Šta čitate?

Па ако си мислио да ја мислим да читаш само да би се каз'ло да читаш, е онда... :)
Јој, немо' да тугујеш. :)
Хајд' можда ти приуштим тај луксуз дописивања са мном. :cool:

E jesi zajebana u ***** materinu. z:D

Evo jednog sjajnog odlomka (moram ovo da podelim sa nekim = ) ): (mada mi je ovaj ubedljivo najlepši :arrow: http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=8378643&postcount=3739)

( . . . )

- "Čujte,vi ste zatvorenik.Samo zato što sam blag prema vama ne bi se smeli odmah zaboraviti..."
- "A da ste bili grubi prema meni,ne bih ja s vama ni govorio,građanine ministre.Vičite vi na svoje pukovnike i generale.Oni imaju toliko toga u životu što se boje izgubiti."
- "Naterali bismo mi vas da govorite"
- "Varate se,građanine ministre!" Bobininove oči sjale su mržnjom. "Ja nemam ničega,razumete li - baš ničega! Ne možete se dočepati moje žene i deteta - bomba ih je stigla prva.Roditelji su mi već odavno mrtvi.Čitavo moje vlasništvo na zemlji moja je maramica: moj kombinezon i rublje koje nema dugmadi...",on razdrlji grudi da bi potvrdio svoje reči,"...državna su svojina."
Već ste mi davno oduzeli slobodu i nemate moći da mi je vratite,jer ni sami niste slobodni.Imam četrdeset i dve godine,a vi ste mi natovarili kaznu od dvadeset i pet godina.Već sam bio na robiji,hodao okolo sa brojem, u lisicama, s policijskim psima i u kaznenoj brigadi.Čime mi još možete zapretiti?Čega me još možete lišiti?Mog posla kao inženjera?Vi biste izgubili više nego ja.
Pušio bih".

Abakumov otvori kutiju Trojka specijalne izrade i gurne je prema Bobininu. "Evo uzimite ove".

- "Hvala,nikad ne menjam marku.Od tih kašljem." I on izvuče Belomor iz vlastoručno izrađene kutije za cigarete. "Shvatite barem tu jednu stvar i prenesite je svima onima na vrhu koji još uvek ne znaju da ste jaki samo dotle dok ljude ne lišite svega.Jer čovek kome ste oduzeli sve nije više u vašoj moći.On je opet potpuno slobodan."

"Rane jade" sam pre neke tri godine i nisu ostavili neki utisak na mene (zapravo,lažem,zapala mi je za oko Kišova stilska perfekcija).

Ne znam koliko će se tebi svideti.

Ipak,"Rani jadi" (kao početak tog porodičnog ciklusa (ili cirkusa,kako vam drago)) su skice u bloku, dakako u boji, "Bašta, pepeo" jeste crtež grafitom na platnu preko kojeg su došle tamne boje "Peščanika", guste, pastuozne, prekrile konture iscrtane grafitom, a skice iz bloka prestale su sad već da imaju ikakav smisao i značaj.

@tema - još uvek Solženjicin (ebg,obimno je),a u međuvremenu pročitah "Homo poeticus" i "Noć i magla".

Treba otići do biblioteke po Pekića i Sartra. :(

Zaboravih da te pitam :arrow:

* Biljana Hremeljanović "Ženski rodoslov"

z:D

Ko ti je ta Hremeljanovićeva?
Prvi put čujem.

Poslednja izmena:
Стилска перфекција а и свеобухватност када је реч о Кишу. :)
Но, што се тиче „Раних јада“, фасцинирала ме је појава уметности у делу и њена улога.

-тема:
Приводим крају Раблеа...

E ta, štagod. Zapamtila sam naziv dela, ne i pisca.... a i to čitam na silu... :roll:

"Rane jade" započeh, videćemo kako će mi se dopasti.

Usput, ispod naslova dela piše "Za decu i osetljive". Mima, zar nisi rekla da za Kiša treba biti "potkovan znanjem"? Onda su deca potkovana znanjem... sva... O_o

Usput, ispod naslova dela piše "Za decu i osetljive". Mima, zar nisi rekla da za Kiša treba biti "potkovan znanjem"? Onda su deca potkovana znanjem... sva... O_o

z:D

Eheheh, slatko se ismejah.

No, da ne trošim reči na neka objašnjavanja...
Knjige mogu biti vrlo opasne, ma koliko ugodne bile. ;)
Ne bukvalno knjige, korice i listovi, već ono što u nama ostave, doživljaj, osećaj, ideje. :)
Ipak, to sve gubi na velikom značaju ako je čovek prazan.

"...Osim možda ovo. Između Punoće i Privida punoće, u moralnom smislu, teško je uspostaviti jasnu razliku. To nije polazilo za rukom i onome koga su zvali Majstor“, veli Frankel. „Nadnevši se nad ponor, on ni sam nije mogao odoleti taštom zadovoljstvu da taj ponor ne pokuša ispuniti Smislom“. Iz tog proizilazi jedna nova pouka koja nam sugerira, poslovično, da je opasno naginjati se nad tuđom prazninom, a u pustoj želi da se u njoj, kao na dnu bunara, ogleda svoje sopstveno lice..."

Ogledalo nepoznatog, Enciklopedija mrtvih

@wind of change - ja ti definitivno ne bih preporuchio da sada chitash "Rane jade". Ali to je samo moje mishljenje, a ko **** mene.

@tema - neshto mi sporo ide Karenjina, samo 150 strana u 2 dana (a planir'o sam 300 :lol:)

Back