Šta čitate?

Ludo jedna,uzmi neku drugu knjigu videces da je mnogo bolja :)
bilo koja
lektire se odabiru tako da postoji u njima neka prica preko koje se moze lako izvuci pouka,ili su u njoj verno predstavljeni likovi i mesta,al to ne znaci da su te knjige veoma kvalitetne.. to su uglavnom pioniri ,i sto se tice svih zanrova ima mnogo boljih.

procitala sam ja milion knjiga....
obozavam da citam :P
ja samo kazem da su te lektire dobre i da ih je steta ne procitati...:P

Steta je ne procitati pricu o Berenu i Lutijeni iz Silmariliona,jer ljudi ne kontaju koliko tudji zivot moze biti sjeban...pa onda bi shvatili da je njihovo kukanje nistavno..

Steta je ne procitati Prokletu Avliju ,jer ne znaju ljudi koliko ta kratka knjiga,i veoma jednostavna prica mogu da ostave utisak na coveka..

Nije steta zaobici Cica Gorija, jer je cica smorio toliko da sam zapalio knjigu posle citanja..

i da ne idem dalje,da ne spominjem Njegova Mracna Tkanja koju bi volela i deca a i matorci...

u osnovnoj su mnoge lektire bile dobre, voleo sam citati Krusoa,Orlovi Rano Lete, druzba Pere Kvrzice( mada nisam siguran dal je ovo bilo medju lektirama )

al opet...ukusi su razliciti

zavrsih danas knjigu Viktora Peljevina
Empire V
e sad, moze da se prevede kao Peta imperija (na osnovu sadrzaja knjige)
ili kao neka aluzija na vampire, tj. anagram
neam pojma, a nije ni bitno
knjiga je havarija
roman o savremenom natcoveku
odusevljena, odusevljena!!

Steta je ne procitati pricu o Berenu i Lutijeni iz Silmariliona,jer ljudi ne kontaju koliko tudji zivot moze biti sjeban...pa onda bi shvatili da je njihovo kukanje nistavno..

Steta je ne procitati Prokletu Avliju ,jer ne znaju ljudi koliko ta kratka knjiga,i veoma jednostavna prica mogu da ostave utisak na coveka..

Nije steta zaobici Cica Gorija, jer je cica smorio toliko da sam zapalio knjigu posle citanja..

i da ne idem dalje,da ne spominjem Njegova Mracna Tkanja koju bi volela i deca a i matorci...

u osnovnoj su mnoge lektire bile dobre, voleo sam citati Krusoa,Orlovi Rano Lete, druzba Pere Kvrzice( mada nisam siguran dal je ovo bilo medju lektirama )

al opet...ukusi su razliciti

steta je , velika . A steta je sto i ne primecujes .

Pa ne znam,nakon sto sam procitao knjigu,imao sam osecaj da mi je Balzak ukrao par sati zivota :confused:

Ja sam posle chitanja "Korena" imao osecaj da mi je Cosic ukrao deo mozga. Takvo delo po mom mishljenju nije shteta zaobici ili do nekog zrelog doba choveka ili do momenta kad si u zhestokoj depresiji, onda je bombona.
Gorio je blejica prichica, bash sam gotivio te kritike drushtva i ljudi u dramskom fazonu :P

Priznat je zato što je bio uvek kako vetar duva , a od Brozovog potrčka i komuniste , do velikog Srbina i nacionaliste , naravno sve u pogodno vreme , a samim tim u takvim sistemima si uspešan i kao umetnik u bilo kojoj oblasti , ne samo umetnosti nego i svemu ostalom , ne preovladjuje "tržišni kriterijum" ,tj. kvalitet već potpora raznih struktura . Njihovi su kritčari , izdavači , štamparije , prosveta, akademija , mediji,pare i sve ostalo što je potrebno da od jednog mediokriteta poput Ćosića naprave nacionalnu instituciju .

Priznat je zato što je bio uvek kako vetar duva , a od Brozovog potrčka i komuniste , do velikog Srbina i nacionaliste , naravno sve u pogodno vreme , a samim tim u takvim sistemima si uspešan i kao umetnik u bilo kojoj oblasti , ne samo umetnosti nego i svemu ostalom , ne preovladjuje "tržišni kriterijum" ,tj. kvalitet već potpora raznih struktura . Njihovi su kritčari , izdavači , štamparije , prosveta, akademija , mediji,pare i sve ostalo što je potrebno da od jednog mediokriteta poput Ćosića naprave nacionalnu instituciju .

Tragično je koliko takozvani poznavaoci svega i svačega imaju smelosti i slobode da pričaju o biografijama ljudi o kojima pojma nemaju.
To je takozvani srpski sindrom, urušiti sve slobodomisleće ljude, nezavisne intelektualce, ljude od integriteta.
Tvoj komentar je tipičan primer mondijalističke propagande, nažalost ništa nisi naučio iz njegovih knjiga što
potvrđuje čuvenu formulu srpskih kominternovaca, kojoj si se i ti ,izgleda priključio: nisam čitao ali znam šta u njima piše.

ghost ,posle tebe sam se vratio na trilogiju,do sad sam procitao sve tri knjige,Silmarilion ,skoro celu knjigu "nezavrsene price",a posle toga se vracam na Hobita :P

Ne znam zasto, ali odustanem svaki put kada pocnem da citam LOTR, valjda zato sto sam trilogiju pogledao preko 20 puta, pa me knjiga nekako zbuni jer nije bas ista k'o i film. Jedino sam Hobita procitao od Tolkinovih dela, iako sam veliki EF fan. Mada mnogo vise cenim stvaralastvo DZ. Martina, iako je Tolkin ipak gotivniji kao lik. :D

Kod mene je fora da ne prestajem da citam,ako ostavim knjigu po strani dva dana,posle nemam volje
zato sam procitao trilogiju bukvalno u mesec dana,u jednom dahu :)

Prvi deo mi je legao savrseno,njega sam najmanje citao,a ostale sam gotovo napamet znao pa sam pomalo na silu..
Ali da,razlikuju se knjige od filma veoma,i treba uvideti razliku-iako su filmovi vrh vrhova,knjige su bolje ;)

Inace,sprema se i film "Hobit"..
bice valjda u dva dela,ipak je to velika knjiga sa dugackom radnjom i desavanjima koja se ne mogu izbaciti

Kod mene je fora da ne prestajem da citam,ako ostavim knjigu po strani dva dana,posle nemam volje
zato sam procitao trilogiju bukvalno u mesec dana,u jednom dahu :)

Prvi deo mi je legao savrseno,njega sam najmanje citao,a ostale sam gotovo napamet znao pa sam pomalo na silu..
Ali da,razlikuju se knjige od filma veoma,i treba uvideti razliku-iako su filmovi vrh vrhova,knjige su bolje ;)

Inace,sprema se i film "Hobit"..
bice valjda u dva dela,ipak je to velika knjiga sa dugackom radnjom i desavanjima koja se ne mogu izbaciti

Hobit nije velika knjiga, ima nekih 200 str. koliko se secam. Je'l Piter ponovo rezira? Ako je tako, ocekujem kvalitet kao i kod lotr :D

ja mislim da je on reziser :)

al koliko se meni cini, ima oko 400 strana ,Hobit o.O

He, ja sam ga za dan procitao, pa mi se ucinio kratkim :P
Inace, pretpostavljam da nece biti toliko zanimljiv kao lotr, ima samo jedna bitka epskih razmera, koja bi mogla biti solidno odradjena, ali ce film biti verovatno radjen za decu, jer je i knjiga namenjena istima

Back