - laže.

Svakom bih dao savet ako ne ide da ne pokušava da spasava propast bolje pre nego kasnije.Što pre uvidiš da nešto ne valja pre ćeš naći drugu sreću i biće ti sigurno bolje jer u prvom braku je bilo već loše pa imaš iskustvo .Treba u braku puno,puno da se priča ,razgovara da se sve zajednički radi da se ima poverenja jer samo time se može brak održati.Ćim poćneš da ćutiš već tada ti je brak propao.

Živeti s nekom ili nekim nije lako, morate da mu ili joj prilagodiš i on/a isto tebe i da oboje se ugađate i lepo se dogovarate, mora neko ponekad u pravu a da drugi malo popusti. Uči se na greškama i najvažnije je videti osmeh na licu voljene osobe zna da je brak uspeo. ;) A ko tera po svome brak osuđen je na propast, ne može drugačije.

Pera, u pravu si, ali ponekad je dobro ćutati i ne treba sve da se kaže da ne bi povredio voljenu osobu ili voljena osoba pogrešno protumači da to nema veze s njom. Ako je u pitanju veliko, veliko poverenje onda ništa ne može da slomi brak.

Poslednja izmena:
I još nešto, osoba koja je u mladosti venčala pa nešto se desi razvod ili tragedija osoba može da nastavi u sledećem braku od onih samaca koji su već zašli u 5 ili 6 deceniju jer su tako navikli na slobodu i teško će da menja način života, pogotovo žene. Žene lako podnose samoću nego muškarci.

Poslednja izmena:

Back