Sta da radim?

ALYA - to sto ona ima je tezak problem...Upala izaziva ciste...Cista se operishe, vadi se i deo jajnika ili ceo...Ostaje na jednom...Onda se cista po pravilu vraca, tj pojavljuje se na drugom (jer su takvi jajnici i to je najcesce genetski), pa opet treba da ide na operaciju...Izvade joj deo drugog ili ceo...Osim sto ne moze imati decu moze da udje rano u menopauzu, sto opet za posledicu moze imati stvaranje mnogih teskih bolesti, kao sto je Alchajmerova, Parkinsonova,...Da ne detaljshem...To se ne moze spreciti jer su to prosto takvi jajnici...Zbog toga te devojke moraju sto pre da radjaju decu...

Pa kako mi znamo da li je ona razgovarala s njim..bio bi djubre..ali zasto mislite da bi je on ostavio da ona ne moze roditi..znam par koji godinama pokusava imati decu i normalno zive u braku..to nisu znali dok nisu probali posle 10ak godina zabavljanja..nije bilo price o razvodu zbog jednog 'krivca'...totalno mi je besmisleno kako svi kazete da ga ostavi..oboje su nezreli.

Nisu svi ljudi isti,u tome je poenta.Nekada ljedi padnu pod uticaj roditelja:hocemo unuce tralalala,sta ce ti zena koja ne moze da ima decu i on popusti, ili stvarno pozeli da ih ima,a mozda i ostane s njom,to niko ne zna.
Ovde se radi o tome da devojka nema jos mnogo vremena,a mladic je nezreo i zeli da malo prozivi - ja ga u potpunosti razumem.Ko je lud da se zeni u 20 kad ne mora

Не мислим да су обоје незрели. Напротив. По постовима и реакцијама (чак и на сурове или небулозне коментаре ствари која јој је болна тачка) она звучи зрелије од многих нас овде.
То што он тренутно нема исте жеље и потребе као она - не значи да је незрео. Управо је зрео по томе што зна шта хоће и има снаге да то јасно каже...а не ко многи који су пристали под притиском девојке или средине да се ожене јер су забрљали неку бебу,а искрено нису то желели - и тиме сјебали и свој живот, и женин и дететов!

И он има право на своје жеље и потребе као и она. Проблем је само што се не подударају тренутно, али то не значи да треба да кривимо или нападамо иког од њих.

Da usvoji dete a moze da ima svoje:roll: to nije isto.
Pitanje je: da zivi sa tim klincem i da ne rodi svoje dete jer mali nije spreman pa da usvaja - mozda on to nece hteti,mozda ce zeleti svoju decu,a ona mu to TADA nece moci dati
Ili da nadje nekog drugog mladica - kojeg ce mozda i vise voleti od ovog - ili manje - ali opet ima svoje dete - a to joj je najveca zelja u zivotu

A jes..."pravi" mladici se nalaze na svakom cosku...i ona ce tek tako za par meseci da se zaljubi, ljubav ce da padne ko grom sa vedra neba..."srodna dusa" te ceka iza ugla..

Pa dobro moguce je....nekima se i to desi....

ALYA - to sto ona ima je tezak problem...Upala izaziva ciste...Cista se operishe, vadi se i deo jajnika ili ceo...Ostaje na jednom...Onda se cista po pravilu vraca, tj pojavljuje se na drugom (jer su takvi jajnici i to je najcesce genetski), pa opet treba da ide na operaciju...Izvade joj deo drugog ili ceo...Osim sto ne moze imati decu moze da udje rano u menopauzu, sto opet za posledicu moze imati stvaranje mnogih teskih bolesti, kao sto je Alchajmerova, Parkinsonova,...Da ne detaljshem...To se ne moze spreciti jer su to prosto takvi jajnici...Zbog toga te devojke moraju sto pre da radjaju decu...

Ma ne moras da detaljises...i ovo je bilo dosta....upucena sam dovoljno da znam sta pisem...uostalom taj problem se cesto dobro regulise sa kontrac.pilulama...sad kakav je njen problem zaista, ne znam niti zelim da ulazim u tu tematiku....
Na osnovu njenih postova stekla sam utisak kao da je podhitno i obavezno da ona odma zatrudni...sad kako ce tako brzo naci nekoga i zaljubiti se i da se tu razvije obostrana ljubav...pa ne znam...
Mislim da ne valja srljati...razumem da ona zeli svoje dete...ali ipak? Zar zeli dete bas po svaku cenu?

Slazem se sa tobom da ne treba nista po svaku cenu...A sto se tice kontraceptivnih pilula - one stite od dobrocudnih tumora, a izazivaju zlocudne...Imaju previseh nezeljenih efekata, pa se mora praviti pauza...U vreme te pauze cista se u vecini slucajeva vrati...

A jes..."pravi" mladici se nalaze na svakom cosku...i ona ce tek tako za par meseci da se zaljubi, ljubav ce da padne ko grom sa vedra neba..."srodna dusa" te ceka iza ugla..

Pa dobro moguce je....nekima se i to desi....

Ako bude sedela kuci i kukala nad svojom sudbinom sigurno nece nikog upoznati8)
ili ostane sa njim i gleda kako za njeno nerodjeno dete kazaljka klizi po satu i bije tika-taka:dash:

Nisu svi ljudi isti,u tome je poenta.Nekada ljedi padnu pod uticaj roditelja:hocemo unuce tralalala,sta ce ti zena koja ne moze da ima decu i on popusti, ili stvarno pozeli da ih ima,a mozda i ostane s njom,to niko ne zna.
Ovde se radi o tome da devojka nema jos mnogo vremena,a mladic je nezreo i zeli da malo prozivi - ja ga u potpunosti razumem.Ko je lud da se zeni u 20 kad ne mora

:ok:Ima i toga..ja kazem samo da navrat nanos zeli dete po svaku cenu..a ocigledno da nisu na to spremni..ni psihicki ni materijalno..ne vidim kako ona moze iz toga izaci srecna..da li ce ih izdrzavati roditelji ako ostane s njim ili ce naci drugog muskarca i opet od njega zavisiti.

Slazem se sa tobom da ne treba nista po svaku cenu...A sto se tice kontraceptivnih pilula - one stite od dobrocudnih tumora, a izazivaju zlocudne...Imaju previseh nezeljenih efekata, pa se mora praviti pauza...U vreme te pauze cista se u vecini slucajeva vrati...

Pa imaju dosta nezeljenih efekata...ali nije svaki organizam isti...mnoge zene koriste pilule bas iz tog razloga....
Kod postavljacice je izgleda problem ozbiljniji...

Pauze nisu pozeljne....sok su za telo...uostalom novije pilule imaju jako nisku dozu hormona, pa samim tim te pauze i nisu potrebne kao nekada kad su se koristile Steridil d i sl pilule..

Ako bude sedela kuci i kukala nad svojom sudbinom sigurno nece nikog upoznati8)
ili ostane sa njim i gleda kako za njeno nerodjeno dete kazaljka klizi po satu i bije tika-taka:dash:

Jao bree...naravno da ce imati vise sanse da upozna nekoga ako izlazi...ali to nije garancija da ce i upoznati nekoga ko ce joj zaista odgovarati i sa kim ce zeleti da ima decu,...i to jos u tako kratkom roku....
Ne znam....ali ne mozes naci nekoga kad ti zelis, na mestu gde si odabrala...itd...valjda to treba spontano da se desi...
Ne znam...pisem iz svog ugla....ne mogu tek tako da se zaljubim...mozda ona moze...

Uostalom nekako i verujem da su neke stvari jednostavno "namenjene"...ili imas srece pa nadjes nekoga sa kim mozes da budes srecan itd...ili bas nemas...ma ne znam....

Opusti se kao prvo.Nemoj da razmisljas o tome kako imas problem sa jajnicima,o cistama,materici i svemu vezano za ciklus,jer od preteranog razmisljanja o svemu tome i da pokusas da zatrudnis,nece ti uspeti.Imam slican problem i isto godina kao i ti,ali sam prestala da se opterecujem svim tim i ciklus mi se popravio.Pusti prirodu da resi problem i menjaj lekara,jer taj i nije bas dokucan,samo ti je usadio pesimizam u glavu.sve se da resiti.Samo se opusti i uzivaj u zivotu,a bebe ce se desiti kad bude vreme za to.

:ok:Ima i toga..ja kazem samo da navrat nanos zeli dete po svaku cenu..a ocigledno da nisu na to spremni..ni psihicki ni materijalno..ne vidim kako ona moze iz toga izaci srecna..da li ce ih izdrzavati roditelji ako ostane s njim ili ce naci drugog muskarca i opet od njega zavisiti.

Шта си ти запео за то материјално? Мислим, јесте и то битна ставка, ал није најбитнија, поготово не у оваквој ситуацији.

Kako nije odgajanje deteta najbitnije..odakle..ko..gde?
Uostalom moje misljenje..nisam od onih..lako cemo..baba deda..dovijanje na sve strane..da je rec o meni ok..ali je dete u pitanju.

Poslednja izmena:
Nema nista ni od materijalnog,ako dvoje ne funkcionisu kao jedno,jer smo svi svesni da je u ovom vremenu ljubav povrsna i da ljudi postaju navika jedni drugima.I to vrlo brzo,nazalost.moramo naci nacin kako da osobe suprotnog pola skapiramo i da ih naucimo da oni ukapiraju nas.Tolerancija,razumevanje i iskrenost treba da nam budu na prvom mestu.

Ja mislim da se pauze moraju praviti...Pilule izazivaju visok pritisak, mucnine, bolove u grudima, mogu izazvati tromb, migrenozne glavobolje - sto su najblazi nezeljeni efekti..A tezi su problemi sa jetrom od kojih je nagori tumor jetre, izazivaju i tumore dojki, materice...Hormoni su hormoni....

Back