Šta čini putovanje romantičnim?

Lorelajn

Legenda
Supermoderator
Poruka
67.522
Dragi članovi foruma,

Danas otvaramo diskusiju o jednoj temi koja seže duboko u srce svakog zaljubljenog putnika - romantična putovanja. Svako od nas nosi svoju definiciju romantičnog putovanja, ali šta zapravo čini da se jedno putovanje izdvoji iznad ostalih kao posebno romantično iskustvo?

Da li je to odlazak na egzotičnu plažu, šetnja starim ulicama evropskog grada pod mesečevom svetlošću, avantura u divljini ili pak mirni odmor u planinama? Da li su to neverovatni pejzaži koji ostavljaju bez daha, nezaboravni trenuci provedeni zajedno ili možda samo ta posebna, neobjašnjiva hemija koja se javlja kada smo sa voljenom osobom na nepoznatom putu?

Svi mi imamo svoje priče o romantičnim putovanjima - bilo da su to snovi koje smo ostvarili ili planovi koji još čekaju da budu ispisani. Želimo čuti vaše misli, iskustva i savete. Koje su vaše omiljene destinacije za romantična putovanja? Kako ste doživeli ta putovanja i šta je to što ih je učinilo tako posebnim?

Ovo je prilika da se inspirišemo jedni od drugih, da razmenimo priče i da zajedno istražimo čarobni svet romantičnih putovanja. Spremni ste da se ukrcate na ovu avanturu ljubavi i istraživanja?

Ostavite svoje komentare i doživljaje ispod, i neka ova diskusija postane izvor inspiracije za sve nas koji verujemo u moć ljubavi i putovanja.

images
 
Kratko i jasno.. sa pravom osobom i na klupi u parku je kao u bleštavom kruzeru.
Ovo ne zvuči baš inspirativno ili kao nadahnuće za nezaboravne provode, ali je tako. Džaba sve, ako je čovjek u(sam)ljen, ako kraj sebe nema onu jednu jedinu.. sve drugo je manje-više površno. Ipak, sve je do nas.. dok će se neki biti zadovoljni sitnicama, neki neće biti srećni ni u pravom raskošu.
 
Meni je svako putovanje romanticno kada sam sa osobom koja mi prija i sa kojom sam
Svako mesto, svaki grad, plaža, poljana u planini, večera u restoranu kraj mora , jezera, reke, uz muziku, razgledanje grada u koji smo doputovali,
držanje za ruke, sladoled na klupi, vecernja šetnja pored mora, razgovor o svemu sto nas oboje interesuje,kada mi drži stražu u nekoj nedodjiji
a ja iza žbunica posle puno kafe, vode ili sokova,.:lol:..sve mi je to romanticno i naše intimno
 
Pa gde to mladji od 18 godina putuju? :D Mogu imati osecaj romantike i oni koji imaju 2-3x 18 godina valjda :lol:
Da. Ali mogu imati pod bilo kojim drvetom. I u svom mestu. Ne treba in osećanje oslobođenja koje daje putovanje. Ljudi sa 18 godina su prilično zreli i ne razmišljaju da li su slobodni ili nisu. Crpu užitke iz poznatog koliko i iz nepoznatog. Sa 18 godina već postoji i romantična nostalgija i ono neizrecivo osećanje kojem su ipak najbliže reči "nikad više". Sa 18 godina mnogi čovek već kaže trenutku i mestu: Molim te, stani, ostani, toliko si mi drag.
 
Priča, nežna, tužna ili vesela, ali lepa priča...
To je najbitnije da bi se razvila romantika.
Ako želite romantično putovanje okej je da obiđete Veronu, grad Romea i Julije, ili neka mesta sa tužnim ili lepim ljubavnim pričama...

Priča ne mora biti čak ni ljubavna, može biti i priča o skoro bilo čemu, ratu, religiji, industriji, geografiji, arhitekturi, ali je potrebna jedna lepa priča.
Tako ćete videti ljude, bračne parove, oduševljene grčkim malim gradovima sa belim zgradama na ostrvima i to će biti prava romantična pojava...
 

Back
Top