mario80
Stara legenda
- Poruka
- 80.586
Kod tih ruskih vozila i debelog minusa ključni je zazor i luft (ona klaparanja silna) kod paljenja.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nemas pojma o cemu pricas, a i ni mi iskreno.Kod tih ruskih vozila i debelog minusa ključni je zazor i luft (ona klaparanja silna) kod paljenja.
Koliko si ih rasklopio? Sastavio sigurno nisi... Koja im je razlika izmedju dve specijale u milimetrima?Probaj da rasklopiš neki njihov motor pa će ti sve biti jasnije i imaćeš pojma. Zbog tih zazora je i potrošnja veća i vek trajanja kraći ali pale na debelim minusima.
Eh, pa sad baš da ne gase, ne znam kako misliš da neko ostavi auto pred zgradom sa upaljenim motorom?Пусти руске минусе, они тамо ни не гасе моторе по целу зиму, бензин је џабе итд.
Код нас је најбитнији добар акумулатор, добри каблови, тх жице около и да све све около добро притегнуто и без рђе.
Da, ili rade po celu noc ili imaju alarme koji na svaki sat upale auto na 15 minuta.Eh, pa sad baš da ne gase, ne znam kako misliš da neko ostavi auto pred zgradom sa upaljenim motorom?
U sibiru i lože vatricu ispod motora celu noć hehe ali to je baš ekstremna varijanta ako izađeš da popušiš cigaru bez kape vratiš se bez ušijuПусти руске минусе, они тамо ни не гасе моторе по целу зиму, бензин је џабе итд.
Код нас је најбитнији добар акумулатор, добри каблови, тх жице около и да све све около добро притегнуто и без рђе.
Kazem ti, rade celu noc u mestu...I dan i noc. Mi smo Nivu drzali upaljenu i danju kad je ispod -30...Vidiš, to nisam znao. Pa kako su palili nekad dok nije bilo tih alarma?
Гледао сам неке клипове, мрзи ме сад да тражим остави човек ауто да ради у гаражи пар дана по тешком минусу, кад му затреба само седне и вози.Eh, pa sad baš da ne gase, ne znam kako misliš da neko ostavi auto pred zgradom sa upaljenim motorom?
Koji milimetri crni hahaha prosečan ladin motor može da pređe maksimum 120.000 kmKoliko si ih rasklopio? Sastavio sigurno nisi... Koja im je razlika izmedju dve specijale u milimetrima?
Ranije su i ugradjivali grejace na 220V i ukljucivali da odrzi temperaturu da se ne smrzne.Vidiš, to nisam znao. Pa kako su palili nekad dok nije bilo tih alarma? Nemoguće da su svi držali upaljene one stare Lade i ostalo.
Znaci ne znas, i nikad nisi rasklapao te motore.Koji milimetri crni hahaha prosečan ladin motor može da pređe maksimum 120.000 km
To su radili i kod nas na dizelima kada je motor lošiji, mercedes 123 je imao dva mesta za akumulator, fabrički.Ranije su i ugradjivali grejace na 220V i ukljucivali da odrzi temperaturu da se ne smrzne.
Vidiš da dramatizujem dodatno šta ako se noga smrzne?Нема потребе да избацујеш у лер кад си већ притиснуо квачило.
Аку ако држиш неприкаченог на кола, он се празни сам од себе, ако прикачиш два паралелно повећао си капацитет, неће моћи алтернатор да га напуни.To su radili i kod nas na dizelima kada je motor lošiji, mercedes 123 je imao dva mesta za akumulator, fabrički.
Otprilike se računa da je na minus 20 kapacitet akumulatora samo 40% od onog koji je na plus 20. A minus dvadeset je bivalo i ovde, i to ne samo na nekim bog zna kakvim planinčinama. Ja sam recimo u Zaječaru doživeo minus 28.Aku se tokom debelog minusa prazni sam od sebe i najbolje ga je držati u garaži ili nekom provetrenom prostoru sa temp oko 10 stepeni dalje od izvora toplote. Garaža ili podrum su najbolji za to nikako grejani stanovi i kuće.
Na debelom minusu i najmanja sijalica od 3 vata izvuče ceo aku.
Ovo sto je Mario rekao za farove je provereno na -45 licnim iskustvom.... Inace cim okrenes kljuc prazan akumulator. Farovi pobude struju, sacekas 2-3-5 minuta i palis. I Nivu sam izbacvao reduktor na nulu a menjacem menjao brzine bez opterecenja da se ulje ugreje malo, desilo mi se da sam jedva krenuo sa mesta, ulje u diferencijalima se zgusnulo kao med. Prva ponizena i polako 100ak metara da se ulje razbije. Nije pomagalo ni kada smo sipali ATF 20-30%, svejedno se zgusneOtprilike se računa da je na minus 20 kapacitet akumulatora samo 40% od onog koji je na plus 20. A minus dvadeset je bivalo i ovde, i to ne samo na nekim bog zna kakvim planinčinama. Ja sam recimo u Zaječaru doživeo minus 28.