Šta danas nisam mogao da shvatim ?

gost 346714

Veoma poznat
Poruka
14.726
Šta to niste mogli da shvatite, ili šta vam je to bilo nejasno. Možda ima i pravih psihologa koji mogu da vam odgovore na te zagonetke-tj pitanja

Standarno-kad otvorim novu temu-krenuću ja prvi

1. Upoznao sam na nekom kursu iz Preduzetnišva jednu Anitu
2. Anita je mnogo debela (deblja od mene :D ) i mala a radi kao psiholog
3. Kako je to moguće ???? Kako je moguće da ljudima daje savete neko ko je mali i debeo ? Zar njoj netreba neko da da savet da i kao žensko i kao neko ko se bavi ozbiljnim poslom kao što je taj, treba pristojno da izgleda ???

Šta to niste mogli da shvatite, ili šta vam je to bilo nejasno. Možda ima i pravih psihologa koji mogu da vam odgovore na te zagonetke-tj pitanja

3. Kako je to moguće ???? Kako je moguće da ljudima daje savete neko ko je mali i debeo ? Zar njoj netreba neko da da savet da i kao žensko i kao neko ko se bavi ozbiljnim poslom kao što je taj, treba pristojno da izgleda ???

Kakve sad veze ima da li je mala i debela?! Njen posao nije da bude manekenka, nego psiholog - da sluša ljude i pokuša da im pomogne.

Šta nisam mogla da shvatim, hmm....
Zašto me profesor geografije toliko prezire?
Zašto ne mogu ništa da radim ako nemam emocije prema tome, ako to ne volim?
Zašto svaki dan postavljamo neko pitanje sa: Zašto?

malo je pravih i dobrih psihologa

I dalje mi nije jasno zašto mislite da, ako nije vitka, nije dobar psiholog?!

ne mora da je menakenka ali debljina moze znaciti da nije svesna dovoljno sebe

a kako onda i drugih

- - - - - - - - - -

kako kada bi isla kod kozmetricarke kojoj je zapusteno lice?

- - - - - - - - - -

ili kod frizerke koja nema frizuru

- - - - - - - - - -

Jedan psiholog ce reci da je sve bitno pa i to kako neko izgleda...
Piatal sam jednog psihologa sta gleda kad mu neko dodje
on je rekao sve
naprimer zena dal je nasminkana kakvi su joj nokti kosa
drzanje sve

ne mora da je menakenka ali debljina moze znaciti da nije svesna dovoljno sebe

a kako onda i drugih

- - - - - - - - - -

kako kada bi isla kod kozmetricarke kojoj je zapusteno lice?

- - - - - - - - - -

ili kod frizerke koja nema frizuru

- - - - - - - - - -

Jedan psiholog ce reci da je sve bitno pa i to kako neko izgleda...
Piatal sam jednog psihologa sta gleda kad mu neko dodje
on je rekao sve
naprimer zena dal je nasminkana kakvi su joj nokti kosa
drzanje sve

Možda si ipak u pravu.

Ariana je u pravu.Pitam se i sama cesto, kako mogu da verujem recimo Nadi Macuri,o tome kako treba da vodimo zdrav zivot,
kad je ona primer nezdrave ishrane,jer ne moze da sedne u fotelju...ili ona sto reklamira ervamatin,za rast kose,a njoj kosica
slabacka kao paperje..takvih primera je jako mnogo.Odem i sveti vid da operisem oci,kad tamo svaki drugi lekar ili sestra nose naocare..
Pa sto se nisu operisali,kad je tako uspesno...a nije!!!!

Ariana je u pravu.Pitam se i sama cesto, kako mogu da verujem recimo Nadi Macuri,o tome kako treba da vodimo zdrav zivot,
kad je ona primer nezdrave ishrane,jer ne moze da sedne u fotelju...ili ona sto reklamira ervamatin,za rast kose,a njoj kosica
slabacka kao paperje..takvih primera je jako mnogo.Odem i sveti vid da operisem oci,kad tamo svaki drugi lekar ili sestra nose naocare..
Pa sto se nisu operisali,kad je tako uspesno...a nije!!!!

To nam sve govori.

- - - - - - - - - -

A što je najgore, većina ljudi koja reklamira zdrav život, upravo radi obratno.

2. Anita je mnogo debela (deblja od mene
clip_image001.gif
) i mala a radi kao psiholog

Prvo - taj kurs iz preduzetnistva ti je cist promasaj. Ako mislis da ces da budes preduzetnik samo zato sto si u par sati slusao nesto gde je neko doso da namlati pare za mlacenje prazne slame, sto i jeste dobro preduzetnistvo a to ne ume i moze svako a poenta drzaoca kursa i jeste u tome a ne u onome sto lazu, onda planiraj bankrot ili zatvaranje preduzeca. Drugo, jel taj psiholog doso da posmatra posetioce kursa, da posetioci kursa posmatraju nju psihologa ili taj psiholog skuplja materijal za svoju disertaciju posmatrajuci svu tu besmislicu na gomili? Ovo je samo dopuna glavnog sto u sustini nije ni bitno osim za mene koja je u ovaj problem zasla malo dublje. Posto s i ti debeo, onda bi mogao i ti da se bavis psihologijom kad vec procenjujes druge strucnjake. Dimenzionalnost tela je inace veoma bitan faktor za kolicinu mozga koji neko ima, nacin zivota koji vodi, ljudsku dobrotu i sposobnosti, i to tvrde samo oni koji ocigledno nemaju dovoljno umnosti da ljude treba procenjivati ne na osnovu skoljke nego na osnovu biserja unutra. Zato takvi ribari nikad ne ulove ni vredne skoljke, niti zlatne ribice.

Реално лекари пију ко смукови, хирурзи посебно много, а и џаме више од уобичајеног просека.
А не би требало.
Realno advokati su pored politicara najveci lazovi i prevaranti i uz rame sa onima za koje posluju, a ne bi trebalo da su sa pogresne strane resetaka.

Kako ljudi mogu da teze nemoralnosti... i budu srecni u tome
clip_image002.gif

Kao da je njihov cilj - da budu nemoralni ~~~
Sreca je rastegljiva koliko i moralnost.

Pa to sto je neko nesrecan, ne znaci da ne moze da pomogne drugom da smanji svoju nesrecu.

Meni danas nisam mogao da shvatim kako je Cuckovic mogao da napravi dil sa SNS-om, sa sve onim ogavnim dupeuvlakacem Vucicevicem koji ga je intervjuisao.
Svaka hijena svom stadu.

Kakve sad veze ima da li je mala i debela?! Njen posao nije da bude manekenka, nego psiholog - da sluša ljude i pokuša da im pomogne.

Šta nisam mogla da shvatim, hmm....
Zašto me profesor geografije toliko prezire?
Zašto ne mogu ništa da radim ako nemam emocije prema tome, ako to ne volim?
Zašto svaki dan postavljamo neko pitanje sa: Zašto?
Za prvi deo giv ju fajv.
Ne prezire te professor, nego mu ide na zivce sto ne ucis dovoljno, sto te ne zanima ono sto je predavao.
Sve je dobro dok ne mrzis to sto radis. Ako si ravnodusna onda promeni predmet svog rada.
Zato sto je to dobro. Kad prestanes da zastujes, onda si umrla.

naci vaske ti si mesina mlohava a anita je mlohavija ? ?
clip_image003.gif

kakkoo je moguce da jednu ameriku vodi crnac shmrtzzz
clip_image003.gif
Dosli i njima crni dani.

Ne prezire te professor, nego mu ide na zivce sto ne ucis dovoljno, sto te ne zanima ono sto je predavao.
Sve je dobro dok ne mrzis to sto radis. Ako si ravnodusna onda promeni predmet svog rada.

Zapravo učim redovno njegov predmet i znam. Čak sam pre išla i na takmičenje. Možda zvuči glupo i tupo kad ovako kažem, ali on je jedan tip profesora koji je nezadovoljan svojim životom i ima komplekse, a onda se istresa na pojedinim učenicima na koje se namerači i oni koliko god znali - stradaju i nikad ne dobiju ono što zaslužuju.

Prvo - taj kurs iz preduzetnistva ti je cist promasaj. Ako mislis da ces da budes preduzetnik samo zato sto si u par sati slusao nesto gde je neko doso da namlati pare za mlacenje prazne slame, sto i jeste dobro preduzetnistvo a to ne ume i moze svako a poenta drzaoca kursa i jeste u tome a ne u onome sto lazu, onda planiraj bankrot ili zatvaranje preduzeca. Drugo, jel taj psiholog doso da posmatra posetioce kursa, da posetioci kursa posmatraju nju psihologa ili taj psiholog skuplja materijal za svoju disertaciju posmatrajuci svu tu besmislicu na gomili? Ovo je samo dopuna glavnog sto u sustini nije ni bitno osim za mene koja je u ovaj problem zasla malo dublje. Posto s i ti debeo, onda bi mogao i ti da se bavis psihologijom kad vec procenjujes druge strucnjake. Dimenzionalnost tela je inace veoma bitan faktor za kolicinu mozga koji neko ima, nacin zivota koji vodi, ljudsku dobrotu i sposobnosti, i to tvrde samo oni koji ocigledno nemaju dovoljno umnosti da ljude treba procenjivati ne na osnovu skoljke nego na osnovu biserja unutra. Zato takvi ribari nikad ne ulove ni vredne skoljke, niti zlatne ribice.

Realno advokati su pored politicara najveci lazovi i prevaranti i uz rame sa onima za koje posluju, a ne bi trebalo da su sa pogresne strane resetaka.

Sreca je rastegljiva koliko i moralnost.

Svaka hijena svom stadu.

Za prvi deo giv ju fajv.

Dosli i njima crni dani.

Taj Kurs iz Preduzetništva je glupost. Najveći deo vremena sam provodio igrajući menadžera na mobilnom, ili gledajući mreže koje retko gledam (twitter, instagram, badoo). To je kao i svi kursevi preko Nacionalne službe za zapošljavanje imalo smisla da kad odeš na razgovor za posao, da ispadne da si nešto radio-da se nisi dosadjivao po ceo tražeći po internetu posao

Ima ih, samo ih treba pronaći. Sećam se još u osnovnoj ili srednjoj kad su nas vodili na neke redovne lekarske pregleda, da su to bile lepe žene

Mislim da Anita kao i svaka osoba koja se bavi tim poslom-mora da izgleda pristojno. Nemora biti lepotica, poput nekih voditeljki na Rts-u :D Ali mislim da mora da izgleda pristojno

Poslednja izmena:

1. Samo ocajan i buduci neuspesan covek ide na NSZ kurs iz Preduzetnišva.
2. Psiholog ne daje savete, nego te navodi da glasno izgovoris nesto cega se plasis i da od drugoga cujes, kamoli da sam izgovoris.
3. Kada budes cuo svoj glas kako to izgovara, znaces da je kamen sa tvog srca kod Anite. To kamenje je moguci uzrok debljine.

a sta je psiholog drugo do skretnicar na raskrsnici, servis. posalje te kod psihoterapeuta ili psihijatra...odslusa te i to je to. psihologija sama je jako suvoparno stivo, ako se ne studira, uci nesto dalje osim toga.
neka vrsta rve pomoci, kao i lekar opste prakse, sve vise i vise.

psihijatar odnosno neurolog je vec nesto drugo.

- - - - - - - - - -

*prve pomoci

evo ja ovo danas ne mogu da shvatim:)))))

zar nikad nisi upoznao ljude koji imaju takav metabolizam, da su debeli "ni od cega", a onda ima i onih koji vole da su debeljuskasti, sta ako je psiholog?
kao da su svi psiholozi i srecni ljudi?
imam prijateljicu austrijanku koja studira psihoterapiju, da bi mogla da "radi sa ljudima", jer je samo zavrsila master psihologije, sto joj je samo osnovni studij za sve druge psihoterapije.

ili, zasto su pedagozi najgori roditelji?
zasto su lekari na crnoj listi stresnih zanimanja na prvom mestu(zajedno sa uciteljima) ?

jedna od najnesrecnijih zena koje sam upoznala je dr. psihologije. iako je gledano sa strane izuzetno uspesna.
psihoterapeuti su vec vispreniji da ugode sebi. maheri zivota sto se tice.
i da ne nabrajam dalje

1. Samo ocajan i buduci neuspesan covek ide na NSZ kurs iz Preduzetnišva.
2. Psiholog ne daje savete, nego te navodi da glasno izgovoris nesto cega se plasis i da od drugoga cujes, kamoli da sam izgovoris.
3. Kada budes cuo svoj glas kako to izgovara, znaces da je kamen sa tvog srca kod Anite. To kamenje je moguci uzrok debljine.

Ja evo danas nemogu da shvatim tebe zbog tog svog prvog mišljenja.

Ja sam na kurseve išao jer se vodi da nešto radim. Kad pričam na razgovorima na posao-pričam kako sam išao na jedan, na drugi, treći kurs-a ne sedio kod kuće-gledao svaki dan kompijuter i tv. Kao što sam sam rekao, kurs je bilo teško dosadjivanje-ali ti makar piše u biografiji da si ga odslušo i da imaš i to završeno.

Što se Anite tiče-ostajm pri svom, tj da ako si psiholog moraš pristojno i da izgledaš, jer ja kad bi npr otišao kod nje kao psihologa-prvo što bi primetio je "Iju pogledaj se na šta ličiš, deblja si od mene, a ti treba da mi daješ neke savete "

Ja sam na kurseve išao jer se vodi da nešto radim. Kad pričam na razgovorima na posao-pričam kako sam išao na jedan, na drugi, treći kurs-a ne sedio kod kuće-gledao svaki dan kompijuter i tv. Kao što sam sam rekao, kurs je bilo teško dosadjivanje-ali ti makar piše u biografiji da si ga odslušo i da imaš i to završeno.

Što se Anite tiče-ostajm pri svom, tj da ako si psiholog moraš pristojno i da izgledaš, jer ja kad bi npr otišao kod nje kao psihologa-prvo što bi primetio je "Iju pogledaj se na šta ličiš, deblja si od mene, a ti treba da mi daješ neke savete "

Ja ne mogu da shvatim tvoju poslednju rečenicu.
Ajd da je zubar sa kvarnim zubima pa da i razumem ... Ili da Rosie O'Donnell treba da glumi Skarlet u rimejku "Prohujalo s vihorom" ...
Ali zar ne misliš da psiholozi/psihijatri takođe imaju svoje probleme, jer - prosto - nisu ni imuni na njih ni savršeni. To ne znači da nisu sposobni da sagledaju i rešavaju tuđe. Problemi ne moraju biti vidljivi i oličeni u vidu prekomerne težine. Zamisli sad mršavog psihologa: da li bi njemu verovao manje ili više nego debelom? Ili ružnog... Genijalnost, recimo, Stivena Hokinga, nema veze sa njegovim izgledom.
A možda projektuješ sopstveni problem? ;)
Kada prestaneš sebe da gledaš isključivo kao fizičku pojavu, možda ćeš drugačije gledati i druge ljude.

"se vodi" da nesto radis?

Manja je steta da ne slusas nista, nego da slusas pogresne stvari.
Savetujem razgovor sa Anitom ;)

Back