Sta cemo sa Siptarima?

Greska netreba im oduzimati autonomiju ,najvise sto bi trebalo da uradi srbija jesta da vrati vojsku i policiju dole a onda ,im dati autonomiju i sva prava nesto kao sto im je i nudjeno ,jednostavno neka zive svoj zivot ,neka imaju svoje organe vlasti i sve ostalo .
Drzava treba da im pomogne da stanu na noge jer siromastvo izaziva terorizam,a nasim ljudima treba dozvoliti da imaju svoje institucije i da ne zavise od siptara u nicemu .Netreba se svetiti i proterivati ali treba da se zna cija je zemlja i cija zastav treba da stoji na kosovu.

Greska netreba im oduzimati autonomiju ,najvise sto bi trebalo da uradi srbija jesta da vrati vojsku i policiju dole a onda ,im dati autonomiju i sva prava nesto kao sto im je i nudjeno ,jednostavno neka zive svoj zivot ,neka imaju svoje organe vlasti i sve ostalo .
Drzava treba da im pomogne da stanu na noge jer siromastvo izaziva terorizam,a nasim ljudima treba dozvoliti da imaju svoje institucije i da ne zavise od siptara u nicemu .Netreba se svetiti i proterivati ali treba da se zna cija je zemlja i cija zastav treba da stoji na kosovu.

Шта, да нам Риза Халими, Чеку или неки трећи Кромањонац буде председник или премијер?

Да једна од највећих странака у Србији буде "Шиптарско јединство" са 20-25% гласача?

И уз то да им помогнемо да та багра стане на ноге, да се коти све више и више и дође за 50 година до твог Трстеника, а за 100 година до мог Земуна?

НЕКА, ХВАЛА!

Шта, да нам Риза Халими, Чеку или неки трећи Кромањонац буде председник или премијер?

Да једна од највећих странака у Србији буде "Шиптарско јединство" са 20-25% гласача?

И уз то да им помогнемо да та багра стане на ноге, да се коти све више и више и дође за 50 година до твог Трстеника, а за 100 година до мог Земуна?

НЕКА, ХВАЛА!

Hm, sve je to ok. ali... zašto vredjaš Kromanjonce?:lol:

НЕКА, ХВАЛА!
Glavni preduslov za visok prirastaj je siromastvo ,a o siptarskom jedinstvu moze da sanjaju to se i sada vidi .
A sto se tice predsednika neka im bude dole na kosovu zato sam i rekao autonomija bez neke veze sa nasom ,neka odlucuju o svom zivotu ali ne i zivotu srba.

Glavni preduslov za visok prirastaj je siromastvo ,a o siptarskom jedinstvu moze da sanjaju to se i sada vidi .
A sto se tice predsednika neka im bude dole na kosovu zato sam i rekao autonomija bez neke veze sa nasom ,neka odlucuju o svom zivotu ali ne i zivotu srba.

Неће Шиптари тако брзо престати да се коте.

Уосталом, ако их прихватиш као своје грађане, то значи аутоматски да се могу преселити у било који део Србије. То им даје прилику какву никад нису имали.

Били бисмо мазохисти када би издвајали паре да они "стану на ноге"...

Nigde nisam cuo sta kazu nasi politicari, naucnici i inace strucni, skolovani ljudi u vezi Siptara koji zive na Kosmetu kada se Kosmet i prakcino vrati pod vlast Beograda?

Zanima me sta raditi da bi se njihovo neprijateljstvo prema Srbima otupelo i iskorenilo? Sta raditi sa vecinom Siptara koji ilegalno borave na Kosmetu? Sta raditi sa politickom snagom koju bi imali kada bi se ukljucili u politicki zivot Srbije i kako je usmeriti da ne bude destruktivna?

Znaci, sta sa Siptarima kad Beograd prakticno preuzme vlast na Kosmetu?

Zeleo bih da cujem pametne odgovore i mudre predloge a nikako odgovore tipa sve pobiti i slicne gluposti. Veoma su dobrodosli linkovi i pisanja nekih intelektualaca itd..

Када се Косово врати под суверенитет Србије , оно ће свакако имати неки огроман степен аутономије , што значи да Београд и неће имате превише утицаја на збивања у покрајини ... што такође значи и да покрајина , тј Албанци неће имати превише утицаја на остатак Србије.

Уколико би косовски Албанци били пропорционално заступљени у скупштини и тиме имали велики утицај на целу Србију , то значи и да би цела Србија тј. званични Београд имао велики утицај на покрајину ... што Албанци никако не желе.

Тако да с те стране нема бриге :wink:

Ako ne mrzis ALBANCE onda ih nemoj vredjati time sto ih zoves "Siptari". Ako oni to vec nevole najmanje to mozes da uradis je da h tako ne zoves... to je sve pod uslovom da ih ne mrzis k'o sto kazes.

Ti treba više da čitaš, a manje da pišeš i slušaš šta pričaju ideološki zastranjeni predsednički kandidati... 'Šiptar' na albanskom znači 'pripadnik naroda orlova', a to, čini mi se, nije uvredljivo.

Nigde nisam cuo sta kazu nasi politicari, naucnici i inace strucni, skolovani ljudi u vezi Siptara koji zive na Kosmetu kada se Kosmet i prakcino vrati pod vlast Beograda?

Zanima me sta raditi da bi se njihovo neprijateljstvo prema Srbima otupelo i iskorenilo? Sta raditi sa vecinom Siptara koji ilegalno borave na Kosmetu? Sta raditi sa politickom snagom koju bi imali kada bi se ukljucili u politicki zivot Srbije i kako je usmeriti da ne bude destruktivna?

Znaci, sta sa Siptarima kad Beograd prakticno preuzme vlast na Kosmetu?

Zeleo bih da cujem pametne odgovore i mudre predloge a nikako odgovore tipa sve pobiti i slicne gluposti. Veoma su dobrodosli linkovi i pisanja nekih intelektualaca itd..

Kao i 99 godine, neshto u batajnici, neshto u visokim pecima..neshto preko prokletija..a mozhe i u makedoniji....

Sam naziv govori,tretirate ALBANCE kao smece,neke stvari,tipa sta cemo sa starim tepihom,kao da to nisu ljudi od krvi i mesa.......

Prvo promenite takav nacin razmisljanja pa onda razmisljajte o Kosovu i Metohiji........

Sam naziv govori,tretirate ALBANCE kao smece,neke stvari,tipa sta cemo sa starim tepihom,kao da to nisu ljudi od krvi i mesa.......

Prvo promenite takav nacin razmisljanja pa onda razmisljajte o Kosovu i Metohiji........

Koliko puta treba ponekima da se kaze da i oni sami sebe zovu siptari, i to kao napredniji deo naroda? To nije nikakva uvreda, naprotiv. I niko ih ne smatra tek tako bezveze, ako bi vec bili u nasoj zemlji.

Ajd ne lupaj gluposti. Oni sami sebi zovu sipatari (Squiptar... tako nesto) pa prema tome nema nikakve uvrede.

To sto ti mislis da nije uvredljivo ne iznenadjuje. Oni sebe tako zovu, ali ih svi drugi narodi zovu Albanci sem u Srbiji i ostalim ex-yu republikama, ali redje. Znaci oni ti kazu da ih to vredja. Ne znam sto je to tako tesko ispostovati kada ih vec ne mrzis. Toliko o lupetanju. Ne mozes ti da odredis za druge sta ih vredja. Veruj mi, ti srugi bolje znaju ;)

Ti treba više da čitaš, a manje da pišeš i slušaš šta pričaju ideološki zastranjeni predsednički kandidati... 'Šiptar' na albanskom znači 'pripadnik naroda orlova', a to, čini mi se, nije uvredljivo.

ako budes tvoj savet primenio na sebi mozda se od tebe i bude nesto pametno culo.
ps.kada naucite albanski tada ce biti sasvim ispravno da izgovarate rec "shiptar" ili kako vec treba, mada se ne morate previse truditi oko gramatike.

Неће Шиптари тако брзо престати да се коте.

Уосталом, ако их прихватиш као своје грађане, то значи аутоматски да се могу преселити у било који део Србије. То им даје прилику какву никад нису имали.

Били бисмо мазохисти када би издвајали паре да они "стану на ноге"...

ljudska bica se ne kote...
dali si ti i tvoj pandan truba (ionako uglavnom samo trubi bez veze) uopce procitali PRAVILNIK KRSTARICE

OCITO DA NISTE::

Back