Izvinite ako se tema ponavlja, nisam često ovde.
Pitanje za sve muškarce - one koji su već postali roditelji i one koji misle da će nekada to postati: šta ćete da naučite svog sina? Konkretno, o ponašanju i odnosima sa ženama? Da li postoji neki klasičan 'očinski savet' koji nameravate da prenesete, ili ste doošli do nekih novih zaključaka na osnovu vlastitog životnog iskustva?
Vidim da je pitanje postavljeno muškom delu Foruma, ali kako ovde svi svašta komentarišu, a tema mi zanimljiva, ja ću da dam svoj stav kao girl, može, m?

Nadam se da nećete zameriti. Ja još nisam roditelj, jer nisam našla pravu osobu, za tako nešro. Ali, generalno, jednog dana kada se ostvarim kao majka, naučiću ga svemu, što su mene moji roditelji učili. I naučili, sto je vrlo važno i bitno. Neke ljude da učite, nikada se to neće za njih "zalepiti", što se kaze. Što bi se reklo, prvenstveno ću gledati da odaberem čoveka pametnog, osećajnog i poštenog. Nekoga ko je odan i ko je za porodičan život. Cenim i volim takve muškarce. Čim to imate, znači danas sutra imaćete i dete sa "lepim" genima, u koje ćete utkati i samo usmeravati ono što već dušom i negde bićem malim jeste iznutra. Znači, tada cu samo usmeravati i pratiti ga, biti mu do kraja života vetar u ledja. Naučiti ga da bude prvenstveno dobar čovek. Da poštuje sve ljude, da bude borben i pažljiv. Neko ko će ceniti toplinu i vedrinu doma , pravu ljubav i danas sutra svoju zenu, devojku, verenicu. Učiću ga da bude dosledan sebi, da nikada ne povredjuje druge, podsticati kreativnost i visoko obrazovanje. Biću najviše sretna, ako takvo dete jednog dana izvedem na životni put. I znam da tako bice, ja jednog dana dacu sve od sebe. Jer cu zrtvovati sve, da mu obezbedim porodicu u kojoj ce se mama i tata obozavatik voleti beskrajno, postovati, ceniti i biti jedno drugome podrska. Vlastitim primerom cu mu pokazati na koji nacin zena treba da je postovana od bracnog druga, coveka kojeg je odabrala za oca svoga deteta. I vaspitanjem, karaktzerom i mojom beskrajnom upormoscu, verujem da jednog dana, uspece po uzoru na dom iz kojeg bude potekao, uspeti da se izbori za sve sta zeli od zivota, da nadje kvalitetnu i divnu zenicu, i da osnuje dom pun ljubavi. Gde cete vece nagrade, kada Vam jednog dana dete bude reklo, zelim da imam dom, kao sto sma ga imao ja mama u tatinom i tvom domu. E, ja jednog dana zelim da cujem reci te, od svog buduceg deteta koje budem imala jednog dana. Kada to budem cula, znacu da uspela sam u zivotu. ♥