Šta čitate?

34886552027734b9e6d9b466ff.jpg

I

mb3l36.jpg

Zanima me sta imate da kazete o onom Murakamiju beshe? Na moju radost/sramotu nisam ga jos citala posto su se svi toliko odusevili da mi se zgadio u startu- a planiram da vidim i to cudo.
procitala sam njegovu knjigu -Igraj,Igraj,Igraj
Na momente zamorna,po citanju ostavlja jaku impresiju,koja traje dugo po zavrsetku citanja.
Konkretno,u toj knjizi(nazalost,jedinoj koju sam procitala),majstorski preplice realnu svakodnevnicu i senke necega sto bih okarakterisalala kao natprirodno,tako da se ne moze tacno definisati gde jedna pocinje,a druga se zavrsava,stvarajuci jednu tecnu fluidnu celinu koja nosi dosta snaznu poruku-o posledicama naseg svakodnevnog delanja,o nitima koje nas spajaju sa drugim ljudima,i o njihovoj povezanosti.
vredi procitati;)
@ tema-
Stepski vuk-mnogo mi je bolje legla od Demijana,i mogla bih hiljadu stvari da napisem o njoj,ali......
Tamna reka-sf stivo za jedno interesantno popodne (:
Podsetila se Drzave,vrhunska filozofija napisana prostim jezikom,razumljima gotovo svima.
Devojke,Lori Lansens-knjiga(o dve sijamske bliznakinje,pisana iz ugla obe devojke zasebno) koja ostavlja snazan emocionalan utisak,i koja,uprkos tome sto nema gotovo nikakvu intelektualnu vrednost,mnogo moze promeniti pogled na svet.
Prelazim na Fedon i Carobni breg,cim mi obaveze dozvole(:

Taj Murakami......imam Sputnik ljubavi.
Postala sam sumnjiva cim sam shvatila da se radi o nekim lezbejkama-ljubavnicama.
Zvuci isuvise lako.

Nije sama tematika ono sto cini knjigu dobrom.
I najobicniju temu dobar pisac,prefinjenim stilom moze da nacini velikom i kompleksnom.
Uzmimo Hesova dela-klinac u pronalazenju,izolovani covek(ista tematika je i u Igraj,igraj,igraj).
Nisam procitala knjigu,ali probaj da joj das sansu(:

ja obožavam tu knjigu.
nije mi omiljena od tog pisca, ali je baš fina.
stilski je perfektna, tako iskrena i nežna, bez potrebe da se prošli događaji idealizuju i predstavljaju lažno.
pisana nekako otmeno, iako život dečaka nije takav.

:D

Pa dobro.. ja sam je jednom pročitala i dosta sam se namučila... nekoliko puta

mi je došlo da je samo ostavim i skratim sebe muka, ali nisam želela da dobijem keca...
:mrgreen::rumenko:

Back