Šta čitate?

Ja imam veliku kućnu biblioteku...Sve i svašta...Samo me keva nervira kad da nekome knjigu,pa taj neko ne vrati,a ona ne zapiše kod koga je...Sad mi fali Zločin i kazna...A imam celokupan opus Dostojevskog.

:arrow: Btw,zabrinjavajuć procenat onih koji ne čitaju knjige,prema anketi...Skoro podjednak sa onima koji čitaju klasiku.

Volim da chitam Agatu Kristi.Mislim da je tim sve recheno...Mada ne ogranichavam se.Volim ja od svega da prochitam po neshto
Jedino shto verovatno nikad necu prochitati jesu ljubavni romani.
A listam i enciklopedije svakodnevno:bye:

Poslednja izmena:
Nadrealista mozesh ukratko da napishesh shta se radi u romanu Čarobni Breg makar ono shto si prochitao...?

Pokušaću.Radnja je smeštena u austrijski sanatorijum u Davosu,nekoliko godina pre Prvog svetskog rata.Mladi student Hans Kastorp,prilično nedefinisane političke afirmacije odlazi tamo da poseti svog rođaka Joahima i ostaje dosta duže nego što je zamišljao...Tu on razvija neki svoj pogled na vreme,pogotovo u sanatorijumu (Brzo i polako,kako god hoćeš - ono uopšte ne prolazi,velim ti,to uopšte nije vreme,a to nije ni život...) ,upoznaje mnoštvo zanimljivih tipova ljudi,predstavnika i zagovornika različitih mišljenja i ideologija,poput Setembrinija i Nafte.Čarobni breg je oličenje predratne Evrope - rastrzane i bolesne.

Hemingvej je car.....idem sad da zavrišim onu jadnu knjigu po mislim peti put...sutra je definitivno vraćam u biblioteku....da je pravde na ovome svetu već bi mi ukinuli članstvo....

Poslednja izmena:

Back