Šta čitate?

O jednom mestu u Španiji koje je oslobođeno svih spoljašnjih problema, politike, pa čak i umiranja, a onda spoljašnji svet počne da utiče na to mesto
Prati porodicu Buendija i sve njene potomke, od prvog do poslednjeg.
utripovana pomalo, to je onaj Magični realizam kako bi se reklo, gde su neki twisted i nerealni eventi i elementi ukombinovani u stvarnost

Ako vam se svidjaju takvi tripovi, roman Pan, Knuta Hamsuna. Markes je meni licno mnogo bolji, ali u ovom romanu je dat poprilicno zanimljiv prikaz ljubavi, onako surov u kome svako **** koga stigne, pa mislim da ce ti se svideti,Direkt, ako uzmemo u obzir tvoje tripovanje.

O jednom mestu u Španiji koje je oslobođeno svih spoljašnjih problema, politike, pa čak i umiranja, a onda spoljašnji svet počne da utiče na to mesto
Prati porodicu Buendija i sve njene potomke, od prvog do poslednjeg.
utripovana pomalo, to je onaj Magični realizam kako bi se reklo, gde su neki twisted i nerealni eventi i elementi ukombinovani u stvarnost

Zanimljiva knjiga
Mozda uzmem kad procitam Zelenu milju :)

Pa četvrti deo ti prati samo Kraljevu Luku, Dornu i Rečne zemlje, a peti prati Daleki Sever i preko mora :)
nznm, za peti deo neki kažu da je gotovo dobar kao Oluja Mačeva, a neki da je loš skoro kao Gozba xD

Posto sam do sada citao delove skoro bez pauza izmedju ne bih znao da kazem sta se tacno desava u Oluji maceva a sta u Sudaru kraljeva. Sve mi je pomesano. xD Samo kapiram da mi ovo sto sada citam ne drzi paznju kao ranije. Prvi deo gozbe mi je bio bolji.

Kad smo vec naceli ovo, omiljeni lik? :)

Meni su to redom Ajra <- Tirion <- Dzon. Od sporednh likova Dzraken (ako se tako tacno zove) i Pseto.

Smaracki likovi:

Kejtlin <- Sansa <- Deneris/Sersei.

Pa četvrti deo ti prati samo Kraljevu Luku, Dornu i Rečne zemlje, a peti prati Daleki Sever i preko mora :)
nznm, za peti deo neki kažu da je gotovo dobar kao Oluja Mačeva, a neki da je loš skoro kao Gozba xD

sta si bre naprzen na oluju, meni je igra prestola bila najgotivnija

verovatno zato sto sam je procitao pre serije, a nakon serije ostale... serija neverovatno pokvari utisak, koliko god dobra bila... nakon jebene serije postavljaju se granice prilikom citanja, sto umanjuje jebeni utisak o delu

Kapiram da mi je jedini gotivan lik sada Deneris... od mrtvih Regar, ranije i Edard mada sam skapirao da je smarac

Bilo bi kul kad bi Martin uneo neka poglavlja o Regaru, npr da opise neki dogadjaj iz proslosti ili da ga ozivi pa da ovaj zajase treceg zmaja

Targarjeni su generalno gotivni, moglo bi se reci da ih je Martin zamislio skoro kao neku visu rasu, poput high elfova. A i zanimljiv primer kako se dinastija urusava i na kraju potpuno propadne zbog sopstvenih demona... npr element incesta preuzet iz egipatskih dinastija koji je u oba slucaja dovodio do retardiranih clanova, sa ponekim izuzetkom, npr Regar u ovom slucaju... samo bi bilo sranje da tirion i dzon zajasu 2 zmaja, to bi unistilo duh fantastike ovog dela, zmajevi su za Targarjene, bilo bi groteskno da patuljak ili obican smrtnik zajasu smaja... tako da bi najbolja varijanta bila oziveti Regara :D

Pa i ja sam kontinualno čitao( u mesec dana čitav serijal xD) al' opet se vidi razlika :D
I Oluja je carski odrađena, Crvena Svadba, trovanje, Džon i odbrana
U prvoj jedino dekapitacija Edvarda zanimljiva

inače, meni su Džon i Arja najgotivniji od likova koji vode poglavlja, da tako kažem xD
Od sporednih Rob( iako je ...ya' know), jednostavno mislim da je on savršen vladar... šteta što ljubav sve živo ubi :confused:
Kejtlin smara
Sansa Smara
Petir smara(iako mi je u seriji gotivan :rotf:)
Svi iz Dorne smaraju
Ostrvljani su retardirani

E i kepec mi je gotivan, jedan od najboljih likova :D
Sersei je nekad zanimljiva, nekad toliko ubija u pojam.. Brijena onako, ne znam tačno jer je slična situacija kao sa Sersei
Džejmi je gotivan iako sam ga mrzeo u prvoj

U stvari Kejtlin je zanimljiva kad se vrati u četvrtoj :per:

I naravno Donderionova družina :worth:

Back