Übermensch
Iskusan
- Poruka
- 6.016
Sokratovu odbranu,kriton,fedon...kao pomocna literatura pri pripremi za faks...
Moze da se cita...
Moze da se cita...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Sokratovu odbranu,kriton,fedon...kao pomocna literatura pri pripremi za faks...
Moze da se cita...

, imas recimo Pesmu leda i vatre, od naucne fantastike Nocna straza, a ako te mrzi da trazis i citas vise knjiga iz ciklusa, imas npr. Americke bogove - to je gotivna knjiga.1984. od Orvela. Posle nje slede Paklena pomorandža, pa Hadrijanovi memoari, pa Zamak od Kafke, pa Silmarilion, Hobit i Gospodar (da završim s tim konačno), pa Vrli novi svet. Ne znam šta više da čitam posle toga. Imate li predloga koji nisu Dostojevski (njemu ću da posvetim sledeći letnji raspust)?

Najvise mi se dopadaju klasici i filozofske knjige.Bilo šta od Remarka ako te zanima ww2, mada tu još dominiraju Malaparte i Hasel
onda van toga, Saramago, Fokner, Tomas Man, Crnjanski, malo ozbiljnije
i onda opuštencija uz Martina, može i King

prva i druga godina/uglavnom dosadno
Treća i četvrta-kul
al' dosta je izbačeno kod nas u etš, tako da za pola ne bih ni znao da nisam video plan
Čiča Gorio mi je smor
al' to možda samo zato što sam znao čitavu radnju knjige pre čitanja,a to ubije draž
Onda, sve one drame, takozvane komedije
npr Molijer, Gogolj
glup odabir Hemingvejeve, ebo ih Starac i More, to mu je najgora knjiga

Pa većinom je ljudi hvale, mada sam sreo i one koji je baš i ne vole. Što se tiče mog mišljenja, meni je odlična, čak možda i jedna od najzanimljivijih i najboljih knjiga koje sam pročitao (priznajem da taj broj nije velik, ali kao što vidite, radim na povećanju broja). Knjiga je toliko strašna, gore od nekog horor filma. Ta atmosfera sasvim zna da uvuče. Sve u svemu, preporučujem (iako još nisam završio).kakva je ta 1984?
dobio sam je davno ali nisam citao.
ne pise na kraju o cemu se radi, a to mi izgleda kao macka u dzaku
ako te zanima nesto od fantastike ,posto je to moj fah, imas recimo Pesmu leda i vatre, od naucne fantastike Nocna straza, a ako te mrzi da trazis i citas vise knjiga iz ciklusa, imas npr. Americke bogove - to je gotivna knjiga.
prva i druga godina/uglavnom dosadno
Treća i četvrta-kul
al' dosta je izbačeno kod nas u etš, tako da za pola ne bih ni znao da nisam video plan
Čiča Gorio mi je smor
al' to možda samo zato što sam znao čitavu radnju knjige pre čitanja,a to ubije draž
Onda, sve one drame, takozvane komedije
npr Molijer, Gogolj
glup odabir Hemingvejeve, ebo ih Starac i More, to mu je najgora knjiga

Meni je "Čiča Gorio" jedna od omiljenih od lektira u ove dvije godine.
A istina to za "Starac i more", al' vjerovatno je čitamo jer je dobio nagradu za tu knjigu. Meni je bolja "Za kim zvona zvone".
Maki imaš od mene reputaciju za ovo - mada ne mogu da ti je dodelim...![]()
Hmmmmmm, ne bih ja to tako rekla...![]()

Pa većinom je ljudi hvale, mada sam sreo i one koji je baš i ne vole. Što se tiče mog mišljenja, meni je odlična, čak možda i jedna od najzanimljivijih i najboljih knjiga koje sam pročitao (priznajem da taj broj nije velik, ali kao što vidite, radim na povećanju broja). Knjiga je toliko strašna, gore od nekog horor filma. Ta atmosfera sasvim zna da uvuče. Sve u svemu, preporučujem (iako još nisam završio).
Pade mi sad na pamet, da li može u našim knjižarama da se nabavi nešto od Andžeja Sapkovskog (the Witcher)?

Rembo, Bodler i Kostić su favoriti što se pesnika tiče.
Šteta što nismo radili Ofeliju![]()

1984. od Orvela. Posle nje slede Paklena pomorandža, pa Hadrijanovi memoari, pa Zamak od Kafke, pa Silmarilion, Hobit i Gospodar (da završim s tim konačno), pa Vrli novi svet. Ne znam šta više da čitam posle toga. Imate li predloga koji nisu Dostojevski (njemu ću da posvetim sledeći letnji raspust)?
Jedna od omiljenih. (:Zaršila sa Bukovskim, a sad čitam "Narcis i Zlatousti", i ja.![]()
Rembo, Bodler i Kostić su favoriti što se pesnika tiče.
Šteta što nismo radili Ofeliju![]()