Sta cemo sa Siptarima?

da ponovite :confused: misliš opet da bjezite glavom bez obzira ili što :p

Pa dok smo vojno dejstvovali drzali smo trecinu "lijepe vase" :D pokazali ste koliko ste sposobni godinama pre nego sto ste dobili zeleno svetlo od Slobe i Klintona :D

ae pali sad, nisi kompetentan da komentarises na ovu temu jer ti si ipak clan jednom malog iskompleksiranog naroda koji i za letnju susu krivi србоЋетниЋке horde :P lol

Sta bre nisu bili briga?

Jel' znas ti koliko je para uludo straceno dole dotirajuci Siptare? Koliko je iz plata izdvajano decenijama za tu rupu bez dna i nezahvalnu karakurciju?

Videlo se sta su napravili od sebe sad kad su sami svoje gose - jos crnju rupetinu nego ikad i punkt za transfer droge i kurvi.

Neznanje je fundament predrasuda.
Ispada da na tom Kosovu nisu postojale fabrike, da niko nije radio..svi se ****** i pili, hebote zvuci kao zhurka na kojoj bi svi bili...si bio nekad na Kosovu?

Шта ћемо са Шиптарима?

Сад више ништа. Кад смо могли и кад је требало нисмо урадили ''праву ствар''.
Сад, а вероватно више никад нећемо имати прилике да то исправимо. Под ''праву ствар''
подразумевам један договор, једна акција која је требала да се предузме још поодавно, 80 и неке....... А у те приче о добросуседству и још по нечему, жао ми је али не верујем нити ћу икада. Превише је ту мржње укорењено, превише је крви проливено,
превише је интереса уплетено да би нешто добро било..... :wink::wink:

А питање шта би било кад би било је мало тешко...... Ја једноставно не знам......:wink:

Aferim..za post..samo jedno pitanje, shta bi po tebi trebalo da se preduzme 80-h godina?

.
Sta bre nisu bili briga?

Jel' znas ti koliko je para uludo straceno dole dotirajuci Siptare? Koliko je iz plata izdvajano decenijama za tu rupu bez dna i nezahvalnu karakurciju?

Videlo se sta su napravili od sebe sad kad su sami svoje gose - jos crnju rupetinu nego ikad i punkt za transfer droge i kurvi.

Аааааааа......ти умеш да ме насмејеш до суза.....

Neznanje je fundament predrasuda.
Ispada da na tom Kosovu nisu postojale fabrike, da niko nije radio..svi se ****** i pili, hebote zvuci kao zhurka na kojoj bi svi bili...si bio nekad na Kosovu?

Postojale su fabrike, sigurno, jer su mnogi i po direktivi morali da otvaraju sestrinska preduzeca i pogone dole - Lola Ribar ciglanu gore kod Leposavica, recimo.

Da nisu morali ne bi ni otvarali. Kosovo je bila budzetska rupa bez dna, a sta su tamo i koliko radili najbolje se vidi sad.

Postojale su fabrike, sigurno, jer su mnogi i po direktivi morali da otvaraju sestrinska preduzeca i pogone dole - Lola Ribar ciglanu gore kod Leposavica, recimo.

Da nisu morali ne bi ni otvarali. Kosovo je bila budzetska rupa bez dna, a sta su tamo i koliko radili najbolje se vidi sad.

Opa napredujemo :)..znaci ipak se neshto radilo.Pored tih koje si pomenuo aj da i ja neka pomenem.
Recimo, Energoinvest( na putu pr- kosovo polje) predionica takodje u prishtini, feronikl takodje u pr, amortizeri koji su 80 godina radili delove za peugeot..to je samo jedan mali delic kosovske privrede.
Gadjati se nebulozama da je kosovo zhivelo na infuziji srbije je glupost i ne poznavanje kosova i kosovskog problema....

Pa Feronikl jeste odlican primer - primer promasene investicije i nenormalnog tracenja novca.

Kosovo su finansirali svi iz bivse SFRJ, ne samo Srbija. Na infuziji jeste zivelo, zivi i sad, i zivece verovatno zauvek.

Promashena investicija, ajde da se slozhim sa tobom..mada otvara vrata diskusiji o ekonomiji( lopovluku) titove drzhave......
A ko je finansirao SFRJ...?
Jel ti to ono na foru..o sloveniji i njihovom crkavanju od gladi samo li se otcepe od srbije, shala mala..samo nisam mogao da odolim. Videcemo o daljem ekonomskom prezhivljavanju kosova, prvo jedna stvar pa druga

Ne interesuje me ko je finansirao SFRJ u ovom kontekstu. Ti tvrdis da se Kosmet sam izdrzavao, ja kazem da nije i da su nenormalne kolicine para slate dole, i da su sve procerdane i da je Kosmet i dalje vreca bez dna.

Prema tome, niko ne moze da tvrdi da je Kosmet zapostavljan, jer su dobijali maksimalno koliko je SFRJot bila u stanju da da.

:lol::lol::lol:
:lol::lol:
:lol:

...их, да је само то.....а шта све из Србије однеше Јанезима, ујкама и балијама...... ма иди......

hahahah...
nije moguce da ti vjerujes u ovo...bar sto se tice Slovenije i Hrvatske...
nije ti ocito poznato da su pri stvaranju prve zajednicke drzave slovenija,Hrvatska i Vojvodina bile za Srbiju visko razvijena podrucja....

Ne interesuje me ko je finansirao SFRJ u ovom kontekstu. Ti tvrdis da se Kosmet sam izdrzavao, ja kazem da nije i da su nenormalne kolicine para slate dole, i da su sve procerdane i da je Kosmet i dalje vreca bez dna.

Prema tome, niko ne moze da tvrdi da je Kosmet zapostavljan, jer su dobijali maksimalno koliko je SFRJot bila u stanju da da.

ovo je tocno...ali tu pripada i juzna Srbija i Bosna...a vecinske racune( izdrzavanje navedenih) placala je Slovenija, Hrvatska i Vojvodina

Ako cemo tom logikom ne interesuje ni mene ko je finansirao kosovo:)
SFRJ se nije mogla sam finansirati( ne bar u samom pocetku) a samim tim ni kosovo....logicno zar ne
Na kosovo je postojala privreda( kakva takva) koja je funkcionisala i iz toga su se punio buzdet kosova, e sad zamisli josh da je toliko para ( kako ti tvrdish) stizalo do kosova..pa hebote..ne bi kosovo bilo najsiromashniji deo balkana..zhivelo bi se kao u shvajcarskoj.
Jeste postojala pomoc, od toga je napravljen univerzitet u prishtini i josh neshto sitno..totalno ne bitno za pominjanje..nazhalost...Finansijka pomoc koja je bila upucivana kosovu je uglavnom zavrshavala u dzepovima beogradskih politicara...kosovska realnost je mnogo surovija nego sto se misli........

Ako cemo tom logikom ne interesuje ni mene ko je finansirao kosovo:)
SFRJ se nije mogla sam finansirati( ne bar u samom pocetku) a samim tim ni kosovo....logicno zar ne
Na kosovo je postojala privreda( kakva takva) koja je funkcionisala i iz toga su se punio buzdet kosova, e sad zamisli josh da je toliko para ( kako ti tvrdish) stizalo do kosova..pa hebote..ne bi kosovo bilo najsiromashniji deo balkana..zhivelo bi se kao u shvajcarskoj.
Jeste postojala pomoc, od toga je napravljen univerzitet u prishtini i josh neshto sitno..totalno ne bitno za pominjanje..nazhalost...Finansijka pomoc koja je bila upucivana kosovu je uglavnom zavrshavala u dzepovima beogradskih politicara...kosovska realnost je mnogo surovija nego sto se misli........

O da. Sve sto su napravili i stekli na Kosovu je pokradeno od strane pohlepnih Srba, kao sto i lepo kaze parola "Kosovo radi, Beograd se gradi."

Ako nemas nista smisleno da kazes, lepo reci, pa da zakljucimo debatu.

Back