Šta je bitno za uspešnu vezu?

Некритиковање.
Sasvim normalna stvar, mislim kritikovanje, kad ti nesto smeta kazes. Ne mozes ko noj trpati glavu u pesak i ocekivati da veza uspe. Mora postojati otvoren odnos i spremnost na komprise i ustupke.

A brate ako nadjes pedantanu zenj, a ti to nisi, vazds ces slusati sto si ostavio carape na sred sobe, sto ovo sto ono.
A i mi zvocamo isto, to su nele stvari na jednonuvo udje na drugo izadje

Poslednja izmena:
Sasvim normalna stvar, mislim kritikovanje, kad ti nesto smeta kazes. Ne mozes ko noj trpati glavu u pesak i ocekivati da veza uspe. Mora postojati otvoren odnos i spremnost na komprise i ustupke.

A brate ako nadjes pedantanu zenj, a ti to nisi, vazds ces slusati sto si ostavio carape na sred sobe, sto ovo sto ono.
A i mi zvocamo isto, to su nele stvari na jednonuvo udje na drugo izadje
Зависи на какав начин. Јако добро правим разлику између добронамерне критике и "критике" која има за циљ понижавање, то се примети у начину на који се изражава критика, чим се неко дерња и у фазону је "глуп си" то није критика него понижавање. Ја кад нешто неком треба да кажем гледам да будем пажљив да не увредим, почињем полако типа "извини.." или чак ништа и не говорим, па зашто бих ја трпео нечије драње.

Kao prvo ljudi su različiti, kao drugo veze su različite kao treće ne postoje šabloni za dobru vezu.
A onda, osnova svake dobre veze je da se ne gasi radost koju osećaš što je taj neko s tobom, ni u uslovima koji su teški.
Sve nabroano u uvodu ništa ne znači, ako te osoba ne raduje i ne iznenadjuje, ne mora da te pomera, ali mora da te menja znači da stalno postoji interakcija koja održava plamen.

Back