Šta čitate?

:lol:
Vidiš da te sprdam
ja sam na jednoj strani klackalice, a pošto sam teži, ti visiš čekajući da ustanem. No, ja težim ka skoku ;)

Nije loš Hemingvej, ali previše on žvaće iste teme. Mada, rekao bih da ga vredi čitati samo tokom leta. Nekako, baš je savršeno za njega to užeglo sunce, hladno pivo i potpuno odsustvo bilo kakvih obaveza

Pa da, neko je krao kao pogana lopuža, a neko je bio kraden.

Ne znam stvarno na šta misliš. Delo ko delo je dobro, ali jednostavno mi je bezveze kada čitam o npr. tradiciji da otac mladoženje spava sa mladom. Bora je i ciljao ka tome da pokaže tu "Nečistu" krv i dobro je to i uradio. Ali mi se ne sviđa kada razmišljam kakvu su bolesnu tradiciju imali naši preci, barem na ovom prostora na kome ja živim (Niš), a kakvu su tradiciju i kulturu za to vreme imali Srbi u Vojvodini, Slavoniji...

Poslednja izmena:
Спеак фор јоурселф, али генерализовање и представљање читавог друштва као таквог је булшит. Притом, то је југ, тамо је инцест ко добар дан, шестопрста ђеца често виђена по крају

Спеак фор јоурселф, али генерализовање и представљање читавог друштва као таквог је булшит. Притом, то је југ, тамо је инцест ко добар дан, шестопрста ђеца често виђена по крају
U Bujanovcu se rodilo jare sa osam nogu. Jel to i životinje rade u Južnoj Srbiji?

Poslednja izmena:
da mladozenjin otac povali snajku nije nikada bio obicaj. ovaj batica se lozio na sofku jos pre vencanja i, ako se dobro secam, udala se za njegovog sina koji jos skuplja slicice i lozi se na mocne rendzere. ona je na to pristala jer je kreten, drama queen, a motiv svekra joj je od pocetka bio ses.
i ne dirajte mi jug :mrgreen:

pff, nije bio običaj

SE KLADIMO? :per:

Pritom, nemaš pojma šta je sve bio običaj, ne samo kod nas(i to na jugu obično) već i po celom svetu, negde se i zadržalo, po nekim necivilizovanim ostrvima i plemenima. Čitaj Neobične običaje Spira Kulišića da vidiš grozote.
Negde je čak bilo neprikladno ako je žena koja dolazi u mladoženjinu kuću bila nevina. A ako jeste, onda su taj posao obavljali njegovi otac, braća, stričevi itd. Nekad svi zajedno :mrgreen:
Ljudi su prosto gamad odvratna gora od bubašvaba.

da mladozenjin otac povali snajku nije nikada bio obicaj. ovaj batica se lozio na sofku jos pre vencanja i, ako se dobro secam, udala se za njegovog sina koji jos skuplja slicice i lozi se na mocne rendzere. ona je na to pristala jer je kreten, drama queen, a motiv svekra joj je od pocetka bio ses.
i ne dirajte mi jug :mrgreen:
Jeste bio običaj. A ćale Sofkinog budućeg muža nije hteo da spava sa njom, i ako se ložio, pošto je shvatio koliko je bolestan taj običaj i uspeo je da pobedi svoju nečistu krv. E, sad, zašto je išao da se tepa sa Šiptarima nakon toga, to mi nije jasno.

Pretpostavljam da si ih već pročitala? Kafka je meni odličan, malo sam ga ranije pročitao, i mi ćemo tek sada da ga radimo. Jel ti se dopao?

:rumenka:

Ovaaaj...loše pretpostavljaš..bili su praznici, ovo-ono :whistling:

Danas ću Starac i more da zgotovim. Proces sutra počinjem.

@Meni se Nečista, za razliku od mnogih, svidjela.. Dobila sam bolji uvid u život naših za vrijeme Otomanske vladavine. A plus ima i zanimljivu radnju.

:rumenka:

Ovaaaj...loše pretpostavljaš..bili su praznici, ovo-ono :whistling:

Danas ću Starac i more da zgotovim. Proces sutra počinjem.

@Meni se Nečista, za razliku od mnogih, svidjela.. Dobila sam bolji uvid u život naših za vrijeme Otomanske vladavine. A plus ima i zanimljivu radnju.

Meni je najzanimjlivije bilo kad se sesala sa onim retardiranim slugama. Tj.kad se pipkala. :D

Proces i Starac i more su super,uzivaces. :)

Razrušitelju, od kada ti čitaš ovakve stvari? :) Je l' u pitanju promena životnih stavova i ubedjenja, pa otud i ovakvo štivo, ili čitaš čisto iz intelektualne radoznalosti?
Од скоро. z:)
Што се саме православне публицистике тиче, раније сам је читао, али је услед поплаве којекакве окултне књижевности, хорор-трилер романа,
и осталих злоћудних мамбо-џамбо глупости, неправедно била бачена у запећак, што ће се показати као велика грешка, јер од свих тих ствари
ништа паметно нисам извукао, ништа што је истинско добро, него само глупости, у неким моментима и велику штету не само по себе него и по своју околину.

Могло би се рећи да је промена животних ставова, као што се и сам човек мења. Учи на грешкама, поправља себе на оним местима где је забаговао.

Poslednja izmena:
Од скоро. z:)
Што се саме православне публицистике тиче, раније сам је читао, али је услед поплаве којекакве окултне књижевности, хорор-трилер романа,
и осталих злоћудних мамбо-џамбо глупости, неправедно била бачена у запећак, што ће се показати као велика грешка, јер од свих тих ствари
ништа паметно нисам извукао, ништа што је истинско добро, него само глупости, у неким моментима и велику штету не само по себе него и по своју околину.

Могло би се рећи да је промена животних ставова, као што се и сам човек мења. Учи на грешкама, поправља себе на оним местима где је забаговао.
Мени бровсер пријављује да има малвер на svetosavlje.org

Back