forgetmenever
Aktivan član
- Poruka
- 1.239
Tvrdjava-Mesa Selimovic
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Volja za moć....a tako mi se čita neka poezija....danas me nešto uhvatilo, valjda zbog testa iz matematike....![]()
Preporuka Vasko Popa ili Stevan Raičković
Dodajem Miljkovića...
odakle ti 'magnum crimen', matere ti?
hoću reći, je l' tvoja knjiga ili...?
ja nikako sebe da nakanim da je kupim (a bezbroj puta sam prošao ispred filozofskog fakulteta gde se jedan od retkih primeraka te knjige prodaje na ulici za neke smešne pare (par hiljada možda, svaki put kad prođem prodavac spusti cenu) u odnosu na to koliko knjiga zaista vredi).
naime, na tih fantastičnih 1100 stranica ispisana je povest hrvatske državnosti i sve njene veze sa katoličkom crkvom. tokom druge polovine XX veka upravo je KC sistematski otkupljivala primerke knjige da bi ih uništavala.
e sad, pitanje je zbog čega, kada su ionako tone knjiga napisane, ali nisu predstavljale nikakvu pretnju katoličkoj crkvi?
tu dolazimo do najzanimljivijeg dela priče.
autor knjige, viktor novak, bio je hrvatski rimokatolički sveštenik i naučni saradnik vatikanskog arhiva (u prevodu: bilo mu je dostupno apsolutno sve), koji je u vatikan poslat da prouči istoriju katoličanstva kod hrvata.
on ne samo da to nije uradio, već je uradio nešto drugo - ispisao je pola veka istorije hrvatske crkve i njenog uticaja na hrvatski narod i hrvatsku državu, i samim time smatran je izdajnikom.
tkd si se uhvatio za prilično ozb štivo.
Oko cega se vi pokaciste....
Pravda za Funny-a!